Stiri Juniori U20 Masculin

Cristian Achim: "A fost un joc urât"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
18.12.2012

Foto: Andor Marton

Foto flash: Radu Roşca

CSM Oradea continuă şirul de victorii obţinând a noua victorie consecutivă în Liga Naţională de Baschet masculin. Bihorenii s-au impus cu scorul de 84-82 în Sala Sporturilor Horia Demian, obţinând primul succes pe terenul campioanei de acum două sezoane.

La finalul confruntării Cristian Achim a caracterizat partida ca fiind una "urâtă" datorită elementelor tactice. Întrebat dacă se gândeşte la titlu, Achim a răspuns că până la finalul sezonului se pot întâmpla multe. De asemenea tehnicianul orădenilor a susţinut că între formaţia sa şi actuala echipă a Clujului este o diferenţă totală în ceea ce priveşte concepţiile şi modul de constituire al loturilor.

O victorie obţinută într-un meci în care se putea întâmpla orice pe final ...

Da, se putea întâmpla orice. Din punctul meu de vedere a fost un meci urât şi mă bucur că l-am putut câştigat pe terenul unei echipe cu nişte jucători foarte buni şi total imprevizibili. Bineînţeles că nu aveau cum să continue să arunce aşa de bine de la trei puncte cum au făcut-o în primele două sferturi, după părerea mea era aproape imposibil. Mă bucur că am profitat de acest aspect.

De ce spuneţi că a fost urât ?

Din motivele mele tactice, dar aceaste aspecte nu au nicio legătură cu spectacolul sportiv care cred că a fost foarte frumos, cu multe reuşite spectaculoase , un meci tensionat pe care îl putea câştiga ambele echipe, dar mă bucur că am fost noi. Mă bucur că ne păstrăm şirul de victorii, dacă nu mă înşel este şi prima mea victorie oficială în această seară şi cu atât mai mult mă bucur. Este şi cel mai lung şir de victorii consecutive înregistrat de Oradea în istorie şi mă bucur şi de acest aspect.

Credeţi că recuperările au făcut diferenţa ?

Nu, am studiat încă foaia. E dificil să joci împotriva unei echipe care adoptă acest stil de joc. "U" poate să bată absolut orice echipă, dar pot şi să piardă cu o formaţie mai slab cotată, ceea ce s-a şi întâmplat, dar echipa are nişte jucători cu calităţi individuale de excepţie ce oricând pot face diferenţa.

Ştiu că întrebarea aceasta vi s-a mai pus, dar vă gândiţi serios la titlu ?

Mi s-a pus de multe ori, dar sunt două aspecte. Unul, este prea devreme şi pot aici să dau exemplu pe CSU Ploieşti de anul trecut ce a încheiat turul în în afara locurilor de playoff pentru ca mai apoi să câştige campionatul. În al doilea rând nu aş vrea să uitaţi de faptul că noi mereu am fost o echipă care am avut ca obiectiv playoff-ul, locurile 6-8, dar pe de altă parte în niciun caz nu o să ne scadă concentrarea. Toate meciurile le vom aborda la victorie indiferent de adversar şi de terenul unde evoluăm. Până acum acest lucru ne-a reuşit şi este prea devreme să vorbim despre acest aspect.

Ce părere aveţi de noua echipa a Clujului ?

Este o echipă total schimbată. Sunt două echipe total diferite, CSM Oradea şi "U" Mobitelco. Sunt alţi antrenori, diferite concepţii, un diferit mod de constituire al loturilor. Nu se poate face o diferenţă, echipele sunt total diferite.

Care este ce mai puternică echipă întâlnită până acum de CSM Oradea ?

Trebuie să recunoastem că Timişoara, Ploieşti şi Mediaş sunt echipe bine construite, care au şi o situaţie financiară mai bună şi acest lucru se vede şi trebuie să se ţină în cont de el pentru că cine investeşte are şanse mari şi să câştige. Sigur că nu îţi garantează nimeni lucrul acesta, iar dacă mă întrebaţi pe mine eu le văd pe cele trei formaţii favorite la titlu. Noi încercăm să câştigăm fiecare meci şi să ne concentrăm pentru fiecare joc.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Felicitari!
    Multumiri Cristi pentru un parcurs excelent in acest tur. Mai mult ca sigur, sambata Arena Antonio Alexe va fi arhiplina. Parcursul CSM-ului de cand e Cristi la echipa este de predat in cursuri de dezvoltare a echipe si se poate transpune perfect in business sau management. Calitatile acestui om sunt parca educate in alta tara, nu in Romania... Multumim frumos Cristi si mult succes in continuare!!!

    cu 11 ani în urmă (19.12.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea nexco :

    CSM Oradea
    Fie si urat (jocul) importanta e victoria . Poate in cupa va fi mai frumos , cu calificarea CSM-ului. FELICITARI !

    cu 11 ani în urmă (19.12.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!