Stiri Juniori U20 Masculin

Cifrele României U20 la finalul Europeanului de la Tbilisi

Cifrele României U20 la finalul Europeanului de la Tbilisi

România a terminat pe locul 16 Campionatul European U20 Masculin - Divizia B, în cadrul competiției din Georgia tricolorii reușind să câștige doar două meciuri, ambele în prima parte a întrecerii.

Statistica la finalul turneului continental a scos, în multe categorii, în evidență prestația extrem de modestă a tricolorilor. Astfel, deși media de puncte a fost una de locul 8, cu 71.1 pe meci, procentajele de la libere și din spatele arcului de cerc au fost printre cele mai modeste, cu 25% și 60.5%, ambele de ajuns pentru locul 16. În schimb, la nivelul procentajelor de două puncte, România a fost a 5-a la European, cu 51.4%.

Un contrast important s-a înregistrat la assist-uri și posesii pierdute, astfel că dacă în cazul primei categorii „vulturii” au avut o medie bună pentru locul 4 (19.3), turnovers-urile au fost printre cele mai multe din toată întrecerea, cu 22.1 pe întâlnire, doar Luxemburg și Slovacia având mai multe posesii pierdute. Un aspect pozitiv în această parte a statisticilor îl reprezintă faptul că România a fost echipa care a avut o adversară ce a comis cele mai multe turnovers într-un singur joc, acest detaliu petrecându-se în duelul cu Luxemburg (35).

Tricolorii au intrat într-un top negativ, cu trei prezențe în Top 10 cu privire la numărul de puncte încasate într-un joc. Partidele au fost cu Estonia, Albania și Islanda, când s-au primit 108, 98 și 93 de puncte. România a condus statistica privind numărul maxim de aruncări libere dintr-un meci, 38 cu Islanda, în schimb a lăsat cele mai multe aruncări adversarilor, cu 61 de două puncte Albaniei și 43 de trei puncte Islandei.

Întâlnirea cu Olanda a oferit multiple părți bune pe plan statistic, fiind jocul în care românii au marcat 27 de aruncări de două puncte (locul 7), 49.3% din acțiune (locul 13 la „game highs”) sau 33 de aruncări bune din acțiune (prezență în Top 20 la „game highs”). Jocul cu Luxemburg a adus prestația defensivă cea mai bună pentru români, strict în privința punctelor încasate, cu 67, în vreme ce partida cu Estonia a fost cea mai modestă din punct de vedere ofensiv, cu 48 de puncte marcate. O singură echipă a avut ofensiva mai slabă într-un meci, Slovacia împotriva Austriei, cu 46 de puncte înscrise.

În privința jucătorilor, media cea mai mare de puncte a avut-o Ștefan Grasu, cu 13.1, pe lângă el doar Matei Dorneanu având medii de double figures, dar din mai puține jocuri în care a evoluat. Mihai Cârcoană (6.1 recuperări) și David Pătru (4.0 pase decisive) au condus următoarele date statistice importante pentru România, cel din urmă ieșind în evidență și negativ cu cele 4.4 posesii pierdute pe meci.

Grasu a fost pe locul 21 în turneu la media de puncte, el apărând în Top 20 la procentajele din acțiune (44.0%), la cele de două puncte (53.3%) sau la capace (1.1). Colceag a apărut pe listă în Top 20 la capace (1.3) și intercepții (3.0), cu cea din urmă medie chiar pe locul 4, Pătru la assist-uri (4.0, locul 15), iar Cârcoană la double-double (3 în total, locul 3 în turneu).

Strict pe „game highs”, Dorneanu s-a evidențiat cu 85.7% procentaj la aruncările de două puncte în meciul cu Luxemburg (locul 4), Grasu a fost pe 13 la totalul aruncărilor bune din acțiune într-un meci (cel cu Olanda), iar Cârcoană pe locul 5 cu cele 15 aruncări de două puncte avute împotriva Estoniei și pe locul 8 la numărul maxim de recuperări ofensive (6 vs. Estonia). Colceag, prin cele 6 intercepții cu Luxemburg, a terminat pe locul 4 în topul acestei statistici, iar Pătru s-a aflat la egalitate cu mai mulți jucători la capitolul posesiilor pierdute într-un meci (8 vs. Albania, locul 7). Ștefan Grasu a condus lista capacelor într-un meci în tot turneul final, cu 6 împotriva Albaniei.

România a încheiat cu 2 victorii și 5 înfrângeri prezența la Campionatul European U20 Masculin -  Divizia B. Victoriile au venit cu Luxemburg și Olanda, ambele în faza grupelor, unde s-au pierdut meciurile cu Islanda și Estonia, iar ulterior în partea finală a întrecerii au venit înfrângeri cu Kosovo, Elveția și Albania.

Doar Austria, Luxemburg și Slovacia au terminat sub România la finalul turneului continental, în vreme ce două foste adversare, Islanda și Estonia, au încheiat pe podium. Serbia a câștigat Divizia B.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Cum am mai scris
    Este interesant de vazut nu numai fruntasii ci si codasii.
    Cat timp au jucat pe meci ce eficienta au avut , justificari samd.
    In acest fel tabloul este intreg si nu trebuie sa cautam in statistici.

    cu 1 an în urmă (25.07.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!