Stiri Juniori U20 Masculin

BC CSU Sibiu a pierdut primul meci din actuala stagiune a FIBA Europe Cup

BC CSU Sibiu a pierdut primul meci din actuala stagiune a FIBA Europe Cup

Astăzi, 18 octombrie, BC CSU Sibiu a revenit în FIBA Europe Cup cu un meci împotriva Caledoniei Gladiators, disputat în Sala Transilvania, cu începere de la ora 18:00. Prima repriză a fost dominată categoric de către oaspeți și, chiar dacă gazdele și-au revenit în partea a doua, scoțienii s-au impus cu 80 la 68.

BC CSU Sibiu: Mirel Dragoste, Kyle Adnam, Pavlin Ivanov, Yordan Minchev, Rareș Uță

Caledonia Gladiators: Ian Dubose, Fahro Alihodzic, Prince Onwas, Lukas Palyza, Patrick Whelan

Ambele tabere au început timid partida, cu multe ratări, însă doar gazdele au înscris în primele 200 de secunde ale jocului. Whelan a pus capăt perioadei de secetă a oaspeților, dar a urmat o pătrundere a lui Dragoste, iar scorul a devenit 6-3. După alte câteva minute fără coș marcat, Mihailo Jovicic și Kyle Johnson au răspuns pentru scoțieni și aceștia au trecut la conducere: 10-8. Jocul a rămas echilibrat și, la finalul actului inaugural, scorul era 15 la 14 pentru Caledonia Gladiators.

Elevii lui Gareth Murray au reușit un parțial de 6-2 în primele două minute ale sfertului secund, iar Tomas Rinkevicius s-a văzut nevoit să ceară un timp de odihnă. Galben-albaștrii au continuat să comită o mulțime de greșeli, iar diferența de pe tabelă a crescut și mai mult în favoarea alb-albaștrilor: 27-16. În următoarele trei minute și jumătate, „gladiatorii” au continuat să domine, în timp ce sibienii nu s-au regăsit în ofensivă. Antrenorul gazdelor a solicitat încă un time-out, dar indicațiile sale nu au dat roade, Jovicic continuând să conducă excelent atacul Caledoniei. Drept urmare, după 20 de minute, oaspeții conduceau cu 41 la 23.

După revenirea de la vestiare, Dragoste și Pratt au înscris câte o triplă, însă adversarii nu i-au lăsat să pornească un run, ci au răspuns în forță, iar diferența a crescut la 22 de puncte: 51-29. Dragoste a dat startul unei noi încercări de revenire a gazdelor și, după o triplă a lui Ivanov, elevii lui Rinkevicius s-au apropiat la 14 puncte (51-37), Murray fiind obligat să ceară întreruperea jocului. Galben-albaștrii au continuat să se apere excelent, au ridicat nivelul intensității și, susținuți de un public electrizant, au redus diferența la trei posesii: 46-53. Pe finalul sfertului al treilea, scoțienii au înscris două libere din patru aruncări, dar Adnam a marcat un coș de la distanță în ultima secundă și scorul a devenit 49-55.

Primul coș al actului decisiv a fost înscris de Minchev, pe contraatac, dar Clifton Moore și Trent Buttrick și Jovicic au răspuns imediat cu opt puncte. Din păcate, ardelenii nu au mai păstrat același ritm în defensivă, iar oaspeții au profitat de acest aspect. Cu puțin sub cinci minute rămase din meci, Caledonia Gladiators conducea cu 70 la 60. Pratt a izbutit o triplă și speranțele sibienilor au renăscut, însă scoțienii au dat lovitura decisivă și și-au asigurat victoria: 80-68.

Liderii învingătoarei au fost Patrick Whelan (24 de puncte, 3 recuperări) și Mihailo Jovicic (20 de puncte).

De partea cealaltă s-au remarcat Kyle Adnam (14 puncte), Monyea Pratt (14 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive), Yordan Minchev (11 puncte, 11 recuperări) și Pavlin Ivanov (10 puncte).

În următoarea etapă a competiției, CSU Sibiu se va deplasa pe terenul lui Bilbao Basket, în timp ce Caledonia Gladiators va primi vizita lui Anwil Wloclawek. Ambele jocuri se vor desfășura miercurea viitoare, în 25 octombrie.

*foto: Facebook – BC CSU Sibiu

14 comentarii la aceasta stire:
  • Jess :

    Cam scurta rotatia Sibiului
    Nu ar strica sa isi aduca un al 6-lea strain daca vor ceva in europa

    cu 7 luni în urmă (18.10.2023) Raspunde
  • Ricardo :

    CSU SIBIU
    Penibili , sa te bata nimeni în drum ! Ce pretenții sa mai ai sa ajungi în fazele finale??? Pentru ce sa mai joci în cupele europene dacă nu ai pivoți???

    cu 6 luni în urmă (18.10.2023) Raspunde
  • Ricardo :

    CSU SIBIU
    Penibili , sa te bata nimeni în drum ! Ce pretenții sa mai ai sa ajungi în fazele finale??? Pentru ce sa mai joci în cupele europene dacă nu ai pivoți???

    cu 6 luni în urmă (18.10.2023)
    • BC CSU Sibiu mircealitCSU:

      Mda
      Hai ca te pricepi si tu la baschet cat ma pricep si eu la fizica cuantica

      cu 6 luni în urmă (18.10.2023)
    • Soare:

      @
      Lasă-l în pace, ăsta-i un copil prost care se bagă în seamă la orice articol doar să-i crească mingiuțelr. Nu știe că anul trecut Sibiul a urcat pe podium exact cu pivoții pe care îi are acum.

      cu 6 luni în urmă (18.10.2023)
    Raspunde
  • Ricardo :

    Soare
    Sunt perfect de acord cu tine ! Dar chiar și copilul prost își da seama ca în Europa se joaca pa alt nivel! La alt nivel național cred ca și anul acesta se poate obține locul 3 dar asta nu te face cu nimic mai competitiv în Europa. Îmi pare rău că toate echipele românești în afara de U BT CLUJ NAPOCA, se lovesc cu capul de zid! Rapidul s-a fa ut de rușine cu o echipa din Azerbaidjan, voi cu una din Scoția și Oradea cu o echipa din Slovacia! Dar toate fără excepție sunt echipe care anul acesta nh vor face prea mulți pureci în Europa!

    cu 6 luni în urmă (18.10.2023)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      ricardo
      Intr-adever campionatul romanesc nu e printre cele mai bune din Europa, dar nici cel mai slab. Sa arunci cu noroi in echipele romanesti care nu au aceleasi posibilitati financiare ale Clujului mi se pare deplasat, Una e sa ai la dispozitie cateva sute de mii de euro si alta e sa dispui de milioane de euro.
      Nu are rost sa te ambalezi asa dupa un singur meci, sunt sezoane si meciuri mai bune, altele mai putin bune. Saptamana aceasta a fost mai putin reusita pentru toate echipele romanesti.
      Anul trecut Oradea si Craiova au avut evolutii bune in FEC. In alte sezoane Oradea si Energia au ajuns la final 4, iar U Cluj a fost la o victorie distanta de final 4 daca nu ma insel.

      cu 6 luni în urmă (18.10.2023)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Totuși..
    Diferența este cam mare, și e ciudat sa nu avem pretenții când jucam cu unii care nu înseamnă nimic pt baschet. Vedeta majoretă Kuti de ce nu joacă? E un mister. Titularizarea lui dragoste care nu joacă niciodată mai nimic. Bine că au fost inspirați și l au adus pe Pratt înapoi, că altfel, era jale

    cu 6 luni în urmă (19.10.2023) Raspunde
  • Sorin Buta :

    @ricardo
    Văd că pedalezi mai nou pe aceeași temă, că echipele românești sunt praf, că Rapidu’ că Oradea, că unde’s jucătorii ăia buni care au fost și nu mai sunt, că... Nu știu ce matematică sau economie se predă la școala aia pe care o urmezi sau ai urmat-o însă tu nu ai noțiunea de buget așa că încerc să ți-o explic mai pe înțeles (asta referitor la Rapid și Oradea, că pe ăștia i-ai forfecat cel mai mult): dacă anul trecut ai avut în pușculiță 100 lei ai cumpărat 3-4 bomboane de ciocolată, vreo 2 cu mentă și restul cu fructe. No, anul ăsta ai în pușculiță doar 70 sau 80 lei și tu trebuie să cumperi tot 12 bomboane, ce faci? Păi cumperi doar 1 cu ciocolată, 1 cu mentă și restul cu fructe (ieftine). Mai ales că anul ăsta ești obligat să ai în cutie și 2 bomboane învelite în staniol care sunt, de obicei, mult mai scumpe decât gustul pe care-l oferă. Ai înțeles? Nu mai compara bugetul (banii) Clujului cu al celorlalte echipe, acolo sunt 2.5-3 milioane de euro față de 7-800 mii la Sibiu de exemplu. Iar faptul că Sibiul joacă în FIBA nu înseamnă că are mai mulți bani ci că, din bugetul actual, trebuie împărțite cheltuielile ca să lupți pe 3 fronturi. Spre deosebire de MAJORITATEA echipelor din LNBM care aparțin de primării sau consilii județene, unde se cheltuie milioane de euro fără performanțe notabile, Sibiul ține de Universitatea Lucian Blaga și chiar dacă primește și ceva bani de la Primăria Sibiu, grosul bugetului vine din sponsori privați și, ATENȚIE, din rețeta financiară a sălii Transilvania, pentru că da, Sibiul joacă cu sala plină, la 30 lei biletul, față de alții (cu pretenții) gen Constanța sau Rapid, care nu reușesc să umple o sală de 3 ori mai mică fără să perceapă bilete. Deci când mai vorbește gura fără tine nu uita că atunci când jignești o echipă nu te rezumi doar la jucătorii sau conducerea acesteia ci și la miile de oameni care investesc timp și BANI ca tu să te bucuri (sau nu) de baschet.

    Sincer, ca suporter sibian, aș fi preferat ca de banii cheltuiți în FIBA să fi adus încă un jucător care să ne ajute în campionat și cupă, sau să-i plătim mai bine pe cei care-i avem, echipa chiar e bine închegată și cu potențial. Și fie vorba între noi aseară au jucat mai bine decât sâmbătă cu Craiova, meci pe care l-am câștigat. Dar asta e doar o părere personală.

    cu 6 luni în urmă (19.10.2023)
    • Ricardo:

      Soare
      Nu jignesc suporterii echipelor , ba mai mult la Oradea chiar suporterii sunt revoltati pe lipsa te valoare a echipei, și pe felul în care aceasta se exprima în teren. La Rapid este altceva, au sacrificat secția de baschet pentru echipele de volei feminin și masculin... acolo s-au dus banii!!!!! La Sibiu cu tot respectul pentru locul 3 obținut anul trecut echipa nu are pivoți competitivi pentru Europa! Este strict părerea mea personala, ca nepriceput!!!!! Dacă vrei sa faci ceva și sa treci de grupe nh piti sa te prezinți cu UTA și BARRO! În rest australianul și bulgarii chiar sunt jucători cu calitate iar PRATT este foarte util în angrenajul echipei. Romanii în schimb nu prea aduc un plus semnificativ și din aceasta cauza multora li se pare rotația scurta! Bine era sa fie 6 străini în lot!

      cu 6 luni în urmă (19.10.2023)
    • Ricardo:

      Soare
      Garantez ca nu am vorbit în prealabil cu GYKE care îmi împărtășește opinia intr-o anumita forma! "Nu suntem suficient de buni pentru Europa!"

      cu 6 luni în urmă (19.10.2023)
    • Soare:

      @
      Dacă citeai ce ma scris eu mai sus ai fi văzut concluzia mea: pentru noi FEC e o piatră de moară, singurul lucru pozitiv o să fie acela că, jucând de 2 ori pe săptămână în următoarele 5 săptămâni, echipa o să se sudeze mai repede și o să performeze în campionat. (sperăm fără accidentări). În rest, orice victorie o să fie o bucurie dar dacă nu o să ne calificăm în fazele superioare nu o să fie o tragedie (nu anul ăsta, în care FEC a căzut ca o pleașcă nebănuită de nimeni acum câteva luni). Reped asta e o opinie personală care poate sau nu să fie împărtășită de ceilalți suporteri sibieni.

      cu 6 luni în urmă (19.10.2023)
    • BC CSU Sibiu mircealitCSU:

      RE
      Nu vreau sa-mi mai repet comentariu initial, desi ramane valabil.
      Probabil ai vazut si tu un meci de-al nostru si acum iti dai cu parerea. Romanii nostri sunt printre cei mai iubiti jucatori de catre noi, fanii si nu degeaba. Mirel aduce foarte multe lucruri intangibile la echipa, pe langa apararea buna si aruncarile de 3 (a fost printre singurii care a bagat cateva ieri) iar Uta ne-a salvat sezonul anul trecut, impreuna cu Pratt. Te invit sa te uiti un pic la seria cu Voluntari sau cu Rapid de anul trecut sau daca nu, macar la meciul de acu 2 etape impotriva Oradiei si ai sa te convingi si tu singur de ce il iubim asa. Barro intradevar nu a inceput sezonul foarte bine, insa si el are foarte multe calitati, in primul rand apararea foarte buna: este un pivot care se poate apara la toate pozitiile de pe teren fara nici o problema si care intimideaza foarte bine sub panou. Sper doar sa-si revina si in atac.
      Pe de alta parte ii ridici in slavi pe australian si pe bulgari, ca de, sunt straini deci inseamna ca au calitate, dar probabil nu ai vazut ieri cate prostii au putut face cei 3, in frunte cu Ivanov, de la aruncari hiper fortate la mingi pierdute anapoda si nici nu am inceput cu nenumaratele greseli din aparare. Dupa cum a spus si colegul gyke, avem un joc extrem de static si fara idei, iar eu as preciza ca nu doar in primele doua sferturi, ci tot meciul, atat ca in partea a doua am compensat mai mult printr-o aparare mai agresiva, atat. Insa acest joc static si fara idei nu vine de la pivoti, cum ai zis tu, ci de la conducatori si de la sistemul dat de antrenor, e clar ca acolo mai avem de munca.
      Pe de alta parte, eu ca si fan al Sibiului de cativa ani buni, sincer nu am prea multe asteptari pentru aceste cupe europene deoarece realizez ca nu avem bugetul pentru asa ceva si ma multumesc mai mult cu faptul ca vom vedea niste echipe foarte puternice anul acesta in Sala Transilvania si sper doar sa nu ne facem de ras, atat. La un buget de 400.000 de euro nu prea ai la ce sa te astepti.Referitor la un alt comentariu de aici, Domnul Floca a zis in acel interviu ca NE-AR TREBUI un buget de 1.4 milioane de euro insa momentan avem doar 400.000 si ca spera sa faca rost de intreaga suma. De unde face el rost de un milion de euro in economia de azi ... in Sibiu ... asta e un mister pentru mine, deci e clar ca bugetul nostru pentru anul aceste o sa fie undeva la jumatate de milion iar cu aceasta suma si in campionat o sa ne fie foarte greu, dapai in cupele europene...

      cu 6 luni în urmă (19.10.2023)
    Raspunde
  • Nicky S :

    Buget
    Bugetul ar fi de 1,4-1,5 mil eur, cf declaratiilor recente ale lui Floca din Interviul de la Ora de Sibiu.
    Totusi cica nu l ar fi strans inca, ciudata exprimare

    cu 6 luni în urmă (19.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!