Stiri Juniori U20 Masculin

BC CSU Sibiu a anunțat transferul lui Unai Mendicote

BC CSU Sibiu a anunțat transferul lui Unai Mendicote

BC CSU Sibiu a anunțat un transfer. Este vorba despre Unai Mendicote, jucător spaniol care vine de la Circulo Gijon Baloncesto din LEB Silver, acolo unde a fost MVP al sezonului competițional 2021/2022.

În vârstă de 23 de ani, Unai se va afla la prima experiență în România și în același timp la prima aventură în afara Spaniei. El măsoară 1.96 metri și este un jucător de pozițiile 2-3.

În 26 de partide disputate în sezonul precedent, Mendicote a avut medii statistice de 15.6 puncte, 7.8 recuperări și 1.7 pase decisive pentru un indice al eficienței de 18.8 unități.

În cariera sa, Unai Mendicote a mai jucat pentru El Olivar Zaragoza, Zornotza Saskibaloi Taleda, CB Almansa, Bilbao Basket, Aquimisa Laboratorios Zamorano și Innova Chef Zamora. Noul jucător al Sibiului a reprezentat Spania la Campionatul European U16 din 2015 (Kaunas, Lituania), dar și la Campionatul Mondial U17 (Zaragoza, Spania).

Vreau să mulțumesc clubului pentru această oportunitate oferită. Abia aștept să-mi cunosc colegii, clubul și orașul. Voi da tot ce am mai bun pentru a ajuta echipa să-și atingă obiectivele. Ne vedem în curând Sibiu” a declarat Unai Mendicote, conform site-ului oficial al sibienilor

Am realizat transferul MVP-ului din LEB Silver și totodată a unui jucător care a reprezentat Spania la nivel de juniori. Considerăm că Unai va aduce un plus echipei noastre, mai ales că a ajuns într-un punct în care trebuie să-și ducă cariera la un alt nivel, iar alături de Miguel Angel Hoyo considerăm că poate reuși acest lucru la Sibiu” a spus Laurențiu Buduleci, președintele secției de baschet a BC CSU Sibiu.

 

8 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    free ride
    CSU devine un sparring partner si o platforma de pregatire pentru o mana de jucatori.
    La semnarea lui Blumbergs, primul strain din lot, HF spunea asa:
    " Antrenorii lucrează foarte atent, în continuare, la selecția jucătorilor pentru sezonul următor pentru că ne dorim o echipă cât mai competitivă și suntem în legătură cu mai mulți sportivi cu care sperăm să putem parafa înțelegeri în perioada următoare". Oare la cei 4 care au semnat se referea?
    Nu inteleg ce doreste clubul sa faca in aceast sezon.

    cu 1 an în urmă (24.07.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @undercat
      eu cred ca a devenit destul de clara strategia; mergem all in pe MAH; acesta are mana libera sa-si faca echipa cum pofteste, in restrictiile bugetare arhicunoscute; acesta isi alege ce jucatori doreste si din ce vad si-a ales jucatori tineri, care au nevoie de o noua oportunitate; am mai spus, ii plac jucatorii muncitori, de sistem, dar daca asta va fi suficient, ramane de vazut (eu sunt extrem de sceptic, but hey, who am I?).
      cel mai probabil vom asista la o premiera, primul sezon cred in vreo ultimele 15, fara jucator american...
      si sa inchei intr-o nota pozitiva, principala provocare va fi pe bucatarul de la Adi si Nicol, care va trebui sa treaca pe bucataria mediteraneana, cu multa paella si fructe de mare...

      cu 1 an în urmă (25.07.2022)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    ?????????????????????
    In afara de Djordjevic care are statistici foarte bune in campionatul Slovaciei, care e putin mai slab decat al nostru, nu imi pot face o idee despre ceilalti jucatori care vin din liga 2, 3 din Spania.

    Cunoaste cineva cam cat de puternice sunt ligile 2,3 din Spania comparativ cu campionatul nostru? Sau daca e o diferenta valorica mare intre liga 2-a si a 3-a din Spania?

    cu 1 an în urmă (24.07.2022)
    • Suporterrrr:

      Liga a doua din spania
      E putin mai slaba decat liga noastra

      cu 1 an în urmă (25.07.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Sau sa o luam altfel... Toamna trecuta, Sibiu a jucat 4 meciuri de pregatire in Spania; lasand la o parte Baskonia, am jucat doua meciuri cu echipe de Leb Oro ( liga a doua), pe care le-am pierdut si unul cu Gijon (chiar echipa de la care vine MVP-ul), pe care l-am castigat la 3p. In meciul acela, Mendicote ne-a dat 18p. Ca sa-ti faci o idee mai buna...

      cu 1 an în urmă (25.07.2022)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      ...
      Avand in vedere ce mi-ati zis, nu ma astept sa fie slabi, dar nici sa rupa gura targului.
      Filmul asta l-am mai vazut acum 7-8 ani cand a venit Dan la echipa si a adus rookies si jucatori care nu mai jucasera deloc in Europa. Partea buna e ca acum jucatorii adusi au ceva experienta in Europa, sunt pe o panta ascendenta a carierei si ar trebui sa se adapteze mult mai rapid la campionatul nostru si la sistemul antrenorului fata de rookies veniti din colegii.
      Pana acum sunt 5 straini, ar mai trebui adus un PG valoros si experimentat, sa mai "creasca" media de varsta a lotului.

      cu 1 an în urmă (25.07.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Al 6 lea străin va fi un om mare. La perimetru avem deja 4 români (inclusiv turcul), plus cei doi spanioli, nu prea mai încape încă unul, ținând cont și de regula din prima repriză. Așa că mai mult ca sigur va fi un om mare, pentru că nu ai român acolo, doar cei 3 străini, letonul, vărul lui Barro și sârbul. Vedem...

      cu 1 an în urmă (25.07.2022)
    • BC CSU Sibiu DND:

      ...
      Eu sper să mai aducem un român mare (puțin probabil dar asta sper.) Și un străin bun la poziția 3

      Acum să vedem,avem un model de echipa pe care nu știm să-l judecăm

      În altă ordine de idei dacă tot economisim, nu putem să renunțăm la secund și să-l înlocuim cu team-manager-ul?

      cu 1 an în urmă (25.07.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!