Stiri Juniori U20 Masculin

Dragan Petricevic: „Sibienii s-au deplasat cu avionul în Elveţia. Nu s-au întors nici pe jos, nici cu trotineta, nici cu bicicleta”

Dragan Petricevic: „Sibienii s-au deplasat cu avionul în Elveţia. Nu s-au întors nici pe jos, nici cu trotineta, nici cu bicicleta”

SCM Timișoara joacă astăzi pe terenul vicecampioanei BC CSU Sibiu. Meciul este programat de la ora 18:00 la Sala Transilvania și contează pentru ultima etapă a turului din grupa valorică A în LNBM. Timișorenii au o săptămână de la ultimul joc, în timp ce deținătoarea cupei a jucat miercuri în FIBA Europe Cup. Antrenorul bănățenilor, Dragan Petricevic, crede că gazdele sunt favorite și că este greșit să se considere că sunt obosite după deplasarea europeană.

„Deplasarea de la Sibiu este una foarte dificilă. Vom juca pe terenul echipei care în sezonul trecut a disputat două finale, iar în acest an are aspiraţii mai mari, din ce am înţeles la începutul actualei ediţii. Ar fi greşit să considerăm că echipa din Sibiu este obosită după deplasarea din cupele europene. Doar cei care nu înţeleg baschetul cred acest lucru. Este o optică greşită! Din câte ştiu, sibienii s-au deplasat cu avionul în Elveţia şi nu s-au întors de acolo nici pe jos, nici cu trotineta, nici cu bicicleta. Aşadar, calculele conform cărora adversara noastră de sâmbătă va fi foarte obosită sunt eronate.

Echipa din Sibiu îşi păstrează statutul de favorită, dar noi mergem acolo cu gândul de a câştiga. Am spus-o şi n-aş vrea să o mai repet, noi abordăm fiecare meci cu gândul la victorie! Rămâne de văzut câte succese vom reuşi să strângem la finalul acestei părţi a campionatului, cert este că în nici un meci nu ne prezentăm doar de dragul de a ne prezenta”, a declarat Dragan Petricevic pentru site-ul SCM-ului.

Sibienii au obținut au obținut miercuri primul succes din grupele FIBA Europe Cup (91-69 la Fribourg), după ce acum o săptămână bifau a 3-a victorie din campionat (77-59), la Pitești, după două înfrângeri la rând. Cu un bilanț de 3 victorii și 3 înfrângeri BC CSU Sibiu este momentan pe cinci în LNBM, cu 9 puncte, la egalitate cu alte două echipe. SCM Timișoara are trei înfrângeri la rând, două acasă (64-81 cu Dinamo Știința București, 86-94 cu CSM CSU Oradea) între care a fost cea din deplasare (70-79 la U-BT Cluj-Napoca). Cu 2 succese și 4 înfrângeri, bănățenii sunt provizoriu pe locul 8, cu 8 puncte, dar au un meci mai puțin decât echipa cu care sunt la egalitate. Dragan Petricevic a vorbit și despre dificultăți în afara terenului.

„Sunt câteva lucruri despre care eu nu vorbesc. Am ajuns la o maturitate ca antrenor şi ca om în care nu mă refer la aspecte cum sunt starea jucătorilor accidentaţi, arbitrajul şi bugetele echipelor adverse. Participăm într-un campionat dificil, istovitor din punct de vedere fizic, nu suntem singura echipă care se confruntă cu anumite probleme de sănătate ale jucătorilor. Rămâne de văzut cât de bine vom gestiona această situaţie până la sfârşitul campionatului. Unele cluburi depăşesc aceste probleme cu mare uşurinţă, iar altele întâmpină dificultăţi în a procura chiar şi un Imodium când este vorba despre o problemă la stomac. Totul depinde de cum vom gestiona noi aceste probleme.

Pot să afirm că echipa este bine pregătită din punct de vedere fizic, iar accidentările din ultima perioadă nu se datorează unei probleme de pregătire, ci contactelor din teren, lucruri inevitabile în jocul de baschet", a adăugat Dragan Petricevic.

Pentru SCM Timișoara meciul din această seară este primul dintr-o serie de trei deplasări. La mijlocul săptămânii următoare bănățenii au meci la Galați, în turul doi al Cupei României, iar sâmbăta viitoare joacă pe terenul lui BCM U FC Argeș Pitești. După returul de acasă din competiția K.O. (în 4 decembrie), bănățenii vor avea un nou meci în deplasare, la SCM U Craiova.

*foto: Baschet SCM Timișoara facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!