Stiri Juniori U20 Masculin

CSM Petrolul Ploiești închide în minim de meciuri seria cu Laguna București

CSM Petrolul Ploiești închide în minim de meciuri seria cu Laguna București

CSM Petrolul Ploiești a câștigat și a treia partidă a seriei cu Laguna București, după 84-63 în cursul serii de marți (30.04) în Arena de Baschet din Capitală. Prahovenii au închis această rundă a playout-ului Ligii Naționale și vor evolua în continuare pentru locurile 15-16.

Laguna: Matei Constantinescu, Costin Șerbănescu, Raylon Howard, Sandro Antunovic, Thomas Smallwood

Ploiești: Reggie Johnson, Kenneth Funderburk, Vlad Corpodean, Lorenzo Diaconescu, Veljko Brkic

„Rechinii” au deschis în forță partida și au condus cu 10-0 după nici trei minute, moment în urma căruia CSM Petrolul a răspuns cu un parțial de 11-2 și diferența a devenit de o singură posesie la jumătatea primului sfert. Lufile a egalat situația la 13, dar imediat Pușcașu a scuturat plasa din spatele arcului de cerc, în timp ce Howard și Popa au marcat ultimele puncte ale primului sfert: 18-16. Prahovenii au completat revenirea cu ajutorul lui Johnson (21-22), iar apoi Smallwood și Popa s-au întrecut în reușite de la distanță, în timp ce liberele lui Johnson au modificat situația pentru 26-29. Brkic a finalizat cu dunk o acțiune pe tranziție pentru oaspeți la +5, cu două minute înaintea pauzei, Negoițescu a dus diferența la opt lungimi și la vestiare s-a intrat cu 34-42.

Corpodean a contribuit cu reușite consecutive pentru 38-49, fiind pentru prima dată pe parcursul întâlnirii când Ploieștiul și-a format un avantaj din două cifre. Laguna a venit la șapte puncte în spate după perechea împărțită de libere a lui Șerbănescu (44-51), iar în câteva zeci de secunde Rașoga s-a bazat pe un three-point play pentru +11. Diferența s-a menținut până la finalul sfertului trei, perioadă care s-a terminat cu 49-60 în dreptul vizitatorilor. Lufile a deschis actul decisiv cu două libere, însă Howard și Papuc au răspuns pe măsură pentru 57-62 și în urma time-out-ului cerut de prahoveni au urmat atacuri eficiente prin care avantajul a devenit de 10 lungimi. Coșurile lui Funderburk, Brkic și Corpodean au dus scorul la 61-75 și într-un final galben-albaștrii au reușit să obțină un nou succes împotriva Lagunei: 63-84.

CSM Petrolul Ploiești a ajuns la trei victorii și va juca mai departe pentru locurile 15-16 cu Focșani sau Târgu Jiu. Laguna va lupta să evite ultima poziție printr-o serie cu învinsa duelului amintit anterior.

Reggie Johnson a stat cu 19 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări, 2 intercepții și 8/11 la libere, Veljko Brkic s-a aflat în double-double (17 puncte și 10 recuperări), iar Vlad Corpodean a contribuit cu 16 puncte, 6 recuperări și 4/4 de la distanță.

Trei titulari ai Lagunei au depășit borna celor 10 puncte. Costin Șerbănescu a avut 17 puncte, 5 recuperări și 4/7 de la distanță, Raylon Howard a totalizat 16 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, iar Thomas Smallwood a ieșit în evidență cu 12 puncte, 12 recuperări și 4 pase decisive.

*foto: Facebook CSM Ploiești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!