Stiri Juniori U20 Masculin

Cu un nou antrenor, SCM U Craiova dorește să încheie prima fază cu victorie

Cu un nou antrenor, SCM U Craiova dorește să încheie prima fază cu victorie

În ultima etapă a primei faze a Ligii Naționale de Baschet Masculin, SCM U Craiova primește vizita lui CSM Petrolul Ploiești, într-un meci care va începe la ora 18:00 și se va desfășura în Sala „Ion Constantinescu” din Craiova.

Niciuna dintre cele două formații nu a reușit să obțină calificarea în Top 10. Gazdele au un bilanț de cinci victorii și zece înfrângeri, în timp ce oaspeții au câștigat patru meciuri și au pierdut unsprezece.

Seria de eșecuri a oltenilor a dus la schimbarea antrenorului principal al echipei, Vitaly Stepanovski fiind înlocuit cu Panagiotis Giannaras, un tehnician cipriot în vârstă de 50 de ani, care a antrenat selecționata Ciprului și pe cea din Qatar.

În schimb, prahovenii nu au efectuat nicio schimbare, ci au rămas cu formula inițială. În runda precedentă, CSM Ploiești a fost învinsă la mare luptă de CSU Sibiu (87-89), după un game-winner al lui Monyea Pratt.

De partea cealaltă, SCM U Craiova a pierdut pe terenul lui CSM Târgu Mureș (84-70) o partidă extrem de tensionată. În ultimul sfert al disputei, între Goran Martinic și George Blaj-Voinescu a început o încăierare și mai mulți jucători au intrat pe teren, fiind descalificați.

Așadar, este de așteptat ca alb-albaștrii să joace fără Blaj-Voinescu și fără Alex Agapie, fiindcă descalificarea atrage cu sine o etapă de suspendare. Deocamdată Federația Română de Baschet nu a emis niciun comunicat cu privire la incidentul de la Târgu Mureș, cu toate că au trecut cinci zile de-atunci.

În tur, SCM U Craiova s-a impus cu 86 la 74 pe terenul galben-albaștrilor, grație lui Vitaly Zotov (23 de puncte, 8 pase decisive), Nik Dragan (17 puncte, 11 recuperări) și Amedeo Casale (19 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive).

Din tabăra gazdelor, s-au remarcat Kenny Funderburk Jr. (19 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive), Veljko Brkic (19 puncte, 6 recuperări) și Reggie Johnson Jr. (14 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări).

Cei mai buni jucători ai Craiovei sunt Vitaly Zotov (19.9 puncte, 5.4 pase decisive, 3.3 recuperări) și Milan Milovanovic (8.7 puncte, 6.3 recuperări), aceștia fiind singurii cu medii mai mari de 10.0 la eficiență.

În schimb, liderii trupei din Ploiești sunt Kenny Funderburk (18.6 puncte, 5.7 pase decisive, 4.8 recuperări) și Veljko Brkic (14.6 puncte, 5.6 recuperări).

Din punct de vedere statistic, elevii lui Mihai Popa stau mai bine decât adversarii lor la cele mai multe capitole. Gruparea din Bănie conduce doar la procentajul aruncărilor de un punct (70.5% - 66.5%), de două puncte (54.3% - 54.0%) și la recuperările ofensive (12.5 – 9.9).

Meciul va fi arbitrat de Alin Faur, Bogdan Podar și Vlad Cotrobaș, iar comisar va fi Bedir Sefer. Confruntarea va putea fi urmărită pe FRB TV, începând cu ora 18:00.

*foto: Mihail Oprescu/csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!