Stiri Juniori U20 Masculin

Patrick Richard aduce calificarea lui U-BT în semifinale cu un coș în ultima secundă

Patrick Richard aduce calificarea lui U-BT în semifinale cu un coș în ultima secundă

Astăzi, 18 aprilie, Sala Polivalentă din Craiova a găzduit meciul al treilea al seriei dintre SCM U Craiova și U-BT Cluj-Napoca, din sferturile de finală ale Ligii Naționale de Baschet Masculin. Scorul după primele două jocuri era 2-0 pentru campioana en-titre.

SCM U Craiova: Cortez Edwards, Topias Palmi, George Blaj-Voinescu, Milvoje Mijovic, Bogdan Țîbîrnă

U-BT Cluj-Napoca: Patrick Richard, Nandor Kuti, Leo Meindl, Jalen Jones, Andrija Stipanovic

Blaj-Voinescu a marcat primele șapte puncte ale gazdelor, în timp ce pentru oaspeți s-au remarcat ofensiv liderii Richard și Stipanovic. Aceștia au dus-o pe U-BT la 14-10, însă Hopkins a răspuns cu trei triple la celălalt panou, iar Craiova s-a distanțat la patru puncte: 19-15. Oltenii au reușit să își mențină avantajul și la finalul actului inaugural, când conduceau cu 21 la 17.

În debutul sfertului secund, alb-albaștrii au profitat de avantajul taliei, iar Mihai Silvășan a acționat imediat și a decis să joace cu Stipanovic și Cățe în același timp. Mutarea a dat roade, alb-negrii s-au apărat mai bine și au izbutit un parțial de 10-1, provocându-l pe Vitaly Stepanovski să ceară time-out. După reluarea jocului, craiovenii au găsit soluții mai bune la apărarea ardeleană și au marcat cinci puncte la rând. Blaj-Voinescu și-a continuat evoluția solidă în ofensivă și, alături de Palmi, a dus-o pe SCM U Craiova la 34-29. Cele două formații au mai marcat câte un coș în ultimul minut și gazdele au intrat la vestiare cu un avantaj de cinci puncte: 36-31.

Mijovic, Blaj-Voinescu și Dimitrije Nikolic au înscris rapid șapte puncte pentru Craiova, însă Richard și Meindl au răspuns pentru Cluj. Oaspeții au încercat diverse capcane în apărare, dar oltenii au continuat să marcheze și scorul a devenit 48-38. După mai multe faze excelente reușite de Karel Guzman și Meindl, alb-negrii au preluat conducerea, 49-48, iar Stepanovski a solicitat un nou timp de odihnă. Elevii săi au răspuns foarte bine și s-au distanțat din nou la cinci puncte: 55-50. În schimb, adversarii nu s-au mai regăsit în ofensivă și, înaintea actului decisiv, SCM U Craiova conducea cu 59 la 51.

Oltenii au început sfertul patru cu un parțial de 8-3 și Silvășan s-a văzut nevoit să ceară imediat un time-out. Chiar dacă au început să joace mai bine în ofensivă, clujenii s-au văzut depășiți foarte ușor în defensivă și nu au izbutit să reducă din deficit. Nikolic a marcat două coșuri din afara semicercului și scorul a devenit 77 la 63 pentru alb-albaștri. Silvășan a mai solicitat un time-out, iar elevii săi au izbutit un run excepțional de 14-2 într-un minut, egalând la 84, cu 21 de secunde înainte de final. La următorul atac, Palmi a fost trimis la linia de libere și acesta a ratat ambele aruncări. La ultima acțiune, Blaj-Voinescu l-a căpăcit pe Meindl și jocul a intrat în prelungiri.

Meindl și-a luat revanșa în primul minut al reprizei suplimentare și a marcat de la distanță, însă Palmi a răspuns cu patru puncte și apoi Nikolic a adus-o pe gazdă în avantaj: 90-89. După un coș al lui Edwards, alb-albaștrii s-au distanțat la trei puncte, dar Meindl a egalat imediat la 94. Cu o secundă înainte de final, Richard a marcat o triplă prin care a adus victoria lui U-BT și calificarea în semifinale: 97-94.

Liderii lui U-BT Cluj-Napoca au fost Leo Meindl (34 de puncte), Patrick Richard (16 puncte, 10 pase decisive, 5 recuperări), Andrija Stipanovic (14 puncte), Karel Guzman (12 puncte) și Kasey Shepherd (11 puncte).

De partea cealaltă, s-au remarcat Dimitrije Nikolic (22 de puncte, 8 recuperări), George Blaj-Voinescu (21 de puncte, 6 recuperări), Topias Palmi (13 puncte), Milvoje Mijovic (12 puncte) și Cortez Edwards (11 puncte, 11 pase decisive, 7 recuperări).

În semifinală, trupa lui Mihai Silvășan se va duela cu învingătoarea seriei dintre CS Rapid București, care a trecut în trei meciuri de FC Argeș Basketball.

*foto: Ionuț Greere/Sportul Doljean

22 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Joc
    ultra haotic ! Vorba aia : Bine, dar sa nu mai faceti !

    cu 1 an în urmă (18.04.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Raul :

    Arbitraj
    Se cam stie in ce parte merge campionatul cand vezi un astfel de arbitraj meci de meci. E jenant deja ca la orice contact sa fluieri fault si ca la fiecare meci ciulin sa arbitreze clujul. Felicitari Craiovei care meritau chiar 2 victorii in aceasta dar cineva de sus avea alte planuri. Asta e nivelul campionatului si se vede si nivelul lor in Europa (ciuca batailor).

    cu 1 an în urmă (18.04.2023)
    • Unforgiven:

      Arbitraj
      Aruncari libere craiova 32-cluj 28,greseli personale Craiova 26-cluj 30.

      cu 1 an în urmă (18.04.2023)
    • U BT Cluj-Napoca BVT:

      Raul
      Ciulin a arbitrat doar acest meci din seria contra Craiovei. Știm toți că e frustrant când echipa de care vă e frica reușește o super revenire și să închidă seria. Nivelul arbitrajului e la fel de mulți ani iar arbitrii sunt aceiași, sezonul trecut când cei de la U au fost aproape de Final 4 in BCL au mai fost ciuca bătăilor? De aceea e total irelevant arbitrajul din campionat cu rezultatele din competițiile europene. E adevărat că acum echipa nu joacă foarte bine, toată lumea vede asta. Dar la fel, și voi ați avut emoții azi, cu meci în prelungiri, sunt convins că suporterii imparțiali pot spune multe și despre arbitrajul vostru din acest meci. Când e un meci pe muchie de cuțit, mereu apar zmeii și se plâng de arbitraj. Fiți fericiți că ați trecut de Timișoara în 3 meciuri și atât.

      cu 1 an în urmă (18.04.2023)
    • U BT Cluj-Napoca zol21:

      Cj
      Ciuca batailor? Serios? 2 victorii cu o echipa din Slovenia(tare campioanei europene), victorii
      cu echipe din Spania, Turcia, si Italia ( cele mai puternice din Europa. Daca nu stii baschet lasa povestile pentru cei care se pricep.

      cu 1 an în urmă (18.04.2023)
    • U BT Cluj-Napoca zol21:

      Cj
      *tara

      cu 1 an în urmă (18.04.2023)
    • U BT Cluj-Napoca zol21:

      Cj
      *campionate

      cu 1 an în urmă (18.04.2023)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Da ma Raul
      Au luat-o in bot de la niște echipe mediocre din eurocup. Am uitat ca Oradea e in play-offul euroligii. Nu va Jucați voi cu din astea. Voi nu evoluați ca dacă pierdeți va fura arbitrii si oboselile din capul antrenorului + deplasările. Eu prefer sa fiu ăla prost între deștepți ca am șanse de evoluție. Dar sa fiu ăla deștept între prosti nu te ajuta ca te mulțumești cu putin.
      Revenind la meci: cu așa joc si dl Piatra de la
      Rapid in teren nu văd bine semifinala:). Adică sa fim sinceri ca asta nu e baschet de calitate cum zice Silvășan:). Azi n-am înțeles nimic. Craiova s-a bătut sg iar U a fost ținuta in viața de Leo. Restul si dacă vor statistici ca pleacă, pai joaca tata si da puncte.

      cu 1 an în urmă (18.04.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Raul
      Serios? Ai văzut meciul pe YouTube? Ce nereguli ai putut vedea la o transmisie pe YouTube de toată jena? Numa întreb? Că de restul s-au ocupat colegii. P.S. Ciulin și Grigoraș sunt dușmanii noștri de când îi știu.

      cu 1 an în urmă (19.04.2023)
    Raspunde
  • Ricardo :

    U BT
    Absolut corect faptul ca echipa nu joaca cel mai bun baschet! Cu asta sunt de acord dar nu poți fii mereu în forma mereu sa rupi dinții adversarului mereu 20 pct diferența.... Clar vin și momente mai proaste în care băieții nu arata cel mai bun baschet... în rest finala e sigura stați liniștiți!

    cu 1 an în urmă (18.04.2023) Raspunde
  • suntoradeanfrustrat :

    Felicitari pt revenire
    Nu pot sa inteleg cate greseli pot sa facă Shepherd și Gordic! Sunt cei mai slabi conducatori de joc din ultimii 25 de ani de la noi.
    Despre Kuti nu mai spun nimic. E ZERO ABSOLUT. Sper sa fie ultimul campionat la noi și sa promovam tineri care pot creste!

    cu 1 an în urmă (18.04.2023)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Mda
      Îs slabi ăștia doi așa e. Un plus pt cioban. Dar de crescut tinerii lasă sa ii creasca constanta, Mureșul, Sibiul. U doar sa ii cumpere pe aia mai buni. Dacă vrei performanța pe afara nu tare ai ce creste de jucătorii Români. Kuti și Bobe îs exemple bune. Kuti măcar e mai modest. Bobe zici ca el o băgat gazul in Oradea.

      cu 1 an în urmă (18.04.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    Felicitari U!
    De la un oradean sincere felicitari! Desi jocul prestat a fost cel mai prost dintre toate cele 3 din aceasta serie, este de laudat agresivitatea si pressing-ul pe care echipa l-a facut in ultimele doua minute, surmontand un deficit de 12 puncte si ducand meciul in OT. Nu e prima data cand vad un comportament de genul si nu stiu cine este cu aceasta idee, dar alte echipe ar putea arunca un ochi pentru a incerca ceva similar daca se cuvin ocaziile. Tin minte inca un meci de genul, cu Pitesti acasa la U jucat acum 2-3 ani si cu un pressing similar pe final au intors un deficit de 9 puncte...
    Meindl super jucator! Trebuie pastrat musai sezonul urmator, sper ca nu se intampla aceeasi poveste ca si cu Stewart sezonul trecut...
    Echipa a jucat cel mai prost din tot campionatul cand a fost mai important... Daca @Titi Acs(cred ca el a fost) zicea dupa primul meci ca spera ca sacul de prostii sa se fi umplut in acel meci, din pacate sacul nici pe jumatate nu a fost umplut la momentul respectiv...
    Seria, ca si suporter neutru, mi s-a parut mult mai dificila decat as fi crezut. Ati suferit vizibil in toate cele 3 meciuri... Sa vedem cu Rapidul cum va fi, cu astfel de joc clar nu mai e permis cu o echipa de calibrul Rapidului...
    @ovidiu89 am ras bine cu Dl Piatra :))

    cu 1 an în urmă (18.04.2023)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Pai sincer
      La ce bambilici jucam rapid ne explica cum e cu baschetul:). Azi nu a jucat stone la rapid, dar a fost altul acolo. Când intra Gordic știu ca adversarul recuperează minim 7/8 pcte ca el pierde atacurile. Ce îmi doresc sa nu ajungem ca stipe sa fie cel mai bun la libere într-un meci ca e de bai atunci:)).

      cu 1 an în urmă (18.04.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    cred ca cavalerul ciulin
    va veni sa rezolve lucrurile si la Sibiu. (Nu am nicio pozitie legat de meciul la care comentez ca nu l-am vazut) dar la Voluntari a fost adus sa faca ordine si ma astept si la meciul 4 sa fie la fel.
    Si daca n-o fi ciulin, are balta peste...

    cu 1 an în urmă (18.04.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Revenire
    Eu asa revenire nu cred ca am mai văzut de când ma uit la baschet.
    Oricum as vrea sa felicit echipa din Craiova care mai ales în a doua repriza ne-a ținut sah-mat, ne-a dominat evident pana în ultimele cam 100 de sec când li s-a terminat benzina ( da de tot).
    Nu știu dece am impresia ca cu Rapidul va fi mai ușor, sper sa nu ma înșel.

    cu 1 an în urmă (18.04.2023)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Revenire
      Nu,nu li s-a terminat deloc benzina,ca si in primul joc de la Cluj mentalitatea de echipa mica,de parliti,i-a facut sa le tremure genunchii si incheieturile si au reusit ceva rar,sa ai plus 14 cu 3 minute inainte de final si sa nu reusesti sa castigi,in conditiile in care UBT a fost absolut de nerecunoscut,o stafie care ti-a pus victoria pe tava...Sincer,eu unulnu gasesc vreo explicatie rezonabila la modul in care s-au prezentat campionii.Gordic si Shepherd nu as spune ca sunt iesiti din forma,ci pur si simplu sunt foarte slabi,tot asa cum Kuti a ajuns o ruina sau ca Jones a fost adus probabil pentru nume si speranta ca Zana Maseluta ii va mangaia crestetul cu bagheta magica si-l va retransforma in jucatorul a carui umbra este acum.Iar in privinta lui Silvasan,chit ca imi atrag oprobiul sustinatorilor sai,pun si pariu ca nu va iesi vreodata antrenor de valoare din el!Succes,dar daca o tineti tot asa,titlul va fi doar un vis naruit!

      cu 1 an în urmă (19.04.2023)
    Raspunde
  • suntoradeanfrustrat :

    Raul, nu ai obosit?
    Raul, tu dormi noaptea? Sau visezi ca sunteți campionii Europei iar noi " ciudat batailor"?
    Pe Guzman îl visezi?
    Hai sa iti spun cosmarul tau: UNIVERSITATEA BANCA TRANSILVANIA CLUJ NAPOCA castiga campionatul in sala voastră . Iar Guzman, capitanul echipei in acel meci, taie plasa de campioni de la inele la voi acasă! AMIN!

    cu 1 an în urmă (19.04.2023)
    • gabriel.eftimie:

      Bravos
      Asta combate bine! E scris adânc!!!!

      cu 1 an în urmă (19.04.2023)
    Raspunde
  • BH :

    Ciulin
    E clar ca sunteți penibili. Ați uitat ,,anii de glorie" al renumitului Asesoft. Atat voi, clujenii cât și noi orădenii am trăit acele momente PENALE din punct de vedere al arbitrajului în care ,,marea"echipa a Ploieștiului era încoronata an de an cu premiul 1 la finalul sezonului. Probabil clujenii au uitat dar noi nu am uitat și nu vom uita niciodată prestațiile lui Ciulin. Si-a bătut joc de noi la fiecare partida pe care ne-a arbitrati, ne-a ars pe unde ne-a prins. Distinsa FRB a sesizat aceasta problema și nu-l mai trimite pe Ciulin de o buna bucata de timp la Oradea Dar ce sa vezi, Ciulin a devenit omul de casa al Clujului în acest sezon, arbitrează aceasta echipa ,,dubios" de des, fie acasă, fie în deplasare, dar o face ,,exact cum stie". Repet, cei din Cluj au uitat foarte repede arbitrajul miselesc din acea vreme, dar pe de alta parte sunt de intelesi: important ca echipa sa triumfe, nu contează circumstanrele. Dar noi orădenii nu uitam iar acest individ nu va avea viata bună în sala din Oradea, asta bineinteles dacă va avea.... sa ne viziteze. Noi, suporterii din Oradea îl așteptăm.... cu bratele deschise!

    cu 1 an în urmă (19.04.2023)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      Calificarea
      În primul rând despre Ciulin. Cine poate să uite ceea ce făcut în "era" Asehoților? Și nu singurul! Mai erau și alții.... În fine, Ciulin a "evoluat", se consideră că este cel mai important personaj de pe parchet și se comportă în consecință. Referitor la meci nu am ce să spun. Au scris alții destul. În ultimele partide ne-a scos valoarea individuală a unora dintre jucătorii noștri! Și atât! Nu doresc să mai comentez.

      cu 1 an în urmă (19.04.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      BH
      Ciulin și Grigoraș mai nou ne arbitrează frecvent. Chiar am vrut să scriu un comentariu referitor la asta. Dubios, pentru că ne fac viața grea. Dacă ai urmărit meciurile noastre de acasă, ne-au ars la orice contact. Bănuiesc că așa s-a întâmplat și la meciul de aseară. La o transmisie de toată jena pe YouTube, părerea mea, nu poți să îți faci o părere decât după reacția jucătorilor.
      PS nu am uitat jocurile cu Asehoții, stai liniștit. Am mai scris, Ciulin și Grigoraș ne sunt dușmani. Mai nou și Stoica. Prietenii știu de ce.

      cu 1 an în urmă (19.04.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!