Stiri Juniori U20 Masculin

Doi români vor juca în aceeaşi echipă în NCAA

Doi români vor juca în aceeaşi echipă în NCAA

George Blaj-Voinescu își va începe studiile la universitatea Minnesota Crookston, instituție de învățământ la care este înscris și Georges Darwiche. 

Anunțul oficial a fost făcut prin intermediul paginii de Twitter a echipei de baschet de facultății

Astfel, Blaj-Voinescu va fi coechipier cu George Darwiche, unul dintre oamenii importanți ai echipei de U20 care a câștigat medalia de aur la Campionatul European de la Oradea. Echipa universității este antrenată de Dan Weisse și Brian Beamish și este angrenată în NCAA II. Se întâmpla pentru prima dată în istoria baschetului românesc ca doi jucători români să fie colegi de echipă la nivel de NCAA. 

George este născut pe 19 februarie în anul 2000, are o înălțime de 2,03 m și evoluează pe pozițiile 4-5. Tânărul jucător și-a început cariera în orașul natal, Brașov, unde a evoluat la juniori între 2012 și 2017. Din partea a doua a sezonului 2016/17, baschetbalistul s-a mutat în Capitală, unde a evoluat pentru Știința București și CSM Steaua București. Din 2018 acesta a făcut pasul spre Statele Unite ale Americii, unde a evoluat pentru Combine Academy Atlanta și Northeastern Oklahoma A&M (video).

Interesant este faptul că vara anului 2019 l-a găsit jucând la turneul final al Campionatului Național U20 alături de CSU Brașov. Prestațiile lui de la acel turneu i-au atras atenția lui Dan Fleșeriu, care l-a convocat în lotul lărgit al naționalei U20 în vederea participării la Campionatul European. 

*foto: twitter

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!