Stiri Juniori U20 Masculin

CSM Galați și SCM U Craiova, față în față după doi ani

CSM Galați și SCM U Craiova, față în față după doi ani

CSM Galați și SCM Universitatea Craiova vor fi adversare în ultima partidă din runda inaugurală a grupei 11-18 din Liga Națională de Baschet Masculin. Duelul de la Galați va avea loc în cursul serii de sâmbătă, 27 ianuarie.

Cele două formații au intrat în faza secundă în zone diferite ale clasamentului și sunt despărțite de trei victorii. Oltenii stau mai bine, cu 5-1, în timp ce gălățenii au 2-4. În ceea ce privește prima parte a Ligii Naționale, Craiova a trecut cu bine printr-o schimbare pe banca tehnică și a obținut un succes important cu CSM Petrolul Ploiești, în vreme ce Galațiul a arătat extrem de modest pe plan defensiv în multe jocuri din Conferința A.

Ambele formații au făcut unele schimbări în ultimele zile. Dacă la Galați au sosit americanul Ja'Cor Nelson și moldoveanul Vadim Răducan, iar la capitolul plecări a fost notat Guga Patashuri, în cazul Craiovei au apărut modificări atât în rândul jucătorilor, cât și pe banca tehnică. Cipriotul Panagiotis Giannaras a debutat cu bine la clubul din Bănie, în perioada recentă fiind anunțat transferul lui Danny Agbelese. În plus, din informațiile pe care le deținem, SCM U Craiova nu se oprește aici și locul lui Javon Greene se pare că va fi luat de Sam Sessoms, în timp ce Milan Milovanovic va completa lista plecărilor din această lună.

CSM Galați și SCM U Craiova nu s-au întâlnit deloc pe parcursul sezonului 2022/2023, astfel că ultima confruntare directă datează din iarna stagiunii 2021/2022. Atunci, cele două cluburi au jucat în decurs de 10 zile atât în campionat, cât și în Cupa României. Oltenii au câștigat ambele întâlniri: 85-69 în LNBM (5 februarie 2022) și 104-94 în semifinalele Cupei României (15 februarie 2022).

De altfel, bilanțul meciurilor directe este net favorabil oltenilor, indiferent de cum s-a numit formația din Galați în trecut. Din 2020 încoace doar o singură dată s-a întâmplat ca la finalul partidei să nu existe o diferență formată din două cifre în dreptul „Leilor Băniei”.

Echilibrul este prezent în unele date statistice. CSM Galați a înscris mai multe puncte pe meci (79.0 - 74.9), dar s-a arătat mai puțin eficientă la linia de fault în prima parte a campionatului (62.3 - 71.6%). Ambele cluburi au întâmpinat probleme în cazul mingilor pierdute, fiind în Top 5 ca medie în această ierarhie. Duelul de la Galați o să pună față în față principalii marcatori ai Ligii Naționale: Marlon Ruffin (19.9 puncte) și Vitaliy Zotov (19.7 puncte).

Confruntarea dintre CSM Galați și SCM U Craiova o să fie transmisă pe FRB TV în cursul serii de sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 18.30.

*foto: Ionuț Greere / Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!