Stiri Juniori U20 Masculin

CSM Oradea se impune categoric pe teren propriu în primul meci al finalei mici

CSM Oradea se impune categoric pe teren propriu în primul meci al finalei mici

CSM CSU Oradea nu a întâmpinat probleme în primul meci al finalei mici a Ligii Naționale de Baschet Masculin și s-a impus categoric, 110-59 în Arena Antonio Alexe luni (23.05) împotriva lui FC Argeș. Piteștenii au avut și de această dată patru absenți, asemenea seriei cu U-BT Cluj și au fost aproape de adversari doar în primele minute ale jocului.

Primul 5 pe care l-a trimis Cristian Achim pe parchet a fost format din Kris Richard, Stephen Holt, Tudor Fometescu, Garlon Green și Alex Gavrilovic, iar Tudor Costescu a replicat cu formula Ilari Seppala, Mladen Jeremic, Mihai Măciucă, Goran Gajovic și Lucian Chirof.

Debutul a adus scor egal, prima care s-a dus la mai mult de două puncte între fiind Oradea prin reușita lui Fometescu (7-4), Argeșul replicând prin Jeremic în urma unei intercepții și diferența era minimă pe tabelă. Oradea avea să pună două posesii între, Gavrilovic contribuind pentru 15-10 și după ce Măciucă și-a împărțit perechea de libere, Green puncta pentru 17-11, iar ulterior Baciu punea alte două puncte în favoarea gazdelor. „Leii roșii” și-au format un avantaj din două cifre, primul sfert terminându-se cu 30-13, printr-un run de 17-3 în a doua jumătate a parțialului.

Oradea a continuat să se desprindă și a început cu 9-2 sfertul doi, ducându-se la 39-15 prin coșul lui Markovic, în partea cealaltă Seppala replicând de la distanță în două rânduri (39-21). Ogden a marcat următoarele opt puncte ale gazdelor și Holt urca diferența la +26, scor 50-24 cu o aruncare precisă din spatele arcului de cerc, Oradea apropiindu-se de pragul celor 30 de puncte între, moment bifat cu tripla lui Fometescu, 57-26. La pauză, scorul era 63-28 în dreptul Oradiei, care a dominat în totalitate prima repriză, profitând de absențele din lotul piteștenilor.

Green a avut o perioadă cu șase puncte la rând pentru Oradea și ducea scorul la 67-30, apoi Bickauskis a făcut +39 pentru bihoreni, lituanianul scuturând plasa de la distanță peste câteva atacuri și tabela indica 74-33. Jeremic și Tudor Gheorghe au punctat pe rând din spatele arcului de cerc pentru FC Argeș (78-39), iar apoi avantajul redevenea de peste 40 de puncte pentru Oradea, 86-45 la finalul sfertului trei. Cu excepția lui Markovic, Oradea a avut doar români pe parchet în primele minute din sfertul final, cu dunk-ul lui Baciu făcându-se 91-46. Gazdele au depășit suta la jumătatea sfertului, cu tripla lui Fometescu (101-52), reușind să se ducă și la +50, iar într-un final au câștigat într-o manieră categorică, 110-59, toți jucătorii utilizați din lotul lui Cristian Achim reușind să puncteze.

Meciul doi va avea loc joi, 26 mai, la Pitești începând cu ora 17.30.

CSM Oradea a avut șapte jucători în double digits, Cătălin Baciu fiind principalul marcator (18 puncte, 7 recuperări), iar Mark Ogden (15 puncte, 10 recuperări) și Tudor Fometescu (14 puncte, 12 recuperări) au încheiat cu double-double. Mladen Jeremic (16 puncte) a condus lista marcatorilor pentru FC Argeș, secondat de Ilari Seppala și Radu Voinescu, ambii cu câte 10 puncte.

*foto: Facebook CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Play it again Sam!
    Uite vezi, astea sunt meciuri mișto: are omul vreme să ruleze tot lotul și să vadă care cum se mișcă pe teren. Păcat că e gata: acuma știa și Moș coAch pe cine și când să mai bage în teren ca să câștigăm meciurile cheie. că la noi numai în anii când am luat campionatul am schimbat și lichidat căpitanul. Coach nu e căpitan, Manager nu e căpitan, Captain e căpitan și vine de la căpățînă...

    cu 1 an în urmă (24.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!