Stiri Juniori U20 Masculin

CS Vâlcea primește vizita Craiovei într-un meci restant din etapa a doua

CS Vâlcea primește vizita Craiovei într-un meci restant din etapa a doua

Luna noiembrie se va încheia cu un meci restant din Liga Națională de Baschet Masculin, la Râmnicu Vâlcea fiind programat duelul dintre nou-promovata CS Vâlcea 1924 și SCM Universitatea Craiova. Confruntarea de joi, 30 noiembrie, contează pentru etapa a doua a Conferinței B.

Meciul din Sala Traian pune față în față două echipe aflate cu bilanț aproape identic în acest punct al sezonului. CS Vâlcea și-a trecut în cont al treilea succes stagional, după 80-69 împotriva Sibiului în urmă cu câteva zile, Steph Branch având o evoluție spectaculoasă (24 de puncte, 7 recuperări, 6 intercepții, 4 assist-uri), iar tânărul Andreas Blidaru a reușit un career-high în Liga Națională (16 puncte), la a patra apariție în campionat.

Craiova a ajuns la trei victorii consecutive în urma meciului de la Focșani, 81-74 după o repriză suplimentară, trupa vrânceană fiind învinsă de două ori în această perioadă de către elevii lui Vitaly Stepanovski. Pe lângă rezultatele pozitive împotriva Focșaniului, cei de la SCM U Craiova au învins-o în luna noiembrie pe CSM Petrolul Ploiești, tot în overtime, 86-74 în Sala Olimpia.

Confruntarea aceasta de la Râmnicu Vâlcea vine într-un moment în care lupta pentru poziția a 5-a în Conferința B se arată strânsă din perspectiva recordurilor pe care le dețin cele patru formații implicate în cursă. CSM Petrolul Ploiești, CS Vâlcea, CSM Constanța și SCM U Craiova au toate câte trei victorii, iar dintre acestea la egalitate se află vâlcenii și dobrogenii, cu 3-5. Prahovenii stau cu 3-6, iar „Leii Băniei” cu 3-4, aceștia din urmă fiind echipa cu cele mai puține jocuri disputate în campionat.

O singură dată s-au întâlnit Vâlcea și Craiova de la promovarea echipei antrenate de Hristu Șapera. Partida menționată a avut loc în cadrul Memorialului Elemer Tordai, de la Sibiu, și formația din Zăvoi s-a impus cu 86-70. Craiova s-a aflat în acel moment la primul joc cu noul lot de jucători.

Statistic, cei de la CS Vâlcea beneficiază de un atac mai eficient (78.6 - 74.1 puncte), dar pierd mult la nivelul recuperărilor față de Craiova (33.6 - 39.9). Diferența în privința procentajelor de la trei puncte este mică (31.1 - 31.9%), ambele formații având o zonă din care nu reușesc să înscrie cu mare precizie. Nou-promovata se evidențiază mai ales la intercepții (8.9 în medie), capitol la care SCM U Craiova se află pe ultima poziție.

În privința jucătorilor, meciul de la Râmnicu Vâlcea o să pună față în față doi dintre cei mai buni marcatori ai ligii. Stephaun Branch contribuie cu 18.8 puncte pe meci pentru „Lupii negri”, fiind pe locul 4 în această ierarhie, în timp ce Vitaliy Zotov are 21.3 puncte și 5.7 pase decisive pentru Craiova, cifre care l-au dus în Top 5 la ambele capitole. Peter Olisemeka și Milan Milovanovic sunt principalii recuperatori din cele două tabere, cu un plus pentru pivotul celor de la CS Vâlcea (9.4 recuperări pe meci).

Duelul restant dintre vâlceni și craioveni va avea loc joi, 30 noiembrie, începând cu ora 17.00 și va fi în direct pe FRB TV.

*foto: PinPhoto

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!