Stiri Juniori U20 Masculin

CSA Steaua București are avantajul terenului propriu în seria cu CSM Târgu Jiu

CSA Steaua București are avantajul terenului propriu în seria cu CSM Târgu Jiu

CSA Steaua București primește vizita lui CSM Târgu Jiu în întâlnirile din 11 și 13 aprilie din cadrul primei runde a playout-ului Ligii Naționale de Baschet Masculin. Bucureștenii au câștigat ambele partide cu gorjenii în sezonul regulat.

Steaua a reușit să încheie pe 3 grupa 11-18 în urma victoriei din etapa finală, 91-80 în fața lui CSM Târgu Mureș. Târgu Jiu a câștigat în finalul sezonului regulat la București, în fieful Lagunei Sharks, cu 80-74 și a încheiat astfel pe poziția a 6-a.

Întâlnirile dintre Steaua și CSM Târgu Jiu au venit tocmai în precedenta fază a campionatului, cu ultimul duel pe 25 martie. În ambele cazuri s-au impus roș-albaștrii, 93-91 în tur și 80-75 în retur. Reușitele au dus-o pe Steaua la 10-4 bilanț în grupa 11-18, iar gorjenii au terminat cu 4-10.

„Militarii” au stat bine acasă în acest sezon, unde au avut 8-4 bilanț în sezonul regulat, cifrele mai modeste venind în deplasare (5-7). CSM Târgu Jiu a suferit în schimb departe de casă, având o singură victorie în cele 12 partide, aproape toate rezultatele bune obținându-le acasă (4-8).

În destule cazuri cifrele țin cu Steaua, care este printre fruntașe la recuperări (36.9 în medie) și conduce chiar ierarhia în ligă la recuperările ofensive (13.3). De partea cealaltă, CSM Târgu Jiu se remarcă mai ales la recuperările defensive (26.5) și la capace (2.6). În privința posesiilor pierdute, Steaua este a treia privind numărul mai mic (12.0) la acest capitol, iar Târgu Jiu are 16.0.

Doi dintre recuperatorii buni ai campionatului o să fie față în față, James Farr și Shamiel Stevenson remarcându-se și la media de puncte din cele două echipe. Karlo Vragovic și Dylan Frye adună cele mai multe assist-uri pe partidă, iar Porter Troupe este principalul aruncător de la distanță pentru gorjeni (38.8%).

Primele două partide ale seriei vor avea loc la București pe 11 și 13 aprilie, în ambele cazuri ora 19.00 fiind cea de start. FRB TV o să transmită jocurile.

*foto: csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!