Stiri Juniori U20 Masculin

CSM Oradea și SCM U Craiova se întâlnesc în ultima partidă din etapa a 12-a

CSM Oradea și SCM U Craiova se întâlnesc în ultima partidă din etapa a 12-a

Etapa cu numărul 12 din Liga Națională de Baschet Masculin propune două dueluri televizate, unul fiind cel dintre CSM CSU Oradea și SCM Universitatea Craiova. Confruntarea din Oradea Arena va avea loc în cursul serii de sâmbătă, 9 decembrie.

Situația din clasament este de partea bihorenilor, cu 8-1 bilanț, doar FC Argeș fiind în fața echipei antrenate de Cristian Achim, dar cu un meci în plus. „Leii Roșii” au opt victorii consecutive în campionat, iar pe parcursul acestei săptămâni au debutat cu dreptul în Top 16 FIBA Europe Cup, după 82-77 pe terenul lui ZZ Leiden.

Oltenii și-au revenit după startul ratat de sezon și se află la rândul lor într-o serie importantă de victorii. Alb-albaștrii au câștigat la precedentele patru apariții din Liga Națională, ultima dată la limită în fieful celor de la CS Vâlcea, scor 78-77. Rezultatele acestea au dus Craiova la 4-4, pe poziția a șaptea în Conferința B.

De doi ani nu a pierdut Oradea împotriva Craiovei, acel eșec fiind înregistrat în Cupa României, în debutul sezonului 2021/2022 (scor 64-79). Dacă facem referire la ultima înfrângere din Liga Națională pentru „Leii Roșii” în fața „Leilor Băniei”, perioada este de aproape trei ani, Craiova bifând cel mai recent rezultat pozitiv pe 21 ianuarie 2021 (scor 84-79).

În turul Conferinței B, CSM Oradea s-a impus cu 74-69 în Bănie, liderul echipei fiind Nijal Pearson (22 de puncte, 5 recuperări, 2 intercepții). Vitaliy Zotov a răspuns cu 24 de puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive și 6 mingi pierdute pentru Craiova. Doar într-un meci au avut bihorenii o prestație ofensivă sub cea de la Craiova, în chiar primul joc din campionat (66-79 vs. CSU Sibiu).

Forța vicecampioanei României se observă în cifrele adunate la mai multe date statistice. Astfel, CSM Oradea este trupa cu cel mai bun procentaj al liberelor transformate (80.8%), are a doua medie de assist-uri (19.4) și de eficiență (102.1 index), iar la intercepții (8.9) și puncte pe meci (83.3) este a treia în LNBM. Craiova beneficiază de a doua medie de recuperări (39.6), dar în rest se regăsește în partea a doua a clasamentului.

Doar trei jucători cu minim șase apariții pentru CSM Oradea au medii mai mici de 5 puncte (Nikola Markovic, Tudor Gheorghe, Luca Năstruț). Erick Neal este cel mai eficient jucător al echipei, cu 14.1 puncte, 7.8 assist-uri, 3.3 recuperări și 1.8 intercepții. De partea cealaltă, oltenii îl au în lot pe Vitaliy Zotov (21 de puncte, 6.1 pase decisive), fundașul fiind printre liderii acelor două date statistice.

Confruntarea din Oradea Arena va avea loc sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 18.00 și va putea fi urmărită pe Digisport 2, respectiv FRB TV.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!