Stiri Juniori U20 Masculin

CSM Oradea a câștigat lupta pentru medaliile de bronz în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
26.05.2022

CSM Oradea a câștigat lupta pentru medaliile de bronz în Liga Națională

CSM Oradea a obținut locul trei în sezonul 2021-22, după victoria cu 2-0 în finala mică împotriva celor de la FC Argeș. În meciul disputat la Pitești, bihorenii s-au impus categoric, cu scorul de 61-93.

FC Argeș Basketball: Ilari Seppala, Mladen Jeremic, Mihai Măciucă, Goran Gajovic, Lucian Chirof

CSM Oradea: Kris Richard, Stephen Holt, Tudor Fometescu, Garlon Green, Alex Gavrilovic

Gavrilovic a animat debutul de partidă cu un slam-dunk agresiv. Gajovic a răspuns pe pătrundere. Seppala a egalat la 4 de la semi-distanță. Green a venit cu replica de sub inel. Gavrilovic a dus scorul la 11-4 cu primul coș de trei al partidei. Jeremic a înscris imediat din interior. Măciucă a lovit și el din spatele semicercului. Dunk-ul lui Gajovic a făcut ca diferența de pe tabelă să fie de doar o posesie. Bickauskis a reușit un layup imediat după timeout, dar Gheorghe a înscris apoi cu panoul. Acesta a pierdut apoi două mingi, iar Holt și Bickauskis au profitat în tranziție. După primul sfert, scorul era 16-25, după un run impresionant al oaspeților.

Gajovic a deschis sfertul doi cu un layup. Markovic a răspuns cu un coș de afară. Măciucă a dus scorul la 20-30 cu un slam-dunk. Markovic a înscris apoi din interior, înaintea unui step-back de la distanță al lui Gajovic. Seppala a lovit și el de afară, iar diferența de pe tabelă era de doar șase lungimi. Green a oprit momentul bun al gazdelor cu un fadeaway de la semi-distanță. Semi-cârligul lui Gavrilovic a dus scorul la 27-38. Scorul la pauza mare era 27-48, după ce piteștenii au înscris un singur punct în ultimele șase minute ale sfertului.

A doua repriză a debutat cu reușita lui Richard în tranziție. Green a marcat și el printr-un dunk. Seppala a răspuns cu un coș de la distanță. Finlandezul a reușit un stop-șut de la semi-distanță apoi, iar scorul era 32-53. Jeremic a lovit și el de afară apoi pentru a continua momentul bun al alb-violeților. Green a înscris pe pătrundere, înainte ca Seppala să înscrie încă un coș de trei. Un and-one al lui Gajovic făcea ca tabela să indice scorul de 43-59. Coșul lui Măciucă în tranziție i-a apropiat pe vulturi la 13 lungimi. Înaintea ultimului sfert, scorul era 51-64.

Richard a inaugurat ultimul parțial cu un coș spectaculos. Gajovic a făcut ca diferența de pe tabelă să fie de doar 10 puncte cu un coș de afară. Ogden și Bickauskis au răspuns cu patru puncte consecutive. Cârligul lui Ogden făcea ca tabela să indice 56-72, înaintea unui fadeaway al lui Jeremic. Piteștenii nu au reușit să producă o revenire de senzație, iar finalul le-a aparținut oaspeților. În cele din urmă, CSM Oradea s-a impus cu 61-93.

Alexandre Gavrilovic a terminat cu 24 de puncte și 16 recuperări. Garlon Green a avut 18 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive. Din tabăra adversă, Goran Gajovic a avut 15 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. 

Astfel, la finalul stagiunii 2021-22, CSM Oradea ocupă locul trei, iar FC Argeș Basketball termină pe locul patru.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Locul trei
    La ce baschet am jucat anul acesta este un loc mai mult decat onorabil.
    Din cele trei obiective propuse in acest sezon ,doua au fost ratate ( cupa si finala campionatului) ,doar in competitia FIBA EuropeCup am avut o prestatie relativ bună.
    In aceste conditii s-ar impune o demisie de onoare din partea lui Achim si a staff-ului sau.
    Nu sunt convins ca o va face,cum nu sunt convins ca dl.Sere va oferi explicatii fanilor oradeni pentru esecurile acestui sezon.
    Reconstructia este necesara si ea ar trebui inceputa cu un nou antrenor.
    Cu tot respectul pe Achim si ce a realizat el la Oradea ,cred ca a venit momentul unui nou inceput pentru fiecare din parti.
    Încă mai cred.ca Mitrovic nu a venit la Oradea doar simplu spectator la meciul cu Voluntari.

    cu 1 an în urmă (27.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!