Stiri Juniori U20 Masculin

CSM Oradea caută să continue seria victoriilor în Liga Națională

CSM Oradea caută să continue seria victoriilor în Liga Națională

Sâmbătă, 1 aprilie, sunt programate șase meciuri din Liga Națională de Baschet Masculin, cinci din Top 10 și unul din grupa 11-18. După două jocuri în deplasare, CSM CSU Oradea se întoarce pe teren propriu și primește vizita lui SCM U Craiova în Oradea Arena.

Gruparea antrenată de Cristian Achim este, fără dubii, cea mai în formă echipă a momentului în baschetul masculin românesc. Leii-Roșii au strâns 22 de victorii consecutive în campionat și, cu un bilanț de 15-1, ocupă prima poziție în Grupa 1-10.

Sâmbăta trecută, în 25 martie, CSM Oradea a izbutit să se impună în fața lui CS Rapid București, scor 84-81, într-un duel disputat în noua arenă din Pitești. Atunci, cei mai buni jucători ai bihorenilor au fost Kris Richard (26 de puncte) și Donatas Tarolis (18 puncte, 13 recuperări).

Apoi, miercuri, în 29 martie, trupa din vestul țării a învins-o pe BC CSU Sibiu, în deplasare, cu scorul de 91 la 70. Tarolis a evoluat din nou excelent (21 de puncte), însă cel mai eficient baschetbalist de pe teren a fost Mark Ogden Jr.: 22 de puncte, 4 recuperări.

De partea cealaltă, SCM U Craiova nu a evoluat în weekend-ul trecut, confruntarea cu CS Dinamo București fiind reprogramată pe data de 4 aprilie. În schimb, elevii lui Vitaly Stepanovski au jucat miercuri, 29 martie, pe teren propriu, împotriva lui SCM Timișoara.

Oltenii au început mai bine și aveau la pauză un avantaj de zece puncte, însă apoi a intervenit relaxarea în tabăra alb-albastră, iar bănățenii au știut să profite de această situație. Alb-violeții au întors scorul și au câștigat cu 80 la 69.

SCM U Craiova a avut doar doi jucători în double-figures: Cortez Edwards (24 de puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive) și Milivoje Mijovic (15 puncte, 5 recuperări). În urma acestui rezultat, craiovenii au ajuns la un bilanț de 6-9 și se află pe poziția a opta în Top 10.

În tur, CSM Oradea a câștigat cu 70 la 53 împotriva lui SCM U Craiova, după ce și-a adjudecat primul și ultimul sfert cu scoruri identice: 17-6. Lider la eficiență a fost același Tarolis, care a strâns 15 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive și un capac.

Din punct de vedere statistic, formația din Oradea domină la toate capitolele, fiind pe primul loc în campionat la recuperări (37.7), eficiență (110.4) și capace (2.8). De asemenea, medaliații cu bronz ai stagiunii precedente se află pe poziția secundă la puncte (87.8), pase decisive (20.8), procentajul aruncărilor libere (77.7%) și la procentajul aruncărilor de două puncte (61.2%).

Singurul capitol la care oltenii stau mai bine decât bihorenii este cel al turnoverurilor: 13.3 – 12.0.

De menționat că, în etapa precedentă, Justin Carter a revenit pe parchet, după o perioadă de aproximativ zece săptămâni în care a absentat din pricina unei accidentări la genunchi. De asemenea, lui Nikola Markovic i-a expirat suspendarea de două etape, primită în urma incidentelor care au avut loc în timpul confruntării dintre CSM Oradea și U-BT Cluj-Napoca, astfel că și sârbul este disponibil. Rămâne de văzut care este jucătorul pe care Cristian Achim îl va lăsa în afara lotului.

Disputa dintre CSM Oradea și SCM U Craiova se va juca în Oradea Arena sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 20:30. Partida va fi transmisă, în direct, pe Digi Sport 4 și pe FRB TV.

*foto: Ionuț Greere/Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!