Stiri Juniori U20 Masculin

CSM Focșani își ia revanșa în fața Timișoarei

CSM Focșani își ia revanșa în fața Timișoarei

Primul duel de vineri, 8 martie, din Liga Națională de Baschet Masculin s-a dat în grupa 11-18, între CSM Focșani și SCM Timișoara. Vrâncenii au putut să câștige această confruntare din etapa a 23-a, scor 79-69.

Focșani: Derryck Thornton Jr., Cătălin Petrișor, Pavle Reljic, Lucian Țîbîrnă, Justin Baker

Timișoara: Luka Mitrovic, Robert Schipor, Nikola Gajic, Edward Petrescu, Adam Mirkovic

Formațiile au mers cap la cap în primele cinci minute, iar bănățenii au reușit să se desprindă cu un parțial de 9-0. Gajic a avut o acțiune încheiată cu layup la 4-11, tot el fiind cel care a mărit avantajul oaspeților la 10 puncte (5-15). Petrișor și Brown au răspuns pentru CSM Focșani, liberele lui Thornton Jr. au contribuit la înjumătățirea diferenței (11-16), în timp ce pe finalul primului sfert scorul a devenit 19-16, printr-o ultimă reușită a lui Sherwood Brown.

Lazar a oprit run-ul de 10-0 în care s-au aflat gadele, dar Țîbîrnă a înscris imediat din spatele arcului de cerc pentru 23-18. Vrâncenii au continuat perioada excelentă și au ajuns la un ecart format din două cifre în urma layup-ului lui Axinte, 30-20, moment în urma căruia pentru atacuri consecutive s-a menținut o diferență de cel puțin trei posesii. Time-out-ul cerut de Dragan Petricevic a adus ușoare schimbări în atacul „Leilor din Banat” și Năsturescu a punctat de la distanță pentru 38-29, după care Petrescu a avut un tip-in la -7. Alb-violeții s-au apropiat la o singură posesie în ultimele secunde ale reprizei, în timp ce scorul pauzei a fost stabilit de Brown: 42-38.

Mitrovic a deschis sfertul trei cu cinci puncte la rând, de unde CSM Focșani a răspuns cu un parțial de 8-0 și tabela a indicat 50-43, moment urmat de un time-out la banca oaspeților. Bănățenii au suferit după revenirea pe parchet și au avut nevoie de mai multe atacuri pentru a răspunde în privința scorului, Mirkovic fiind capabil de acest lucru la 52-46. Americanii Baker și Brown au contribuit la formarea unui ecart de 10 puncte în favoarea lui CSM Focșani (60-50), iar cel de-al treilea sfert s-a încheiat cu 61-56.

Liberele lui Țîbîrnă au reprezentat primele puncte din sfertul patru, iar Mirkovic a găsit răspunsul din căciulă și Reljic a modificat situația pentru 65-58 în urma antisportivului acordat la Scott-Grayson. Triplele lui Gajic și Schipor au forțat gazdele să solicite un time-out când ecartul a devenit unul minim, iar reacția a fost bună, Baker și Reljic fiind preciși (70-64). Timișorenii n-au reușit să profite de câteva situații bune prin care ar fi putut reduce din handicap, iar Focșani a urcat la +7 cu puțin peste un minut rămas pe cronometru. Ultimele puncte au venit din partea lui Brown și CSM Focșani s-a impus cu 79-69, rezultat prin care și-a luat revanșa pentru eșecul din Banat.

Sherwood Brown a fost omul partidei, după ce a terminat cu 24 de puncte, 11 recuperări și 2 intercepții. Lucian Țîbîrnă l-a secondat cu 18 puncte și 7 recuperări, iar Derryck Thornton Jr. a totalizat 11 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

În replică, Nikola Gajic a contribuit cu 14 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive pentru Timișoara. Luka Mitrovic, Adam Mirkovic și Laci Lazar au avut câte 12 puncte.

CSM Focșani (4-7) va juca la Târgu Jiu în cadrul următoarei etape, iar SCM Timișoara (8-3) se pregătește pentru participarea la Final 4-ul Alpe Adria Cup, din perioada 12-13 martie. Ulterior, bănățenii vor avea parte de o deplasare la Ploiești, în grupa 11-18 a Ligii Naționale.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

4 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    ✌️
    mergem din ce in ce mai bine,se observa ca DP lucreaza din greu cu baietii la antrenament
    sper sa o tinem tot asa , si sigur spt. viitoare vom castiga primul meci din final 4 in cupa satelor
    nu va lasati baieti capul sus ,viitorul este al vostru

    cu 1 lună în urmă (08.03.2024)
    • didi.alex.:

      #Dragan!
      Dacă ceva îmi lipsește în acest sezon, sunt replicile extrem de savuroase ale lui Dragan P. după sau înainte de meciuri… dar probabil ca a ajuns la un 🔥 out (burnout) pe acest capitol de PPR. ( Personal Public Relation)

      cu 1 lună în urmă (09.03.2024)
    Raspunde
  • CSM Focșani Leks :

    despre meci
    Victoria asta ma bucură, dar în același timp mă întristează.

    De ce mă bucură: pare că focșănenii s-au mai dezmorțit și am ieșit din zona nasoală a retrogradării, grație punctelor înscrise de americani și paselor & recuperărilor date de români. de notat la partida asta explozia lui Țîbîrnă care nu este constant.

    De ce mă întristează: Sincer, am urmărit sezonul pe care Leii din Banat ș-au făcut în competiția regională Alpe Adria Cup. Meciul cu Kapfenberg se desfășoară, dacă nu greșesc, într-o singură manșă, pe parchetul sălii din Timișoara. Avantajul suporterilor și al parchetului propriu, sunt de aur. Problema reală survine în momentul în care băieții sunt distrați. În meciul cu Vâlcea, Gajic a fost redus la 10 puncte.

    Sper ca Petricevic să-i motiveze pentru a reuși să joace finala, și de ce nu, să o câștige. Pt că merităm.

    Nu cred că Alpe Adria Cup ar trebui privită drept cupa satelor, ci o nouă oportunitate să ne afirmăm la nivel european

    cu 1 lună în urmă (09.03.2024)
    • varu silvois:

      E buna orice cupa
      Iar în ce privește retrogradarea se pare că .....nu se retrogradează!

      cu 1 lună în urmă (10.03.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!