Stiri Juniori U20 Masculin

CSM Oradea obține a noua victorie consecutivă în Liga Națională

CSM Oradea obține a noua victorie consecutivă în Liga Națională

Astăzi, 9 decembrie, CSM Oradea a revenit pe teren propriu pentru confruntarea cu SCM U Craiova, din etapa a 12-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Vicecampioana României a condus pe întreaga durată a jocului, iar în sfertul decisiv s-a distanțat definitiv, obținând a noua victorie consecutivă în campionat.

CSM Oradea: Cătălin Baciu, Kris Richard, Donatas Tarolis, Erick Neal, Nijal Pearson

SCM U Craiova: Matt Freeman, Pavlo Krutous, Amedeo Casale, Bogdan Țîbîrnă, Vitaly Zotov

Bihorenii au început partida cu trei greșeli consecutive, dar apoi au înscris prin Baciu și Tarolis, oamenii mari ai echipei. Zotov și Freeman au dat replica printr-un stop-șut și un cârlig și scorul a devenit 4-4. Neal și Pearson au punctat și ei pentru formația gazdă, însă Țîbîrnă a răspuns imediat cu o triplă din fața lui Baciu. Pivotul roș-albaștrilor s-a revanșat rapid cu un slam-dunk și jocul a continuat să fie extrem de interesant. Următoarele minute au fost controlate de către gazde, care au încheiat primul sfert cu un avantaj de două posesii: 18-12.

În debutul actului secund, Alex Agapie a înjumătățit avantajul adversarilor cu o aruncare de trei puncte și, mai târziu, Milan Milovanovic a izbutit două coșuri la rând, provocându-l pe Cristian Achim să solicite time-out. După reluarea jocului, vicecampioana României s-a apărat mult mai bine și a urmat rândul lui Vitaly Stepanovski să ceară un timp de odihnă. Oltenii au reușit un parțial de 7-5, după o intercepție a lui Zotov și un coș pe contraatac, și antrenorul Oradiei a solicitat o nouă întrerupere a meciului. În cele din urmă, prima repriză s-a încheiat cu scorul de 35 la 27 pentru Leii Roșii, după o ultimă acțiune la care alb-albaștrii au reclamat un fault pe o aruncare de trei puncte a lui Javon Greene.

După revenirea de la vestiare, cele două tabere au avut un ritm foarte bun și au jucat rapid, în viteză, marcând prin mai multe procedee. Casale, Freeman și Zotov au condus ofensiva oaspeților, iar aceștia s-au apropiat la cinci puncte: 40-35. Tarolis a răspuns la celălalt panou, dar același Freeman a înscris încă o dată, de tura aceasta din afara semicercului. Un fault antisportiv al lui Zotov a dus la cinci puncte pentru CSM Oradea, formație care a rămas în controlul disputei, grație prestației ofensive a lui Pearson. De partea cealaltă, Krutous și Freeman au aruncat excelent și au reușit astfel să își țină echipa în joc. Drept consecință, la finalul sfertului al treilea, scorul era 61 la 53 pentru trupa lui Cristian Achim.

Actul decisiv a început cu un run de 7-0 al gazdelor, întrerupt de o triplă a lui Casale. Au urmat încă cinci puncte pentru CSM Oradea, iar Stepanovski a cerut imediat un timp de odihnă, la scorul de 73-56 pentru adversari. Indicațiile sale n-au dat roade și oltenii nu au mai putut ține pasul cu formația orădeană. Craiovenii au devenit din ce în ce mai frustrați de desfășurarea jocului, iar Zotov a fost eliminat, fiind sancționat cu fault antisportiv și greșeală tehnică la aceeași fază. Până în ultimul minut, când Baciu l-a îmbrâncit pe Țîbîrnă, fiind sancționat cu un fault antisportiv, nu s-a mai întâmplat nimic notabil și, în cele din urmă, CSM Oradea s-a impus cu 90 la 73.

Liderii învingătoarei au fost Nijal Pearson (20 de puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări) și Toddrick Gotcher (16 puncte, 2 pase decisive).

De partea cealaltă, s-au remarcat Matt Freeman (16 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive), Amedeo Casale (14 puncte, 4 recuperări), Vitaly Zotov (12 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări) și Bogdan Țîbîrnă (11 puncte, 3 recuperări).

Datorită acestui rezultat, vicecampioana României ajunge la un bilanț de 9-1 și trece pe primul loc al grupei B. În schimb, formația lui Vitaly Stepanovski are patru victorii și cinci înfrângeri.

În următoarea rundă, CSM Oradea se va deplasa pe terenul lui FC Argeș Basketball, în timp ce SCM U Craiova va primi vizita lui CSU Sibiu.

*foto: fiba.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Frumos meci
    Bravo leilor din Oradea! De partea cealaltă, n-am cum să nu remarc forma buna a lui Casale

    cu 4 luni în urmă (10.12.2023)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Cu scuze,
      Ce ti s-a parut frumos?Oradea net sub valoarea de anul trecut,obosita si cam plictisita ca mai trebuie sa bifeze un meci cu o echipa de ciumeti.Singurul cu adevarat in forma de la Craiova e Vitaly,pe care a inceput sa il stranga costumul si a facut niste falci de zici ca are oreion!
      Am o veche dilema,ce probleme o fi avut Bobo Baciu de a putut niciodata sa-si materializeze excelentele calitati cu care a fost inzestrat(din punctul meu de vedere singurul roman cu potential real de jucator de top in Euroliga)?

      cu 4 luni în urmă (10.12.2023)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    De acord
    Oradea nu mai este la nivelul sezonului trecut, Craiova este mai mult sub nivelul de znul trecut [totisi ieri au lipsit 3 jucatori]. Cât despre Baciu, poate e forțat sa zici ca ar fi de nivelul Euroligii, cel putin in acest moment, insa este clar unul dintrei cdi mai buni pivoti romani.
    Vrdmurile in care a fost tanar, au fost potrivnice autohtonilor.

    cu 4 luni în urmă (10.12.2023)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Nu
      m-ai inteles exact,din pacate Bobo nu e jucator de prim plan nici in liga noastra amarata,Euroliga e deja o himera pentru el.Spuneam insa ca,din punctul meu de vedere,a avut calitati exceptionale si realmente ma intreb ce s-a intamplat dupa colegiu,unde si americanii il vedeau drept un prospect foarte interesant,de nu a reusit deloc sa isi fructifice aceasta inzestrare,conform careia,urmand niste pasi normali in evolutia sportiva,ar fi putut fi la nivelul pe care l-am mentionat.Mai explicit,talie perfecta,forta buna,motricitate excelenta pentru talia lui,mana usoara,astea sunt chestii naturale,nu lucrate,pentru un centru de top class,din pacate pe fundatia asta nu a construit nimic!

      cu 4 luni în urmă (10.12.2023)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Ar fi putut fi
    Daca prindea vremurile de acum dupa NCAA

    cu 4 luni în urmă (10.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!