Stiri Juniori U20 Masculin

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a opta

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a opta

Luni, 13 noiembrie, confruntarea dintre CS Rapid București și CSM Galați, încheiată cu scorul de 101 la 71, a pus capăt etapei a opta a Ligii Naționale de Baschet Masculin, giuleștenii fiind a doua formație care a ajuns la 100 de puncte în această rundă.

Autohtonii au avut prestații solide în cele opt meciuri disputate, iar echipa ideală a românilor arată în felul următor:

Cătălin Baciu (CSM Oradea)

Pivotul bihorenilor a realizat un nou double-double în această etapă, reușind 18 puncte, 14 recuperări, 4 capace și o intercepție împotriva lui CSM Focșani. Baciu a avut 9/14 din acțiune (64%) și a terminat cu +30 la eficiență, ajutându-și echipa să se impună cu 85 la 76.

Mihai Măciucă (U-BT Cluj-Napoca)

Campioana României a avut parte de o confruntare ușoară cu Laguna București, câștigată cu 100 la 67, iar Mihai Silvășan le-a acordat multe minute baschetbaliștilor autohtoni. Unul dintre remarcați a fost Măciucă, sportiv ce a contabilizat 14 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive în cele 28 de minute petrecute în teren.

Jucătorul în vârstă de 23 de ani a marcat două triple și a avut 5/9 din acțiune (56%), adunând 20 de unități la eficiență.

David Lăpuște (U-BT Cluj-Napoca)

Dacă am vorbit de Măciucă, trebuie menționat și Lăpuște, care a izbutit un record personal de puncte în această rundă: 17. Tânărul baschetbalist a adăugat 5 pase decisive și 2 recuperări, fiind fără greșeală din afara semicercului (2/2). Drept urmare, Lăpuște a terminat cu un indice al eficienței de +18.

Lucas Tohătan (CSO Voluntari)

Tot sâmbătă, 11 noiembrie, a avut loc și confruntarea dintre CSO Voluntari și CSM Târgu Jiu, încheiată cu succesul gazdelor: 80-69. Al doilea cel mai bun marcator al ilfovenilor a fost Tohătan, care s-a remarcat cu 15 puncte, 3 pase decisive, o recuperare și o intercepție.

Fundașul alb-albaștrilor a avut 3/3 la aruncările de două puncte, 6/6 la linia de libere și +16 la eficiență.

Dragoș Diculescu (CSM Constanța)

Revenit după accidentare, Diculescu a început foarte bine duelul cu FC Argeș Basketball, marcând rapid cinci puncte. CSM Constanța a luptat până la final, însă gazdele au gestionat mai bine ultimele minute și s-au impus cu 77 la 74.

Diculescu a terminat cu 14 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție, având 13 unități la capitolul eficienței.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!