Stiri Juniori U20 Masculin

CSM Petrolul Ploiești ajunge la trei victorii consecutive în grupa 11-18

CSM Petrolul Ploiești ajunge la trei victorii consecutive în grupa 11-18

Ultimul meci al etapei a șasea din grupa 11-18 a Ligii Naționale de Baschet Masculin le-a pus față în față pe CSM Petrolul Ploiești și SCM Timișoara. Prahovenii au prelungit seria bună din faza secundă în urma succesului cu 69-58, în cursul serii de duminică (17.03).

Ploiești: Reggie Johnson, Kenny Funderburk, Vlad Corpodean, Vlad Negoițescu, Veljko Brkic

Timișoara: Luka Mitrovic, Robert Schipor, Nikola Gajic, Adam Mirkovic, Laszlo Lazar

Prahovenii au deschis perfect jocul și după nici două minute și-au format un avantaj de șapte puncte, iar Mitrovic a reușit să oprească parțialul galben-albaștrilor la 7-2, după ce Timișoara a ratat primele cinci aruncări. Brkic a devenit primul jucător cu două reușite din acțiune în momentul în care a dus-o pe Ploiești la +7, iar Dinu a punctat la 13-6 după ce l-a lăsat fără minge pe Simmons. Kesar a tăiat deficitul la o posesie prin coșurile consecutive de la distanță și primul sfert s-a încheiat cu 17-14 în dreptul celor de la CSM Petrolul.

Seria lui Kesar a continuat în debutul celui de-al doilea sfert, iar „Leii din Banat” au venit la un punct în urma adversarilor, după care ambele formații au avut precizie scăzută în plan ofensiv și a urmat un time-out al prahovenilor la 22-18. Decizia le-a prins bine gazdelor și curând ecartul a devenit din nou de trei posesii, Mitrovic a oprit o perioadă de trei minute fără coș pentru Timișoara și Corpodean a scuturat plasa din spatele arcului de cerc, în timp ce Funderburk a dus scorul la 32-20. Ecartul a rămas format din două cifre, astfel că Ploiești a putut să intre la vestiare cu 35-24.

Galben-albaștrii au început repriza secundă într-o manieră similară cu prima și Brkic a punctat pentru 42-24, Mitrovic fiind cel care a contribuit cu două puncte pentru oaspeți. Ecartul de 18 lungimi a fost refăcut de Johnson, Lufile a avut un layup pentru 48-28 și imediat a venit răspunsul lui Mirkovic, cu cinci puncte la rând. Run-ul bănățenilor s-a oprit la 9-0, după ce Funderburk și-a transformat liberele și pe finalul sfertului trei scorul a devenit 50-37.

Vizitatorii au ajuns într-un deficit format dintr-o singură cifră pentru prima dată din sfertul doi încoace cu layup-urile lui Gajic (52-45) și imediat a urmat time-out-ul la banca prahovenilor. Johnson a contribuit curând cu o triplă, iar Brkic a fost trimis la linia de pedeapsă pentru 57-46 la jumătatea ultimului act, după care a venit rândul lui Lazar să-și transforme liberele. Timișoara a venit în multiple rânduri la trei posesii, dar CSM Petrolul a găsit de fiecare dată un răspuns și cu două minute rămase pe cronometru diferența a fost de 11 puncte. Năsturescu, respectiv Mirkovic au marcat pentru oaspeți și ecartul s-a înjumătățit, iar Negoițescu a confirmat succesul Ploieștiului și în cele din urmă jocul s-a terminat cu 69-58.

Veljko Brkic s-a aflat la un pas de double-double, după ce a contribuit cu 20 de puncte și 9 recuperări pentru învingători. Următorii marcatori ai Ploieștiului au fost Kenny Funderburk (18 puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive, 2 intercepții) și Reggie Johnson (17 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări).

În replică, Igor Kesar și Nikola Gajic au avut câte 10 puncte, iar Luka Mitrovic a stat cu 9 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive și 4 mingi pierdute.

CSM Petrolul (6-6) va juca din nou acasă, în fața Lagunei București, în penultima rundă din grupa 11-18. SCM Timișoara (8-4) o să primească vizita Craiovei.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!