Stiri Juniori U20 Masculin

Cristescu explică motivele pentru care U Mobitelco s-a retras din Liga 1

Costin Marinescu

Costin Marinescu
27.10.2012

Deși inițial a anunțat că va participa în Liga 1 de baschet masculin, clubul U Mobitelco s-a retras din competiție.

Contactat de TotalBaschet.ro, clubul din Cluj Napoca ne-a precizat, prin intermediul președintelui executiv, Mircea Cristescu, că motivul retragerii îl constituie faptul că jucătorii tineri, care fac parte și din echipa de seniori ce evoluează în LNBM, dar și din cea de Liga 2 (fosta U23) ar fi suprasolicitați, iar acest lucru ar fi în dezavantajul lor. Mai mult, exepriența pe care ar fi căpătat-o jucând în Liga I este substituită cu cea din LNBM sau de la echipele de juniori.

Citește despre felul în care U Mobitelco folosește jucătorii români tineri!

Pentru a nu fi înteleși greșit, retragerea din Liga I se datorează mai multor factori cumulați. Echipa de Liga I nu are drept de promovare și este creată în mod expres ca și  juniorii și adultii să capete mai multă experiență. Anul trecut, cu noul campionat de U23 creat, am simțit în rândul lor o  suprasolicitare la un moment dat cauzată de  deplasările lungi facute cu echipele dar și de antrenamentele făcute cu mai multe echipe. Dat fiind faptul că avem puțini jucători care joacă real cu  vârsta sub 23 de ani, majoritatea lor este din echipele de juniori și activează și la câte trei categorii de vârstă. Fiind la o vârstă destul de fragedă, am considerat că nu mai are rost să activăam în Liga I. Cu atât mai mult cu cât nu avem drept de promovare, iar în ceea ce priveste experiența, vârfurile de generație o pot căpăta direct din Liga Națională. Ceilalți juniori ai noștri sunt angrenați în două sau trei categorii de vârstă în campionatele de juniori. Clujul intotdeauna  a contribuit la formarea jucătorilor de baschet încercând să dea Ligii Nationale cât mai mulți jucători, să dea valoare la cat mai multe categorii de vârstă.

Niksa Bavcevic, antrenorul principal al echipei de seniori, a uitilizat în primele 4 partide ale sezonului regulat un număr de 6 tineri jucători români, cărora li se adaugă Cătălin Baciu.

Bogdan Pogăcean, Dragoș Gheorghe și Marius Ciotlăuș au jucat în trei partide, ultimul având o medie de 5:59 minute pe meci. Mario Lazăr a evoluat în două meciuri, câte 14:34 minute în fiecare, iar Kuti Nandor a prins un singur meci, în care a stat pe parchet 5:57 minute.

Singurul tânăr baschetist român care a intrat în toate cele 4 meciuri de până acum din LNBM este Ioan Pop, el primind din partea antrenorului aproximativ 6 minute pe partidă.

Conform site-ului oficial al grupării, clubul va evolua în Liga 2 cu acelați lot cu care ar fi abordat Liga 1.

U Mobitelco are înscrise în Campionatele Naționale de juniori 15 echipe.

Multă lume a spus că am început greșit proiectul nostru, în sensul că trebuia să începem piramida de la bază. Cred că noi suntem singurii care am făcut invers, locomotiva a fost echipa de seniori și cu cât am avut mai mult succes, cu atât mai mulți copii și-au dorit să joace baschet și am avut grijă de ei. Acesta este unul dintre motivele pentru care nu am renunțat la niciuna dintre echipele de juniori, a mai precizat Cristescu.

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    neconvingator
    si cam incalcita justificarea. in realitate o fi problema de bani si personal. pana acum un an, cei de la "U" au avut 5-6 jucatori sub 23 pe care cu exceptia lui pop si episodic santa nu i-a folosit. ei frecau banca chiar si la antrenamente in asanumitul "lot largit". nu or fi fost performati. fie si asa. dar prin masura prezentata acum mai sus, vor juca numai cei nominalizati in acest articol. restul jucatorilor de varsta lor nu vor mai evolua. u23 este o caricatura daca va fi la fel ca si anul trecut. poate in liga 1 acesti jucatori care nu prind lotul seniorilor ar fi avut sansa sa joace mai mult.

    cu 11 ani în urmă (27.10.2012) Raspunde
  • teksab :

    Aiurea
    Domnul Cristescu bate campii. Nu arenuntat la nenumaratele echipe de juniori pentru cade acolo vin bani frumosi de la parintii dornici sa-si vada copiii jucand baschet avnd sigla U pe piept. Nici pana acum echipa din liga I, fosta divizia B, nu avea drept de promovare dar a participat la campionat cu scopul de a da sanse jucatorilor tineri sa joace. In vara mai multi jucatori tineri au plecat de la Cluj pentru ca s-au saturat sa frece banca iar altii pe care domnul Cristescu nu i-a mai dorit la echipa s-au lasat de baschet. L afel se va intampla si cu majoritatea copiilor care acum ravnesc sa joace in echipa de seniori, mai ales ca acum cu ajutorul federatiei ROMANE de Baschet practic s-a blocat accesul jucatorilor romani in campionatul romanesc. Rezultatele se vad deja la echipa nationala.

    cu 11 ani în urmă (13.11.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!