Stiri Juniori U20 Masculin

CSM Târgu Mureș se impune în fața lui SCM U Craiova, după un meci tensionat

CSM Târgu Mureș se impune în fața lui SCM U Craiova, după un meci tensionat

Luni, 15 ianuarie, etapa a 17-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin s-a încheiat cu duelul dintre CSM Târgu Mureș și SCM U Craiova. După o primă repriză echilibrată, gazdele au preluat controlul asupra jocului și s-au impus cu 84 la 70.

CSM Târgu Mureș: Jonathan Person, Mladen Jeremic, Goran Gajovic, Alin Borșa, Szabolcs Santa

SCM U Craiova: Vitaly Zotov, Matt Freeman, George Blaj-Voinescu, Pavlo Krutous, Bogdan Țîbîrnă

Informațiile prezentate de United Hoops duminică, 14 ianuarie, s-au confirmat, iar oltenii au fost lipsiți de Vitaly Stepanovski, antrenorul principal, în această deplasare. În aceste condiții, ardelenii au început mai bine partida și au condus cu 6-2 și cu 8-4. Oaspeții au profitat de greșelile adversarilor și, conduși de Freeman, au restabilit egalitatea și apoi au trecut la conducere, grație unei triple a lui Krutous: 18-15. George Trif a cerut imediat un timp de odihnă, iar Jeremic și-a continuat prestația senzațională la nivelul aruncărilor, stabilind o diferență de cinci puncte în favoarea mureșenilor. În ultimul minut al actului inaugural, Țîbîrnă și Nik Dragan au marcat câte o triplă, iar SCM U Craiova a trecut la conducere: 24-23.

Jocul a rămas echilibrat și în debutul sfertului secund, Freeman continuând să fie principalul realizator al craiovenilor și cu Goran Martinic venit foarte bine de pe bancă pentru mureșeni. Cu puțin peste șase minute rămase din prima repriză, Jakob Lowrance a comis un fault antisportiv asupra lui Freeman, iar SCM U Craiova a profitat de acel moment pentru a se distanța, scorul devenind 39-30. Gazdele au răspuns cu un parțial de 12-0, reușind să revină la conducere și să îi țină pe oponenți fără coș marcat până ce Zotov a spart gheața. Fundașul ucrainean a fost cel care a marcat și în ultimele secunde ale reprizei, făcând ca SCM U Craiova să intre la vestiare cu un avantaj minim: 45-44.

Repriza secundă a început cu două acțiuni individuale excelente ale lui David Engi Rosenfeld și cu o nouă triplă a lui Jeremic. Oleh Honcharov, antrenorul principal în absența lui Vitaly Stepanovski, a solicitat imediat un timp de odihnă, deși trecuseră doar 92 de secunde din sfertul al treilea. După o perioadă mai echilibrată, același Jeremic a înscris încă două coșuri de la distanță, iar scorul a devenit 62 la 48 pentru CSM Târgu Mureș. Până la finalul secvenței, fiecare formație a mai înscris o dată, iar gazdele conduceau la 14 puncte: 64-50.

În actul decisiv, cele două adversare au mers cap la cap vreme de cinci minute și părea că meciul se îndreaptă spre o victorie fără probleme a mureșenilor. Însă, la jumătatea sfertului, Martinic și Blaj-Voinescu s-au luat la bătaie și a urmat o încăierare generală pe parchetul Sălii Sporturilor din Târgu Mureș, care s-a soldat cu cinci faulturi descalificatorii. Au fost eliminați din meci Martinic, Blaj-Voinescu, Santa, Engi Rosenfeld și Agapie, astfel că Amedeo Casale a fost nevoit să lase treningul la o parte și să își ia echipamentul pentru a intra în joc. Restul partidei s-a desfășurat fără incidente, iar CSM Târgu Mureș a obținut victoria: 84-70.

Liderii învingătoarei au fost Mladen Jeremic (29 de puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive), Szabolcs Santa (14 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive) și Jakob Lowrance (10 puncte, 3 pase decisive, 3 capace, 2 recuperări).

De partea cealaltă s-au remarcat Pavlo Krutous (17 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive), Matt Freeman (14 puncte, 3 recuperări), Nik Dragan (13 puncte, 9 recuperări) și Vitaly Zotov (10 puncte, 3 pase decisive).

Datorită acestui rezultat, ardelenii ajung la un bilanț de zece victorii și cinci înfrângeri. În schimb, oltenii au cinci meciuri câștigate și zece pierdute.

În ultima rundă a primei faze, CSM Târgu Mureș se va deplasa pe terenul lui FC Argeș Basketball, în timp ce SCM U Craiova va primi vizita lui CSM Petrolul Ploiești.

*foto: Facebook – CSM Târgu Mureș – Marosvasarhelyi VSK

5 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Sean Barnette :

    Arbitrii
    Cum a putut arbitrul Trofim sa nu vada cotul initial aplicat de Markovic? E poziționat perfect, la 3m, vizibilitate totala, si nu fluiera. E posibil si daca fluiera sa nu fi putut opri tăvălugul. Sunt multe astfel de situații in LNBM care sunt scapate de sub control, si din cauza arbitrajului care nu este ferm.
    Reactia lui Blaj Voinescu oricum nu are nicio scuza.

    cu 3 luni în urmă (15.01.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Mda
    Reactie disproportionata a lui Blaj-Voinescu, dar personajul asta de Martinica ar trebui sa-si vada lungul nasului. Ramane unul dintre cei mai murdari si milogi jucatori in activitate. Nu este faza sa nu cerseasca fault sau posesie. Dupa ce ne-au batut cadou de sarbatori s-a cam urcat vinul la capul celor de la Mures, dar picajul va fi si mai interesant. Karma, baby.

    cu 3 luni în urmă (15.01.2024)
    • BC Mureș Târgu Mureș oldboy:

      Mda...
      Cam asa se manifesta frustrarea la cei ce nu știu sa piardă.

      cu 3 luni în urmă (15.01.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Aveti
    Amandoi dreptate. Martinic imbatraneste urat cum se zice da el macar a jucat baschet in timp ce Blaj xulescu asta nici n a jucat nici nu v a juca vreodata. Deci na, trebuie sanctionati amandoi pe masura faptelor. Daca se oprea la lovitura lui Martinic, era poate eliminare si una-doua etape suspendare. Asa, iau amandoi cine stie cate si pe buna dreptate.

    cu 3 luni în urmă (15.01.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    Unpopular Opinion
    Numai mie-mi place de el, per total, ca și jucător? Sigur, nu e ușă de biserică, dar a jucat baschet și joacă în continuare și a cam dovedit capabilitățile lui pe oriunde a fost, dar cel mai mult la Mureș... Încă e o nucă tare și și-a ajutat echipa sezonul ăsta să ajungă în primele 10...

    cu 3 luni în urmă (16.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!