Stiri Juniori U20 Masculin

Cristian Bota: “Va fi o luptă extrem de echilibrată”

Marius Petri

Marius Petri
09.04.2014

Turneul final al categoriei U20 la baschet masculin se anunță o luptă crâncenă pentru câștigarea trofeului. BC Timișoara, cea mai bună formație din faza semifinală (nicio înfrângere în șase meciuri) pare că pleacă din postura de favorită a competiției, însă nimic nu este sigur când miza de campioană națională este în joc.

Cristian Bota, antrenorul trupei din Banat, a vorbit pentru TotalBaschet despre bătălia din turneul ce se va desfășura între 24-27 aprilie: Va fi o luptă extrem de echilibrată, toate echipele care s-au calificat în faza finală sunt cele mai bune din punctul meu de vedere.”

Cele șase succese consecutive din cele două turnee semifinale nu reprezintă un avantaj în opinia tehnicianului timișorean, care este de părere că emoțiile și nivelul de concentrare al jucătorilor pot fi decisive: Faptul că nu am pierdut niciun meci în faza semifinală nu ne oferă vreun avantaj și nu ne pune în postura de favoriți. În faza finală emoțiile și devotamentul fiecărei echipe vor fi la un alt nivel. Pot apărea surprize, nu plecăm cu prima șansă.”

Având în vedere rezultatele din acest sezon la U20, viitorul sună bine pentru “leii” din Banat, care au avut un sezon ratat în LNBM, nereușind calificarea în play-off. Totuși, Bota este de părere că baschetbaliștii pe care îi antrenează mai au nevoie de timp pentru a crește și că aceștia vor apărea pe prima scenă a baschetului românesc în maxim doi ani: Încă nu pot face față la prima echipă, mai au de lucrat. În maxim doi ani, însă, unii dintre ei ar putea liniștit să evolueze în echipa mare.”

Tehnicianul grupării de pe Bega a mai declarat că ar fi un avantaj dacă formația sa ar evolua pe teren propriu în turneul final, însă locul de disputare al competiției se va afla mâine, 10 aprilie.

La turneul final al categoriei U20 s-au calificat șase echipe, care vor fi împărtițe în două serii pe baza coeficientului victorii/meciuri jucate. După încheierea acestei etape, primele clasate din cele două serii își vor disputa trofeul, ocupantele locurilor secunde vor juca pentru bronz, iar echipele rămase se vor duela pentru locurile 5-6.

*foto: Daniel Babun (sport9.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!