Stiri Juniori U20 Masculin

Dinamo București a încheiat fără înfrângere turneul EYBL Junior din Ungaria

Dinamo București a încheiat fără înfrângere turneul EYBL Junior din Ungaria

Primul turneu pentru Dinamo București și CSM Constanța în ediția 2022/2023 a European Youth Basketball League a ajuns la final, cele două participând în perioada 4-6 noiembrie la Budapesta pentru meciurile care au contat pentru grupa C la categoria Junior (U20).

Dinamo a câștigat și ultimul joc din Ungaria, 91-79 cu Sheffield College, în acest succes la o diferență formată din două cifre scorul pe sferturi fiind 20-12, 33-11, 17-25 și 21-31. Bucureștenii au condus și cu +32 în acest meci.

Patru titulari au încheiat în double figures și au fost patru jucători cu minim 50% procentaj la nivelul aruncărilor de două puncte. Dinamo a pierdut lupta la recuperări și assist-uri, însă a avut mai multe intercepții și și-a forțat adversara să piardă mai multe posesii.

David Pătru (29 de puncte, 9 recuperări, 8 pase decisive) și Sasha Son (22 de puncte, 4/9 de la distanță, 8 pase decisive) au fost principalii marcatori pentru alb-roșii.

Pe lângă acest rezultat, Dinamo a câștigat și celelalte trei întâlniri astfel: 80-53 vs. Honvéd Budapesta, 84-61 vs. OASIS BA și 95-52 vs. London Elite.

CSM Constanța a încheiat cu 1-3 bilanț acest prim turneu al grupei C, dobrogenii fiind învinși cu 76-87 în disputa cu Grosuplje la capătul unui joc în care au fost mereu în urmărire. Scorul pe sferturi a fost 9-25, 28-25, 20-19 și 19-18.

Constanța a stat mai bine la recuperări, dar a irosit mai multe posesii și la procentajele din acțiune a fost sub adversară. Patru jucători ai dobrogenilor au fost în double figures.

Andrei Călințaru (23 de puncte, 15 recuperări), Daniel Guțan (15 puncte, 7/9 din acțiune, 5 recuperări) și Sergiu Drăghici (14 puncte) au fost liderii dobrogenilor.

CSM Constanța a obținut următoarele rezultate pe lângă acest ultim meci: 50-51 vs. London Elite, 62-67 vs. Sheffield College și 59-46 vs. Independents Basketball France.

Cel de-al doilea turneu al grupei C în EYBL Junior va avea loc tot la Budapesta, în perioada 10-12 februarie 2023.

*foto: EYBL

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!