Stiri Juniori U20 Masculin

BC CSU Sibiu și Miguel Angel Hoyo continuă colaborarea și în sezonul 2022/2023

BC CSU Sibiu și Miguel Angel Hoyo continuă colaborarea și în sezonul 2022/2023

Miguel Angel Hoyo și BC CSU Sibiu și-au prelungit înțelgerea, iar antrenorul spaniol va conduce echipa de pe Cibin și în sezonul competițional 2022/2023 al Ligii Naționale de Baschet Masculin.

În vârstă de 48 de ani, Miguel Angel Hoyo a completat prima experiență în România în stagiunea precedentă. El a început sezonul drept asistenul lui Dan Fleșeriu, după care în luna decembrie a anului 2021 a preluat banca tehnică din postura de principal.

Cu Miguel Angel Hoyo la timonă, BC CSU Sibiu a avut un bilanț de 12 victorii și 10 înfrângeri în LNBM, iar sezonul regulat l-au încheiat pe poziția a 8-a, fiind eliminați de U BT Cluj-Napoca în prima rundă de play-off.

De-a lungul carierei sale, tehnicianul iberic a mai activat la Baloncesto Breogan, Ourense Baloncesto și  Basquet Menorca în Spania și pe Malabo Kings (Guinea Ecuatorială), Horsholm 79ers (Danemarca), Eskisehir Basket (Turcia). Înainte de ajunge în România, Miguel a fost antrenor principal la echipa secundă a celor de Baskonia, în LEB Silver, liga a 3-a spaniolă.

Miguel Angel Hoyo s-a calificat în 2016 cu Angola la Jocurile Olimpice, iar în prezent face parte din staff-ul tehnic al naționalei din Coasta de Fildeș.

„Mă bucură foarte mult ideea de a reveni la Sibiu. Viziunea clubului și dorința de a face o treaba buna m-au atras. Cred că formăm o echipă bună, cu toții împreună, jucători, staff, conducere, suporteri. Avem ambiția și dorința de a construi o echipă cu caracter, de care suporterii noștri să fie mândri pentru lupta și dăruirea de care va da dovadă pe teren. Fiți alături de jucători, staff, conducere, fani și sponsori.” a spus Miguel Angel Hoyo.” a spus Miguel Angel Hoyo.

"Am ales continuitatea la nivelul băncii tehnice, și ne bucuram că și Miguel Angel Hoyo a acceptat provocarea de a deveni principal pentru un sezon complet. El a preluat echipa noastră în decembrie, într-un moment delicat, în sezonul precedent și a demonstrat mult profesionalism. Tehncianul iberic a condus formația „galben-albastră” spre playoff-ul Ligii Naționale, cu un bilanț pozitiv și a venit momentul să-i oferim lui Miguel șansa de a clădi un lot de jucători, cu care să reusim un parcurs mai bun în sezonul care urmează", a declarat Horațiu Floca.

foto: BC CSU Sibiu

4 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Mă așteptam
    Ca Sibiul sa schimbe, dar cine știe, poate continuitatea va fi varianta câștigătoare. Îmi amintesc totuși doua meciuri pe care Sibiul le a avut în mână, cu Pitești și cu Oradea, meciuri în care o mare vina pentru înfrângeri le are și antrenorul. Ținând cont că au pierdut cel mai bun român din campionat, Tohatan și pe Uță care își regăsise forma, cred că va fi un nou sezon greu pentru ei. Totuși poate vor surprinde cu jucători străini de valoare, peste ce au avut sezonul acesta.

    cu 1 an în urmă (30.05.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    La
    La prima vedere o dezamăgire


    Acum dacă suntem în această situație să vedem cum se mișcă conducerea.....
    Și sper la o resuscitare bugetară de ultim moment (speranța moare ultima)

    cu 1 an în urmă (30.05.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    mda
    chiar daca speram la cu totul altceva, cred ca pana la urma era o decizie previzibila; desi mi se pare gresita (nu mai reiau argumentatia), inteleg motivele din spate.
    din toate aceste vesti, oficiale si neoficiale, eu unul nu pot decat sa trag concluzia ca mediocritatea din ultimele 2 sezoane se va prelungi si/sau extinde. sper din toata inima sa ma insel, dar pentru sezonul viitor eu unul mi-am setat asteptarile foarte jos.

    cu 1 an în urmă (30.05.2022)
    • pipzn:

      Eu ma intreb
      daca promovarea echipei voastre de fotbal in liga 1 nu va avea consecinte si aici: de la migrarea de suporteri la sponsori interesati mai mult sa dea bani acolo decat la baschet. Idem si la banii veniti de la consiliul local.

      Pana la un punct imi pun aceeasi intrebare chiar si pentru Cluj. Nu atat din punct de vedere al suporterilor de baschet (cred sau imi place sa cred ca intotdeauna "U" va avea cel putin vreo 3-4 mii de suporteri constanti) ci cel legat de buget. Am prieteni care vobesc despre o eventuala implicarea a BT si la fotbal acum ca si "U" a promovat si se tem sa nu se taie de la baschet mai ales daca nu se va lua titlul sezonul asta.

      cu 1 an în urmă (30.05.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!