Stiri Juniori U20 Masculin

Craiova revine acasă și primește vizita muntenegrenilor de la Teodo Tivat

Adrian Micinic

Adrian Micinic
28.10.2013

BIBL

Etapa 3

1-1 Sala Polivalentă
Craiova 
1-1

 

SCM U Craiova primește vizita muntenegrenilor de la KK Teodo Tivat. Partida contează pentru etapa a 3-a în sezonul regulat al Ligii Balcanice - ediția 2013/14. Confruntarea are loc la Sala Polivalentă și este transmisă în direct la TVR 3, marți (29.10), cu începere de la ora 19.

Formația pregătită de către Andjelko Mandic vine după o săptămână fără prea mari satisfacții. După victorie pe revenire repurtată asupra lui CSM Oradea în campionat, a urmat eșecul în Macedonia, dublat de cel din derby-ul oltenesc, cu Energia Rovinari. 

Astfel, revenirea pe teren propriu vine la momentul oportun în condițiile în care pare să fie deja un fel de lege nescrisă că această echipă reînvie din propria sală, din propriul public. Făcând abstracție de acest aspect, contracarat de epuizarea cauzată de deplasările infernale din Liga Balcanică, echipa din Craiova trebuie să găsească și soluții de natură pur baschetbalistică pentru a deveni competitivă.

Deocamdată SCM U Craiova suferă serios din punct de vedere al jocului propriu zis. Oltenii nu dezvoltă prea multe pe faza ofensivă și trăiesc din jocul agresiv pe faza de apărare, care alimentează jocul în tranziție agreeat de tandemul Dzambic - Bureau, dar și de un omnipotent LeVar Seals, jucător capabil să fie productiv în orice stil de joc. Pe lângă aceștia, din punct de vedere ofensiv remarcăm jocul extrem de productiv, însă mult prea dependent de factorul fizic, al lui Bogdan Popescu. 

În rest există o serie de jucători care nu reușesc să se facă remarcați la finalizare sau creeație. Lucru pe care Mandic trebuie să-l rezolve dacă vrea să ridice nivelul de joc al echipei sale.

Echipa din Muntenegru se află la prima deplasare în actuala ediție a Ligii Balcanice. Teodo Tivat a câștigat un meci și a pierdut un altul. Ex-iugoslavii au depășit pe Balkan Botevgrad, dar au cedat în fața forței dominante a acestei competiții, Galil Gilboa, din Israel.

Craiova are un avantaj important în această competiție față de campionatul intern întrucât poate să înscrie mai mult de șase străini pe foaia oficială. Totuși, oltenii trebuie să se supună, similar tuturor echipelor înscrise în Liga Balcanică, prevederii de regulament care obligă menținerea în permanență pe parchet a unui jucător autohton.

Statistic, în BIBL, liderii Craiovei sunt: Rade Dzambic (12 puncte, 6.5 pase decisive, 6 recuperări pe meci) respectiv Bogdan Popescu (10 puncte, 1.5 recuperări, 1 pase decisive pe meci).

De cealaltă parte se evidențiază Nikola Vucurovic (14.5 puncte, 3.5 recuperări și 1.5 pase decisive pe meci), respectiv Manuel Johnson (13 puncte, 8 recuperări, 1.5 pase decisive, 1.5 intercepții pe meci).

Interesant este că Teodo Tivat se află în exact aceeași situație precum a fost Craiova săptămâna trecută. Muntenegrenii au avut meci de campionat în cursul serii de duminică, după care la aproximativ 48 ore distanță au programat în deplasare un meci în BIBL.

Trebuie notat încă o dată faptul că pentru o echipă precum Craiova participarea în Liga Balcanică - ediția 2013/14 reprezintă debutul absolut în arena internațională. Cu siguranță la prima experiență nimeni din conducerea clubului nu își face calcule cu privire la performanța imediată. Important este procesul de învățare, de acumulare a experienței și de obișnuire a sistemului cu jocuri pe două planuri, respectiv cu câte două meciuri pe săptămână.

Va fi prima confruntare directă între aceste cluburi.

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova alb&albastru :

    BIBL
    Chiar daca am observat un curent impotriva participarii in BIBL din partea colegilor olteni care comenteaza pe TB, as vrea sa subliniez ultimul paragraf din articol.
    Forza Stinta!

    cu 10 ani în urmă (28.10.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      continuu sau alternativ?
      Ca optiune cred ca nu e niciun dubiu,majoritatea ar dori macar o finala mica in campionat decat final four-ul BIBL.Pe de alta parte era foarte adevarat acel ultim paragraf in conditiile unei pregatiri corecte a momentului acestui debut,nu a arderii fortate a unor etape intr-o goana bolnava dupa imagine si nu numai...

      cu 10 ani în urmă (28.10.2013)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!