Stiri Juniori U20 Masculin

CSM Oradea obține a 23-a victorie consecutivă în campionat

CSM Oradea obține a 23-a victorie consecutivă în campionat

Astăzi, 1 aprilie, CSM CSU Oradea (15-1) a primit vizita lui SCM U Craiova (6-9), într-un meci din etapa a 27-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

CSM Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Bogdan Nicolescu, Donatas Tarolis, Mark Ogden Jr.

SCM U Craiova: Cortez Edwards, Topias Palmi, Alexandru Coconea, George Blaj Voinescu, Dimitrije Nikolic

Primele trei minute ale partidei au fost echilibrate și cu multe schimbări la conducere. Tarolis a dus scorul la 13-8 și apoi Richard a stabilit o diferență de nouă puncte față de adversari: 21-12. Edwards și Bogdan Țîbîrnă a marcat fiecare câte o triplă, însă Nikola Markovic, revenit după suspendare, a înscris și el de la distanță și apoi a punctat încă de două ori. Drept urmare, la finalul actului inaugural, CSM Oradea conducea cu 29 la 20.

Oltenii au început sfertul al doilea cu două triple înscrise de Țîbîrnă și Edwards, iar SCM U Craiova s-a apropiat la trei puncte de adversari: 29-26. Mijovic a marcat și el un coș de la distanță și Cristian Achim s-a văzut nevoit să ceară un timp de odihnă. După reluarea jocului, au urmat câteva minute în care niciuna dintre cele două tabere n-a izbutit să înscrie. Richard a spart gheața în cele din urmă, însă alb-albaștrii au continuat să evolueze foarte bine și au preluat conducerea: 34-37. După un joc excelent al lui Ogden și după două libere ale lui Tarolis, bihorenii au intrat la vestiare cu un avantaj de patru puncte: 45-41.

Roș-albaștrii au avut o prestație solidă după revenirea de la vestiare și și-au dublat avantajul: 54-46. După încă un coș al lui Donatas Tarolis, Vitaly Stepanovski a solicitat un time-out. Indicațiile sale n-au dat roade, Tarolis a înscris o nouă triplă și apoi Neal a marcat un and-one pe contraatac, scorul devenind 65-51. Până la finalul sfertului trei, craiovenii au mai redus din diferență și, datorită unui coș marcat în ultima secundă de Țîbîrnă, s-au apropiat la șapte puncte: 67-60.

Jocul a rămas echilibrat și în actul decisiv și, cu cinci minute rămase din meci, gazdele conduceau cu 74 la 67. Oaspeții au încercat în numeroase rânduri să se apropie pe tabelă dar bihorenii au gestionat mai bine finalul și s-au impus cu 85 la 76.

Liderii învingătoarei au fost Donatas Tarolis (20 de puncte), Mark Ogden Jr. (17 puncte), Kris Richard (15 puncte), Nikola Markovic (14 puncte).

De partea cealaltă s-au remarcat Bogdan Țîbîrnă (19 puncte), Cortez Edwards (15 puncte, 8 recuperări, 7 pase decisive) și Topias Palmi (13 puncte).

În următoarea etapă, CSM CSU Oradea se deplasează pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca, în timp ce SCM U Craiova mai are de jucat cu CS Dinamo București și cu CSO Voluntari.

*foto: Ionuț Greere/Sportul Doljean

8 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Nimic notabil
    Aparent

    cu 1 an în urmă (02.04.2023)
    • pipzn:

      Re
      Da, a mai pus Markovic o piedica. :))

      Lasand gluma la o parte, din ce am vazut pana acum, le vad pe Oradea si "U" in finala mai ales pentru faptul ca reusesc sa aiba mai multe sferturi bune si o constanta suficienta cat sa obtina victoria. Am vazut in timpul campionatului, aleatoriu: Rapid, Voluntari, Dinamo, Arges dar si alte echipe ajunse in top 10 care au reusit cate un sfert sau un sfert si ceva remarcabil la toate capitolele. Apoi calitatea rotatiei si-a spus cuvantul.

      Pentru Oradea revenirea lui Carter poate deveni un avantaj clar mai ales adversarii incep sa aiba probleme cu rotatia lor de baza (de ex. la Cluj de saptamani bune mai trebuie sa stea cineva pe margine pe motive de sanatate). Deci eu nu exclud ca in play off Clujul sa porneasca de pe locul 2

      cu 1 an în urmă (02.04.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Exact asa este
    Exact aceasta este diferenta, cu mentiunile ca:

    1. Cluj are lotul cel mai valoros, dar a fost prea putin ca sa lupti si in Eurocup. Nu ii vad sa aiba probleme in a câștiga campionatul daca nu cumva uzura isi va spune cuvantul. O diferenta majora intre U si Csm pe care eu o sesizez este faptul ca U isi permite sa o lase mai moale in anumite momente ale meciului pentru jucatorii stiu clar ca sunt mai buni si daca apasa un pic accelerația se rezolva insa pare ca o lasa intentionat mai moale si nu apare niciodata impresia ca ar putea pierde. La Csm este practic aceeași situatie cu mentiunea ca aceste momente apar de cele mai multe ori ca o consecinta a jocului mai slab si nu ca si cum noi ne-am dori neaparat sa ne relaxam putin. Ceea ce ma duce cu gandul de exemplu la un meci in finala in conditii de maxima presiune in care U ar gestiona mult mai usor si natural un astfel de moment de cadere, in schimb noi chiar daca am vrea sa iesim dintr-un astfel de moment daca nu ne va da voie adversarul nu vom iesi.
    2. Csm s-a autodepasit, bugetul a fost al 4 lea la inceput insa ca in fiecare an stim sa avem grija de el si sa suplimentam cand este nevoie, iar Fiba Europe a fost fix cat sa ii tina in priza, avand al doilea lot ca valoare, totusi la anul parca vrem mai mult dupa atatia ani de Fiba... Au scos maxim in campionat si echipa este spectaculoasa, o bucurie fiecare meci, dar in continuare singura sansa a noastra ar fi sa pastram avantajul terenului propriu si sa speram la o minune in finala, pentru ca in mod normal aceasta va fi finala. Si da Carter dincolo de puncte, recuperări, statistici este exact tipul acela de jucator de care ai nevoie in meciurile eliminatorii, mare plus ca a revenit si ca se simte bine fizic.

    3. Pana in acest punct revelatia campionatului pentru mine este Csu Sibiu, adica am vazut vreo 2-3 meciuri imediat dupa primele 3 victorii consecutive si ma gandeam ca vor termina undeva pe 7-8 in conferinta. Schimbarea de antrenor a fost cheia acolo si uite ca acum eu ii vad in semifinale daca evita una din primele 3. Oricum jocul de echipa este mult peste ce se astepta oricine.

    4. Dezamagirea sezonului este de departe Voluntari si nu ma supara deloc, nu m-ar deranja sa vad un duel Voluntari - Sibiu scor 1-2 deloc.

    5. Rapid pare genul de echipa care poate pierde in primul tur sau poate prinde finala, dar de castigat nu cred ca se pune problema in actualul sistem. Oricum frumoasa munca acolo, daca erau feriti de accidentari ar fi fost o alta discutie. Insa eu am o mare problema cu aceste proiecte formate "peste noapte" - asa cum apar, asa si dispar...

    6. Nu inteleg cum Dinamo cu atatia jucatori experimentati, cu un combo perfect intre jucatori potenti in a înscrie si a se apara, atletici, tineri/experinentati sa aiba atatea fluctuatii de forma. Sa pierzi la Laguna...

    7. Noua sala a celor din Pitesti s-ar putea sa fie si ea un factor, cine stie...

    8. In momentul de fata nu cred ca este cineva sa zica imi doresc in primul tur pe x sau pe y. Anii trecuti erau echipe clare pe care le doreai sa nu le doreai pe traseul tau. Anul acesta a fost pe cat de echilibrat pe atat de inconstant traseul echipelor de pe 3-10.

    cu 1 an în urmă (02.04.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Da
      Nu sunt sigur absolut deloc de participarea in finala. Daca ar fi sa "aleg", mi-as dori Timisoara in primul tur, dar dupa aceea lucrurile se complica. Voluntari sau Rapid ne-ar pune mari probleme, dar ai dreptate, par genurile de echipe care pot bate pe oricine sau pot sa iasa din primul tur, este extrem de debateable si imi place acest lucru in sfarsit la noi in campionat.

      In ceea ce ne priveste pe noi, o eventuala participare in finala ne-ar pune pe un loc extrem de bun pentru accesul in BCL, cu mentiunea ca U trebuie bineinteles sa continue (de vrut vor, sa se si poata), in EuroCup. Nu vad de ce nu am insista pentru un loc direct in grupele BCL, din moment ce an de an reprezentam orasul si campionatul cu decenta in FIBA, si avem si o medalie, cat o fi ea de ofilita, in palmares. De aceea imi doresc foarte mult o finala, chiar si pierduta cu U, pentru ca ne-ar pune in postura de progres in campania Europeana anul viitor si ne-ar forta sa plusam la valoarea lotului. Dar acolo nu mai putem pacali baschetul, si trebuie sa construim ceva si mai solid pe scheletul actual. Nu ai cum sa te prezinti cu Baciu in BCL, sa ma ierte Dumnezeu. Sunt niste contracte care expira (Richard, Markovic, Bobe) si niste jucatori care ar fi neaparat de prelungit (Neal, Tarolis, Ogden), deci va fi un sezon viitor competitional interesant. Va depinde si de buget, dar suntem in postura in care putem sau poate vom fi nevoiti sa reconstruim lotul din temelii. Cand te gandesti ca probabil Carter si Bostic nu vor reveni avand in vedere varsta, si ca unii jucatori au fost ochiti de echipe mai mari de pe continent, se anunta un an tare interesant la Oradea.

      cu 1 an în urmă (02.04.2023)
    • pipzn:

      Re
      1. Au am avut destule momente in care m-am gandit la fel. Dupa care a venit infrangerea cu Dinamo, cea cu Rapid, (la cea cu Oradea m-am asteptat, cred ca am si spus asta la un articol aparut inaintea meciului) si alte destule momente slabe in meciuri in primul rand din campionat.
      Din punctul meu de vedere Gordic este mult sub cartea lui de vizita iar Shepherd are evolutii prea oscilante, de la pase aiurea la irosire de atacuri (cel mai recent, sa ai doua interceptii consecutive si pe contraatac sa le irosesti cu nonsalanta...). Ca sa nu o lungesc aici, o fi lotul, individual vorbind, mai valoros dar tot nu are coeziunea de echipa asa cum a fost sezonul trecut. Stiu ca si la meciurile din Europa din acest sezon majoritatea spun ca "am fost acolo, cu putina sansa si concentrare mai puteam obtine si alte victorii". Sincer si in acele cazuri eu nu am avut senzatia ca putem bate (cu o singura exceptie). De acceea nici nu m-am "stresat" si am incercat doar sa ma bucur de nivelul ridicat al competitiei. Ceea ce imi doresc si pentru sezonul urmator.

      2.De acord. Oradea pare ca reuseste sa isi foloseasca bugetul mai bine decat orice alta echipa din LNBM. (acum cateva sezoane cred ca Muresul mai facea asta prin transferurile facute inaintea returului). De asemenea multe sezoane Sibiul avea rezultate mai bune decat bugetul avut.

      3.Dupa ce am incercat sa vad, din obisnuinta, meciurile Sibiului de la inceputul campionatului, am renuntat pentru ca nu era nimic de vazut atunci. Acum citesc de revenire de la -19, asta chiar este ceva. Un caz fericit in care schimbarea antrenorului si-a pus clar amprenta.

      4.Ultimele 2 sezoane Voluntariul a fost de regula un adversar redutabil pentru "U", atat in Cupa cat si in campionat si de aceea sper ca orice meci cu ei va fi tratat cu maxima seriozitate.

      5.In ceea ce priveste Rapid, pentru mine care in afara de meciurile cu "U" si "Oradea" l-am urmarit doar sporadic si incomplet, este o enigma. Adica prezinta o fluctuatie extrem de mare in care pare a exista coerenta in joc colectiv alternat cu tactica pe care eu o numesc "da-o lui Dykes", in acest caz Tyler Stone, caz in care se intampla la fel: Omul isi asuma foarte mult, ofensiv vorbind. Daca intra bine, daca nu.... Si fluctuatia rezultatelor a fost pe masura

      6.Inainte de debutul sezonului eu o vedeam pe Dinamo favorita la castigarea Cupei si o "nuca tare" in lupta pentru titlu. Inca o surpriza neplacuta.

      7.Eu cred ca daca vor avea mai multa rabdare cu antrenorul (totusi e la primul lui sezon ca principal) si vor avea un buget mai mare pot sa ajunga o echipa mai redutabila. Ma bucur ca au o sala noua si le doresc sa o umple.

      8.De acord.

      cu 1 an în urmă (02.04.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      Re
      1 +2. Cluj pleaca clar cu prima sansa la titlu. Cu tot cu neomogenitatea lotului din acest sezon, subtirimea pt. EuroCup si fluctuatiile unor jucatori sau iesirea din forma a acestora(Gordic si Bircevic, la cei doi ma refer cu precadere). Speram totusi ca finala sa fie intre noi si ei si sa nu existe vreo surpriza nefericita pana acolo... Sa zicem ca in sferturi nu ar trebui sa fie problema pe cine intalnim, dar in semifinale o echipa ca Voluntari, Rapid sau chiar si Sibiu intr-o zi buna te pot bate....Am construit o echipa foarte frumoasa sezonul acesta cu bugetul disponibil, pacat ca aventura europeana s-a incheiat mai repede ca in ultimii doi ani(paradoxal), desi jocul prestat in acest sezon a fost net superior celor din ultimii ani... Neal, Richard, Ogden si Tarolis. Pe acest nucleu de 4 jucatori pe care sper sa-i tinem pe toti trebuie construita echipa din urmatorul sezon(desi va fi FOARTE GREU sa ii tinem pe toti 4). Carter si Bostic sunt cam in varsta si nu cred ca ar trebui sa ne mai riscam cu ei un sezon intreg, desi imi plac foarte mult amandoi, extrem de bataiosi, Carter om de buzzer beater, dar varsta isi spune cuvantul, de unde si accidentarile... Pe Bobe si Baciu nu mai vreau sub nicio forma sa ii mai vad pe aici, au aratat cat pot. Nu inteleg de ce nu joaca cu Nastrut mai mult, e cel mai capabil junior din lot si il evita sa il utilizeze pe cat de mult posibil... Bine ca joaca cu Vescan, care pacaleste rau baschetul...Poate daca am obtine un Olah in locul lui Baciu sezonul viitor ar fi super, de Cate nu are rost sa vorbesc ca sigur nu avem sansa sa il luam.
      3. Se vede clar mana antrenorului, lituanianul este foarte bun, au si schimbat din echipa de la startul sezonului si se vede asta. Din pacate, ca si celelalte echipe(cu exceptia Cluj si Oradea), nu au o constanta clara... De la locul 3 in jos e o nebuloasa unde oricine poate bate pe oricine...
      4+6. Voluntari si Dinamo as adauga eu. Pe nicaieri Dinamo, la ce lot si antrenor au trebuiau sa aibe o figura mult mai buna...
      5. As vrea sa vad actuala echipa a Rapidului in formula completa ca sa vad cum se preteaza echipa, fara 2-3 oameni de baza e foarte subtire si se vede asta... Kariniauskas e o piesa foarte importanta in angrenajul lor si lipsa lui se simte.
      7. Inca n-au dat de noi sau Cluj :)
      8. Cred ca am zis asta la un alt punct mai sus. E o nebuloasa totala de la locul 3 in jos si oricare echipa e capabila sa bata pe oricine intr-o zi de gratie, poate chiar si pe noi sau Cluj...

      cu 1 an în urmă (02.04.2023)
    Raspunde
  • Bihor :

    constatari
    1. in ce ne priveste pe noi, se pare ca jucatorul strain care va lipsi de pe foaie este bostic. Pe de o parte imi pare rau, pentru ca isi daduse drumul la joc si a aratat ca te poti baza pe el, pe de alta parte ma bucur, ca, daca jucatorul la care renunti e de nivelul acesta, inseamna ca ceilalti sunt peste
    2. in ce priveste craiova, cred ca ar trebui sa renunte la tibarna ... din moment ce un sezon intreg ai medii ridicole, chiar si cu echipele modeste, dar cu fosta echipa, care in momentul de fata e lider si careia vrei sa ii demonstrezi ceva, dai 19 puncte, inseamna un singur lucru: daca ar vrea ar putea, dar e limpede ca nu isi da interesul ... iar decat sa platesti salariul unuia care joaca si se pregateste cand are el chef, mai bine te orientezi catre altcineva ...

    cu 1 an în urmă (03.04.2023)
    • gabriel.eftimie:

      Carter
      Carter cred ca va fi în afara lotului cu Clujul. E încă în incomplet refăcut și nu are sens sa-l forțeze cu Clujul. Va fi interesant sa vedem duelul Markovic-Guzman. Chiar dacă, după părerea mea Guzman nu are drept de joc pt ca meciul cu Timișoara a fost înaintea deciziei comisiei, sunt convins ca se va interpreta altfel. Deci va fi interesant! Sper doar sa vedem baschet, nu altceva...

      cu 1 an în urmă (03.04.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!