Stiri Juniori U20 Masculin

CS Vâlcea se impune în restanța de la Craiova

CS Vâlcea se impune în restanța de la Craiova

CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea a obținut o victorie care va conta în economia clasamentului din faza secundă a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Nou-promovata a trecut cu 96-70 de SCM U Craiova în cursul serii de miercuri (10.01), în Bănie, într-o restanță din etapa a 11-a a Conferinței B.

Craiova: Vitaliy Zotov, Alexandru Agapie, Nik Dragan, George Blaj-Voinescu, Milan Milovanovic

Vâlcea: Isaiah Williams, Radu Vîrnă, Stephaun Branch, Vladislav Șolopa, Peter Olisemeka

Cele două cluburi au condus pe rând în primele trei minute, CS Vâlcea fiind cea care a pus și ea o diferență de trei lungimi la 5-8, după care Milovanovic și Zotov au contribuit pentru șapte puncte la rând din partea Craiovei. Williams a readus Vâlcea în față pentru scurt timp la 12-13, iar apoi formațiile s-au succedat la conducere, oaspeții fiind capabili să pună în câteva rânduri două puncte în plus și au terminat primul sfert cu 20-22.

Paunovic și Williams au fost eficienți pentru 20-26, de unde au venit liberele lui Blaj-Voinescu, moment urmat de tripla lui Toni Rotaru pentru 22-29. „Leii Băniei” au intrat într-un run de 9-2 și Dragan a putut să egaleze situația la 31, prin liberele precise, Freeman și Zotov fiind cei care au contribuit la desprinderea Craiovei, 38-34. CS Vâlcea a răspuns pe măsuri și cu șapte puncte la rând a întors situația în favoarea sa, dunk-ul lui Șolopa fiind bun pentru 38-41, iar până la pauză diferența dintre echipe a devenit de cel mult trei posesii. Vâlcenii au reușit să conducă cu 43-47.

Repriza secundă a debutat cu patru puncte la rând din partea „Lupilor Negri” și Vitaly Stepanovski a cerut imediat time-out, însă diferența a continuat să crească și Branch și-a împărțit perechea de libere la 45-54. Șolopa a dus-o pe CS Vâlcea la +12 în a doua parte din sfertul cu numărul trei, același jucător fiind cel care a continuat seria excelentă a trupei din Zăvoi și Rotaru a făcut 50-68 în urma unui contraatac. Oaspeții au reușit să păstreze un ecart important la încheierea acestui act și tabela a indicat scorul de 57 la 73.

Tripla lui Rotaru a fost bună pentru 57-78, iar Zotov a răspuns imediat cu o altă reușită din spatele arcului de cerc și în scurt timp Hristu Șapera a cerut time-out. Toni Rotaru și-a continuat prestația excelentă și cu alte două reușite de la distanță a dus scorul la 62-85 cu cinci minute înainte de finalul partidei, iar Șolopa a prelungit seara foarte solidă a oaspeților în privința aruncărilor de afară. „Lupii Negri” au depășit borna celor 90 de puncte marcate și au obținut un succes important în privința clasamentului grupei 11-18, fază în care ambele formații vor juca, scorul final în acest duel restant de la Craiova fiind de 70 la 96.

Toni Rotaru a făcut meciul carierei în Liga Națională și a terminat cu 22 de puncte (5/5 de la distanță), 6 intercepții, 4 pase decisive, respectiv 2 recuperări venind de pe bancă. Trei dintre titularii oaspeților s-au aflat în double digits, fiind vorba despre Șolopa (15 puncte), Branch (13) și Vîrnă (12).

Vitaliy Zotov a contribuit cu 16 puncte și 6 pase decisive pentru Craiova, Nik Dragan a stat cu 13 puncte, 8 recuperări și 2 assist-uri, iar Matt Freeman a avut 12 puncte, 2 recuperări și 3/4 de la distanță.

Craiova (5-9 bilanț) o să joace la Târgu Mureș în etapa cu numărul 17, iar pe CS Vâlcea (7-8) o așteaptă o pauză de peste o săptămână până la ultimul joc din Conferința B, în fieful celor de la CSM Oradea.

*foto: Ionuț Greere / Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!