Stiri Juniori U20 Masculin

CS Vâlcea 1924 își trece în cont a treia victorie în Liga Națională

CS Vâlcea 1924 își trece în cont a treia victorie în Liga Națională

Un singur meci a avut loc duminică, 26 noiembrie, în Liga Națională de Baschet Masculin, acesta fiind cel dintre CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea și BC CSU Sibiu. Nou-promovata s-a impus în etapa a 10-a a Conferinței B, scor 80-69, și a pus capăt unei serii de trei înfrângeri la rând în campionat.

Vâlcea: Isaiah Williams, Radu Vîrnă, Stephaun Branch, Nicolae Ciucă, Peter Olisemeka

Sibiu: Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Monyea Pratt, Mouhamed Barro, Rareș Uță

Echilibrul a dominat din primele atacuri și scorul a devenit egal în multiple rânduri, Branch și Uță având reușite consecutive pentru 9-9, după care CSU Sibiu a trecut la conducere prin tripla lui Pratt. Olisemeka și Williams au ajutat gazdele să vină în față pe tabelă la jumătatea sfertului inaugural, iar Dragoste și Ivanov au dus ulterior scorul la 15-18. Vâlcenii au pus patru puncte la rând în dreptul lor pe următoarele posesii, Uță fiind cel care a contribuit la revenirea Sibiului și sfertul s-a încheiat cu layup-ul lui Blidaru: 21-21.

Gazdele au început ceva mai bine actul al doilea, Tomas Rinkevicius fiind nevoit să ceară time-out la 27-23, după ce Branch a pus două puncte ușoare pe tabelă în urma unei intercepții. Pressing-ul agresiv al vâlcenilor la omul cu mingea a dat în continuare roade și CSU Sibiu s-a aflat deja în double digits la nivelul posesiilor pierdute după nici 14 minute de joc, iar elevii lui Hristu Șapera s-au desprins la 41-25. Dragoste a oprit run-ul de 14-0 în care s-au aflat „Lupii negri”, dar răspunsul a venit imediat printr-un layup semnat de Blidaru și diferența a devenit în mai multe ocazii de 16 puncte. Branch a continuat spectacolul ofensiv din prima repriză și a finalizat cu un dunk în forță la 51-35, iar apoi au venit alte cinci puncte până la pauză și tabela a indicat 53-38.

Dragoste, Rotaru și Ciucă s-au întrecut în reușite precise de la distanță (59-41), după care ambele formații au întâmpinat unele probleme în ofensivă. Sibienii au marcat după mai bine de trei minute un coș din acțiune în acest joc, reușita lui Pratt fiind cea care a forțat banca tehnică a gazdelor să solicite un timp de odihnă la 60-46. Galben-albaștrii au limitat tot mai des ofensiva vâlcenilor în acest sfert cu numărul trei și Pratt a fost precis din spatele arcului de cerc într-un moment important pentru sibieni, astfel că perioada s-a încheiat cu 62-54.

Paunovic a refăcut un ecart din două cifre la scurt timp după începerea sfertului decisiv, iar Branch a ratat șansa unui three-point play prin care s-ar fi putut ajunge la +12. Dragoste a răspuns cu primele puncte din acțiune ale Sibiului în acest act și Ciucă a dus scorul la 68-58 cu liberele sale, iar apoi Pratt și Uță au redus deficitul la șapte puncte. Blidaru a înscris din colțul terenului la 75-65 cu un minut și jumătate până la final, iar în secvențele rămase din meci oaspeții au putut să se apropie cel mult la -8 și CS Vâlcea 1924 s-a impus cu 80 la 69.

Stephaun Branch a ieșit în evidență cu 24 de puncte, 7 recuperări, 6 intercepții și 4 pase decisive, Andreas Blidaru a terminat cu 16 puncte și 2 intercepții, iar Zoran Paunovic a contribuit cu 13 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții.

Patru titulari de la CSU Sibiu au fost în double digits. În privința punctelor marcate s-au evidențiat Rareș Uță (19) și Mo Pratt (18), iar Mirel Dragoste a stat cu 14 puncte, 4 recuperări și 3 intercepții.

Trupa din Zăvoi (3-5 bilanț) va avea în perioada următoare două meciuri cu SCM U Craiova, primul fiind duelul restant din etapa a doua (30 noiembrie, ora 17.00 la Râmnicu Vâlcea). Pentru CSU Sibiu (5-4) urmează derby-ul cu CSM Oradea, din Sala Transilvania.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Nu am remarcat în articol sa fie amintit
    numele unui anumit roman de națională ce joaca/îmbracă tricoul Sibiului. Din păcate și mai gravă e înfrângerea, una total surprinzătoare. E groasa la Sibiu.

    cu 5 luni în urmă (26.11.2023) Raspunde
  • pipzn :

    Mda
    22 de mingi pierdute, principalii jucatori cu aproape 35 minute jucate per meci (in conditiile in care Pratt are totusi o varsta). In ritmul acesta nu ii vad prea bine pe sibieni. Ma gandesc ca bugetul pe anul acesta s-a consumat si probabil vor incerca sa isi intareasca echipa pe la inceputul anului urmator.

    cu 5 luni în urmă (27.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!