Stiri Juniori U20 Masculin

Confruntare de urmărit la Tg-Jiu

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
27.10.2012


Sala Sporturilor Tg-Jiu

duminică, 28 octombire

ora 19:00


4-1  Fișa meciului 3-1

 

Printre ultimele meciuri disputate ale etapei a 5-a din Liga I Masculină se numără și confruntarea dintre Energia Rovinari și Gaz Metan Mediaș. Partida dintre cele două formații se va desfășura duminică cu începere de la ora 19.00, la Sala Sporturilor din Tg-Jiu.

Energia Rovinari se reîntoarce în prorpiul fief cu o înfrânegere suferită la Brazi în fața campioanei en-titre. Aproape fiind de-a mai furniza o altă supriză, formația antrenată de Slobodan Nikolic a cedat pe finalul meciului la scorul de 65-75, bifând primul eșec în stagiunea actuală. Explicația? Defensiva prestată în actul trei și probleme la finalizare, capitole la care grupare din Tg-Jiu nu are o situație tocmai roz”. Momentan, formația gorjană se clasează pe locul al 10-lea cu un bilanț pozitiv de 3 victorii și o singrură înfrângere.

La polul opus, cu  un lot nou nouțși o confruntare disputată în avans, echipa din Mediaș, una dintre cele mai redutabile echipe ale momentului, staționează pe locul al 2-lea în clasament în urma ultimul rezultat obținut. Elevii lui Marcel Țenter au avut o misiune facilă în cea de-a patra etapă, învingând echipa din Miercurea Ciuc cu scorul de 109 la 89. În prezent, formația de pe Târnava Mare are un singur eșec la activ suferit în fața celor de la BC Mureș și 5 victorii.

Partida se anunță a fi un cu suspans, întrucât cele două protagoniste au un istoric lung 12 confruntări. Deși Energia s-a impus nu mai de 3 ori, restul de 9 confruntări fiind adjudecate de medieșeni, meciurile disputate între ambele formații au fost echilibrate din toate punctele de vedere. 

Astfel pare că va fi și confruntarea de la sfârșitul săptămânii ce consemnează totodată revenirea ex-gorjanului, Adrian Guțoaia la Tg-Jiu.

Vor fi de urmărit atât duelul de sub panou dintre pivotul ceh, David Steffel și cel sârb, Aleksandar Mladenovic, ambii cu o experință amplă în campionatul românesc, dar mai ales dintre shooterii protagonistelor, Louis Draby și Deven Mitchell, cu medii de puncte de 19.5, respectiv 20.2 pe meci.

În ordine pentru a avea șanse la victorie, tehnicianul plav al Energiei Rovinari va trebui să concureze cu banca lungă de rezerve a echipei oponente. În timp ce Marcel Țenter are o rotație constantă de 9 jucători, amfitrionii se bazează în mare parte pe 3 oameni de rezervă.

Rămâne însă de văzut care dintre echipe va reuși să gestioneze mai bine atuurile, să își ascundă slăbiciunile și să se impună în cel de-al 13-lea episod al seriei.

Partida va fi oficiată de arbitrii Mircea Șerban, Alin Faur și Bogdan Podar

Foto:csenergia.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!