Stiri Juniori U20 Masculin

CSM Constanța și SCM U Craiova dau piept într-o restanță din etapa a șaptea

CSM Constanța și SCM U Craiova dau piept într-o restanță din etapa a șaptea

O partidă restantă va avea loc în cursul serii de miercuri, 20 decembrie, în Liga Națională de Baschet Masculin. CSM Constanța și SCM Universitatea Craiova vor fi adversare în jocul care contează pentru etapa a șaptea din Conferința B.

Dobrogenii sunt într-o formă mai bună în privința rezultatelor, după ce au ajuns la trei victorii consecutive și astfel stau cu 6-5 bilanț pe poziția a cincea din Conferința B. Jucătorii pregătiți de Dan Fleșeriu au obținut recent un succes clar în fața nou-promovatei CS Vâlcea, 81-58, duel în care cinci jucători ai formației de la malul Mării Negre au fost în double digits.

În ciuda rezultatului pozitiv, Constanța a rămas destul de repede fără Jorden Duffy în partida cu Vâlcea. Conducătorul de joc american a petrecut doar 37 de secunde pe parchet și a fost schimbat în urma unui contact pe atacul echipei sale.

Craiova, de partea cealaltă, merge la Constanța cu 4-6 bilanț în clasament și după ce a pierdut precedentele două jocuri din Liga Națională, împotriva echipelor care au terminat pe 2 și 3 în ediția trecută. Dacă la Oradea „Leii Băniei” au cedat la o diferență mai mare, 73-90, în duelul cu CSU Sibiu ecartul a fost de doar trei lungimi: 76-79.

Vitaliy Zotov a fost cel mai eficient jucător al oltenilor în fața Sibiului, cu 33 de puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive și 6 mingi pierdute. Vitaly Stepanovski nu i-a putut folosi pe Giordan Watson și George Blaj-Voinescu, iar Javon Green a apărut pe foaia de joc, dar nu a evoluat deloc.

Trei întâlniri au avut loc în sezonul 2022/2023 între CSM Constanța și SCM U Craiova, două fiind tranșate de către dobrogeni. De altfel, în istoria confruntărilor directe doar în două cazuri a fost vorba despre diferențe cu adevărat mari la final: 73-53 pentru Craiova pe 1 aprilie 2021 și 101-68 tot pentru olteni pe 8 noiembrie 2020.

Statistica înclină ușor în favoarea dobrogenilor, echipele acestea fiind la egalitate însă în privința posesiilor pierdute în medie, 13.8. În plus, Constanța și Craiova sunt ultimele din campionat la nivelul intercepțiilor, cu 3.3 și 2.1 în medie.

Bryan Griffin și Vitaliy Zotov sunt cei mai eficienți jucători din cele două tabere, aceștia aflându-se în Top 10 din campionat la index-ul mediu pe meci. Griffin înregistrează 14.5 puncte și 9.2 recuperări, iar fundașul ucrainean al trupei din Bănie contribuie cu 21.3 puncte și 5.8 assist-uri.

Duelul restant dintre Constanța și Craiova va avea loc miercuri, 20 decembrie, de la ora 18.00 și va fi în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!