Stiri Juniori U20 Masculin

Cristian Achim: „Sincer, mă așteptam la un meci cu mai multe puncte marcate”

Cristian Achim: „Sincer, mă așteptam la un meci cu mai multe puncte marcate”

CSM CSU Oradea a reușit să ofere un nou meci echilibrat cu U-BT Cluj-Napoca și bihorenii s-au văzut învinși după o repriză suplimentară în fieful rivalilor, 73-77, în cursul serii de joi (04.04). Această confruntare a fost ultima pentru cele două cluburi înaintea playoff-ului.

Cristian Achim a vorbit cu jurnaliștii prezenți în BTarena și a adăugat următoarele pentru început:

„Un meci fără miză, să fim cinstiți. Nicio echipă nu avea vreo miză. Ei erau pe locul întâi indiferent de rezultat, noi pe următorul indiferent de rezultat. Sincer, mă așteptam la un meci cu mai multe puncte marcate dată fiind această lipsă de presiune, dar nu a fost cazul. Pe de o parte, datorită, zic eu, și a unor apărări bune și pe de altă parte ambele echipe au avut cel puțin cinci mingi care au ieșit din coș. Meciul a fost agreabil, pentru spectatori a fost foarte frumos. Îmi pare foarte rău că am pierdut sfertul trei. Exact asta am vorbit, să încercăm să nu pierdem sfertul trei și l-am pierdut la 10 puncte. Aici avem probleme, dar asta este situația. Mergem mai departe.”

Tehnicianul celor de la CSM Oradea consideră că echipa a arătat o altă atitudine față de precedentele partide:

„Da, e adevărat (n.r. că echipa a arătat o altă atitudine). Au fost două meciuri de fapt, cu Brașov și Dinamo, în care echipa a arătat o lipsă de concentrare foarte mare în urma acelei victorii de la Voluntari, care ne-a asigurat locul 2. Și la Brașov am avut 20 de puncte în minus, și cu Dinamo la fel. Aceste chestii nu-mi plac absolut deloc. Cum nici Clujul, să fim cinstiți, în multe meciuri din campionat n-au fost concentrați deloc. Acesta este purul adevăr. Că le-au câștigat pe toate datorită valorii, e adevărat, dar lipsa lor de concentrare în anumite meciuri a fost groaznică.

În playoff nu mai e loc de așa ceva, e clar. Ei știau că o să câștige meciurile pentru că valoarea lor față de celelalte din ligă este foarte mare. Noi, repet, în acele două meciuri veneam după ce am obținut locul 2. Însă, acum s-a terminat. De acum orice meci este important și orice victorie contează. Nu mai există relaxări și va interveni miza. E greu să-ți permiți să pierzi un meci în playoff.”

Întrebat la final care ar putea fi obiectivul realist al „Leilor Roșii” în playoff, Achim a spus:

„Eu am o vorbă pe care îmi place să o repet mereu: vrem să câștigăm fiecare meci. E foarte dificil. Ce aș putea să spun? Dacă aș spune că vreau să câștigăm titlul, ar spune lumea că suntem aroganți. Dacă spun că vreau să jucăm finala, s-ar spune că n-avem încredere în echipă. Nicicum nu e bine. Așa că noi ne dorim să mergem pe un drum cât mai îndelungat în playoff, sincer vă spun. Acesta cred că este cel mai bun răspuns.”

Asemenea celor de la U-BT, și CSM Oradea e nevoită să aștepte finalul etapei a 28-a pentru a vedea cu cine se va duela în primul tur din postsezon.

*foto: Facebook CSM Oradea

3 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    declaratii inspirate
    si la obiect, ce denota maturitate. Ce va urma...vom vedea!

    cu 3 săptămâni în urmă (04.04.2024)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Ce putea și zice?
      Dacă pierdeau la 30 pcte spunea ca U e din alta galaxie. Dacă bătea Oradea prindeau curaj ca pot bate pe U acasă și speranțe pt playoff. Așa ca o lăsat-o mai moale. Doar suporterii bihoreni au zis de arbitraj și ca de asta a câștigat U.
      Până una alta sere nu a călcat pe parchet sau pe bancă. Pregătea meniul alături de malone pt cină festivă de după meci:)

      cu 3 săptămâni în urmă (04.04.2024)
    • Nicola Topanovic:

      Nea Ovi
      esti foarte istet si spiritual!

      cu 3 săptămâni în urmă (05.04.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!