Stiri Juniori U20 Masculin

Career-high pentru George Blaj-Voinescu în meciul 3 al seriei cu U-BT Cluj-Napoca

Career-high pentru George Blaj-Voinescu în meciul 3 al seriei cu U-BT Cluj-Napoca

SCM U Craiova a oferit o replică solidă în fața lui U-BT Cluj-Napoca în toate cele trei meciuri din sferturile de finală ale Ligii Naționale de Baschet Masculin, iar în ultimul joc, cel de pe teren propriu, a fost extrem de aproape de o victorie.

Cu 83 de secunde rămase, elevii lui Vitaly Stepanovski conduceau cu 82 la 70 și părea că nimic nu îi mai poate opri. Însă Leo Meindl a marcat de unul singur 11 puncte și Karel Guzman și-a trecut și el în cont trei puncte, iar trupa lui Mihai Silvășan a egalat la 84, trimițând meciul în prelungiri. Acolo, alb-negrii au profitat de starea de șoc a alb-albaștrilor și s-au impus cu 97 la 94, după o triplă înscrisă în ultima secundă de Patrick Richard, calificându-se în semifinalele campionatului.

Totuși oltenii merită apreciați pentru jocul arătat în această serie și, în special, pentru modul în care au evoluat în primele 38 de minute și 40 de secunde ale confruntării din Craiova. Un alt motiv de mândrie pentru doljeni poate fi reprezentat de evoluția lui George Blaj-Voinescu, jucător care a fost pe lista scurtă pentru premiul de „baschetbalistul cu cel mai mare salt valoric” în actuala stagiune.

Sportivul aflat în al doilea sezon ca profesionist a adunat 21 de puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții și un capac, venit chiar la ultima fază, în fața lui Meindl. Blaj-Voinescu a a avut 4/6 din interiorul semicercului (66%) și 4/7 de la distanță (57%), pentru un indice al eficienței de +25.

Cele 21 de puncte marcate reprezintă un career-high pentru George Blaj-Voinescu. Acesta mai reușise să înscrie 14 puncte în două rânduri: în Top 10, în fața lui CSM Constanța (89-79) și în semifinalele Cupei României, împotriva lui U-BT Cluj-Napoca (64-88).

Jucătorul originar din Brașov a contabilizat în acest sezon următoarele medii: 5.1 puncte, 3.3 recuperări și 6.6 la eficiență. Blaj-Voinescu a crescut la toate capitolele cu excepția procentajului de la distanță (2021-2022: 2.4 puncte, 2.1 recuperări, 3.8 la eficiență).

Sportivul în vârstă de 23 de ani a impresionat de altfel și în Cupa României unde, profitând de regulament, a strâns 11.3 puncte, 5.0 recuperări, 1.0 intercepții și 13.0 la eficiență.

Așadar, un pas înainte pentru George Blaj-Voinescu, jucător ce are toate argumentele pentru a fi convocat și la naționala de seniori a României.

*foto: Facebook – SCM Craiova

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Progres
    Mi-a plăcut de când l-am văzut și consider că a progresat constant foarte mult. Asta înseamnă că, pe lângă dorința de perfecționare a jucătorului, a fost importantă încrederea acordată de staful echipei. Poate înțeleg acest lucru și alții.

    cu 1 an în urmă (19.04.2023) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Progresul vine mâncând
    Eu vred ca mai sunt si alti jucatori ro acum in LNB care pot avea prestatii similare, au nevoie doar sa le fie acordat un rol mai important in joc.
    Avem deja exemplele Popa si Calenic din acest sezon.
    Practic mai toti jucatorii ro care arunca in medie pe meci, de minim 6..7 ori, au deja statistica ofensiva buna.

    cu 1 an în urmă (19.04.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!