Stiri Juniori U20 Masculin

BC CSU Sibiu l-a transferat pe Roberts Blumbergs

BC CSU Sibiu l-a transferat pe Roberts Blumbergs

BC CSU Sibiu a anunțat transferul primului jucător străin pentru stagiunea 2022/2023. Roberts Blumbergs se alătură echipei de pe Cibin, după ce ultima dată a jucat în Spania, la Palencia, echipă care a luptat în sezonul precedent la promovarea către Liga ACB.

În vârstă de 24 de ani, Blumbergs este un jucător de 2.08 metri și evoluează pe pozițiile 3-4. El a avut o traiectorie interesantă și a debutat pentru Artland Dragons la vârsta de doar 17 ani. A mers apoi în NCAA, acolo unde a petrecut două sezoane alături de Grand Canyon Antelopes.

Roberts Blumbergs a revenit în Europa în țara natală și a petrecut câte un sezon la BK Valmiera și BK Liepaja. Stagiunea precedentă a petrecut-o alături de Palencia în liga secundă a Spaniei, unde a jucatîn playoff.

În LEB Oro a jucat 38 de meciuri în sezonul recent încheiat și a avut cifre de 9.3 puncte, 4.7 recuperări și 10.3 la eficiență în 28.1 minute petrecute pe parchet.

Roberts Blumbergs este primul jucător străin înregimentat de BC CSU Sibiu pentru sezonul care urmează. Mirel Dragoste, Aurelian Gavriloaia, Sebastian Ionescu și Baris Cagan Ozkan sunt jucătorii autohtoni acontați deja de formația sibiană.

9 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmm
    Interesant jucător, am văzut acum pe repede înainte 2 meciuri cu el din sezonul trecut de Leb Oro.
    Fizic bun, aș spune că e mai mult un 4 modern, deși aleargă bine și îi place în colț de unde e letal pe catch and shoot. Face blocaje bune, îi place mult să joace PnR sau PnP. Are potențial mare de creștere, iar la noi ar trebui să joace minute multe, dar asta depinde de rolul pe care i-l va atribui MAH.
    Ce mă surprinde e faptul că am ales să semnăm ca prim jucător o extremă, e cumva atipic să începi să-ți construiești rosterul cu poziția asta...

    cu 1 an în urmă (05.07.2022)
    • BC CSU Sibiu DND:

      Așteptam
      Părere ta (cu siguranță mai avizată decât a mea)
      Probabil se începe cu el pentru că e primul care a dat ok-ul 😉
      Poate totuși MAH aranjează o echipă decentă, la cum se umflă toată lumea în pene suntem surpriza plăcută
      Așteptăm următoarea mutare

      cu 1 an în urmă (05.07.2022)
    • Ricardo:

      Gyke
      Nu ai zis nimic de prima noutate a Sibiului pana nu s-a semnat! Lasand gluma la o parte pare un jucator foarte bun. NU vreau sa fiu rautacios dar la cum ati descris voi, suporterii Sibiului situatia eu unul nu as vedea Sibiul in primele 8 echipe. Totusi inceputul rosterului de straini arata bine... Bravo!

      cu 1 an în urmă (05.07.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @ricardo
      Nu am zis nimic pentru că am aflat la 10 minute după ce a fost anunțat... 😂
      Informațiile sunt foarte puține de la Sibiu, deoarece MAH a fost lăsat să-și facă echipa după cum consideră. În plus, el lucrează cu alți agenți și pe alte piețe așa că e greu de aflat ceva...
      Vom vedea ce va fi, eu am fost și sunt sceptic și neîncrezător în capacitatea lui MAH de a performa la Sibiu. Dat asta nu înseamnă că nu m-aș bucura să mă înșel și aș vrea să am ocazia să recunosc asta...

      cu 1 an în urmă (05.07.2022)
    • Ricardo:

      Gyke
      Si eu sper sa va inselati si echipa sa fie peste asteptari. Cert este din toate informatiile care imi parvin, ca viitorul campionat va fi cel mai tare din intraga lui istorie. Pentru prima data vom avea sansa sa aliniem 5 sau 6 echipe in cupele europene si asta cred ca e un record all time! Clujul va avea o echipa traznet dar acolo lucrurile mai stationeaza pentru moment, Rapid e aproape gata si arata bine, Voluntari va fi peste anul acesta din toate pct. de vedere, Dinamo se va bate la campionat iar Oradea de care nu stim mare lucru nu are voie sa nu arate bine. Craiova si Pitesti vor fi echipe de FIBA EUROCUP.

      cu 1 an în urmă (05.07.2022)
    • CSM CSU Oradea csmbasket:

      Oradea
      La CSM raman Ogden si Gavrilovic,aparent.
      Pe pozitia de PG va veni un american,dar momentan nu se cunosc mai multe detalii.

      cu 1 an în urmă (05.07.2022)
    • Ricardo:

      csmbasket
      În piața circulă vestea ca ar fi readus Brussard! In ceea ce priveste pivotul din cate stiu se va renunța la Gavrilovic. (Din spusele lui Sere)

      cu 1 an în urmă (05.07.2022)
    • CSM CSU Oradea csmbasket:

      Broussard
      Are contract cu Benfica...si chiar unul mare. Nu estre exclus,dar este extrem de greu de realizat.

      cu 1 an în urmă (05.07.2022)
    • U BT Cluj-Napoca myke:

      Broussard
      Ceva greu de realizat
      Probabil este vorba de alt pg american care stie ceva surse sa le spuna, eu personal stiam ca Gavrilovic nu ramane, doar de Ogden stiu ca ramane si Holt

      cu 1 an în urmă (05.07.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!