Stiri Juniori U20 Masculin

CSU Sibiu câștigă, în deplasare, un duel echilibrat cu SCM U Craiova

CSU Sibiu câștigă, în deplasare, un duel echilibrat cu SCM U Craiova

Ziua de astăzi (16.12) s-a încheiat cu duelul dintre SCM U Craiova și CSU Sibiu, formații din grupa B a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Oltenii au început bine meciul și au condus până în ultimul sfert, când sibienii au preluat inițiativa, câștigând, după un final echilibrat, cu 79 la 76.

SCM U Craiova: Vitaly Zotov, Matt Freeman, Amedeo Casale, Nik Dragan, Bogdan Țîbîrnă

CSU Sibiu: Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Marc Loving, Monyea Pratt, Rareș Uță

În primele două minute ale jocului s-a înscris un singur coș, reușit de Dragan după ce a rămas singur cu inelul. Tot o reușită s-a consemnat și în următoarele două minute ale meciului și tot Dragan a fost autorul. În schimb, primul coș al oaspeților a venit de-abia după patru minute, fiind marcat de Jay Threatt, baschetbalist aflat la debutul în galben-albastru. Nandor Kuti și Uță s-au remarcat și ei pentru sibieni, însă Zotov și Dragan au continuat să fie de neoprit în ofensivă și, la scorul de 15-7, Tomas Rinkevicius a cerut primul time-out al partidei. Cu mai puțin de trei minute rămase din actul inaugural, s-a consemnat o fază bizară, care a necesitat ca arbitrii să se uite în mai multe rânduri pe reluări. În cele din urmă, Pavlo Krutous a fost sancționat cu fault asupra lui Ivanov, în timp ce Threatt a primit o greșeală antisportivă după un duel cu Zotov. Așadar, sfertul întâi s-a încheiat cu scorul de 25 la 15 pentru SCM U Craiova.

Alb-albaștrii au început mai bine actul secund și s-au distanțat la 15 puncte, dar adversarii și-au revenit rapid și, după un coș pe contraatac al lui Uță, Vitaly Stepanovski a solicitat un timp de odihnă. Parțialul lui CSU Sibiu a continuat și după reluarea jocului, iar Loving și-a adus echipa la două posesii de gazde: 32-28. A urmat o nouă perioadă mai bună a gazdelor la care a contribuit și lipsa de precizie a oaspeților în atac. Ultimul coș al reprizei a fost înscris de Loving, la capătul unei pătrunderi, reușind astfel să reducă diferența de pe tabelă la opt puncte: 42-34.

După revenirea de la vestiare, elevii lui Rinkevicius au început în forță și s-au apropiat la o singură posesie de adversari: 44-41. Krutous a răspuns cu un coș de la semi-distanță, însă Threatt și Ivanov au marcat șase puncte consecutive și CSU Sibiu a preluat conducerea: 46-47. Zotov, Casale și Krutous au dat replica pentru SCM U Craiova, iar încleștarea a devenit extrem de interesantă. Zotov a preluat din nou principalele atribuții ofensive ale oltenilor, în timp ce Kuti, Uță și Pratt și-au ținut trupa aproape de adversari. În cele din urmă, sfertul al treilea s-a încheiat cu scorul de 60 la 57 pentru gazde.

În debutul actului decisiv, Zotov a înscris încă cinci puncte, însă a și comis câteva greșeli. Cu puțin peste cinci minute rămase din meci, Threatt a reușit o triplă prin care oaspeții au egalat la 67, asigurând un final disputat. Loving a marcat și el de la mare distanță și medaliata cu bronz a stagiunii precedente a trecut din nou la conducere. Cu 100 de secunde rămase până la final, Pratt a marcat o triplă prin care a dublat avantajul grupării sale, dar Dragan a răspuns imediat prin același procedeu. Apoi, cu 21 de secunde rămase, Zotov a transformat o liberă și a apropiat-o pe Craiova la o posesie de adversari: 72-74. Ucraineanul a comis rapid un fault asupra lui Threatt, care și-a păstrat sângele rece și a înscris ambele aruncări. În cealaltă jumătate, Zotov a fost faultat și de această dată a marcat cele două libere, provocându-l pe Rinkevicius să solicite un timp de odihnă. După reluarea jocului, mingea a ajuns la Gavriloaia, care a fost trimis la linia de aruncări libere. Baschetbalistul român a pus două puncte pe tabelă și a fost rândul lui Stepanovski să ceară time-out, la scorul de 78-74 pentru CSU Sibiu. Schema alb-albaștrilor le-a ieșit, aceștia marcând foarte rapid prin Milovanovic și a urmat o nouă întrerupere a jocului. Loving a fost trimis la linia de libere, iar americanul a ratat-o pe prima și a înscris-o pe a doua. Cu puțin peste patru secunde rămase, la scorul de 79-76, Zotov a primit două aruncări libere. Ucraineanul le-a ratat pe ambele, pe a doua intenționat, și astfel CSU Sibiu s-a impus la o diferență de trei puncte: 79-76.

Liderii învingătoarei au fost Marc Loving (14 puncte, 5 recuperări), Jay Threatt (14 puncte, 7 pase decisive), Rareș Uță (13 puncte, 6 recuperări) și Monyea Pratt (12 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive).

De partea cealaltă, s-au remarcat Vitaly Zotov (33 de puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive) și Pavlo Krutous (15 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări).

Datorită acestui rezultat, trupa lui Tomas Rinkevicius ajunge la un bilanț de șase victorii și cinci înfrângeri în grupa B a Ligii Naționale. În schimb, elevii lui Vitaly Stepanovski au patru meciuri câștigate și șase pierdute.

În următoarea rundă, SCM U Craiova va sta, având programată doar o restanță cu CSM Constanța, în timp ce BC CSU Sibiu va primi vizita lui FC Argeș Basketball.

*foto: Facebook – BC CSU Sibiu

6 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Un joc foarte slab
    castigat de echipa mediocra in dauna celei jenante!Cu un conducator de joc dus cu pluta,un conational al sau absolut penibil,de nivel de liga a doua a noastra si un antrenor ori dezinteresat ori chiar foarte slab,iata ca dupa multi ani suntem la un pas de in play-out!La mai mare,baieti!

    cu 4 luni în urmă (16.12.2023) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Craiova chiar a facut un joc bun
    Surprinzator de bun, pot zice, m-a surprins prin spiritul de echipa si efortul depus. Au luptat ca leii sau ca ucrsinenii sa zicem si au aratat ca o echioa care merita sa intre in Top 10. Au avut multe realuzari in joc, insa meciul nu putea fi castigat decat in conditiile unui procentaj bun si la 3p, unde in afara de Zotov, nimeni nu a reusit mare lucru.
    Ucrainenii chiar au jucat f bine, echipa a avut 70% la aruncarile de 2p, a dominat lupta ka recuperare, au pasat bine. Rotatia f scurta la romani a fost din nouun handicap probabil decisiv. Craiova ar arata altfel cu Watson si Blaj.
    Ma rog, unii posteaza exclusiv duoa infrangeri, fiecare cu placerea lui.

    cu 4 luni în urmă (17.12.2023)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Coco
      Probabil urmaresti mai rar forumul,altminteri nu ai fi lansat acea "subtilitate" tendentioasa.In privinta opiniilor despre joc,se vede treaba ca avem o perceptie diametral opusa asupra sa,dar e buna si diversitatea.Ca fapt divers urmaresc toate jocurile echipei mele favorite si cred ca pot emite o opinie mai aproape de realitate decat cineva care o vede doar cand joaca impotriva echipei sale de suflet.Din nefericire avem cel mai slab lot si cele mai slabe prestatii din ultimii multi ani.Cel mai bun indicator?Pai nefiind o echipa de mare traditie gen Cluj sau Sibiu,cu un nucleu consistent de suporteri,am ajuns in acest moment sa jucam meciurile de pe teren propriu cu vreo cateva zeci de suporteri in sala!!!

      cu 4 luni în urmă (17.12.2023)
    Raspunde
  • Ricardo :

    Sibiu
    Mie îmi face mare placere sa critic Sibiul pentru ca este o echipa mult sub nivelul suporterilor unii dintre cei mai frumoși din România! Cat privește echipa din acest moment consider ca s-au făcut 2 schimbări absolut potrivite și necesare. Dacă se reușește și schimbarea lui Barro care rareori iese ij evidenta cu ceva pozitiv , Sibiul se poate bate la accederea intr-o semifinala!

    cu 4 luni în urmă (17.12.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @Ricardo
      Citez: "unii dintre cei mai frumoși din România!".
      Tulai Doamne da faini is ei, aia care au injurat ca la usa cortului atat la noi acasa cand au facut deplasarea cat si la meciul de la ei de acum vreo 2 saptamani. Or fi confundat stana cu sala de sport ca altfel nu-mi explic si categoric nu se incadreaza la categoria cei mai frumosi din Romania, mai degraba cei mai neciopliti. ;)

      cu 4 luni în urmă (17.12.2023)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Sincer
    Pot sa spun ca am o parere avizată, cel putin dpdv al unui suporter, cred eu! Ca am vazut marea majoritate a meciurilir Crsiovei si ca nu sunt suporter de suflet al Adversarilor lor de ieri.
    In alta ordine de idei as vrea sa spun despre Threatt, ca este clar cel mai bun jucator al Sibiului acum si tinand cont ca vine dupa o pauza mare, va fi si mai si.
    Daca anul trecut Sb a intrat in Top 10 pe ultima turnantă, iar apoi a spart asteptarile cu medalia de bronz, acum dupa valoare poate sa se bata cu Oradea si Voluntari, pt un loc in finala mare.

    cu 4 luni în urmă (17.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!