Stiri Juniori U20 Masculin

Dzambic (din nou) erou pentru Craiova

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
17.10.2013

 

73 - 71

 

 
 1-0  Sala Sporturilor, Craiova  0-1 

SCM Universitatea Craiova a învins pe Levski Sofia, scor 73-71, la debutul absolut în arena internațională. Formația pregătită de către Andjelko Mandic a depășit dubla finalistă și fosta câștigătoare a Ligii Balcanice în chiar primul meci disputat în această competiție.

Partida a început excelent pentru gazde care marchează primele șapte puncte ale partidei. Căpușan a deschis scorul, pentru ca mai apoi Dzambic să puncteze din afara semicercului, iar Popescu a dus scorul la 7-0. Bulgarii marchează de patru ori din spatele semicercului, însă Bogdan Popescu răspunde cu trei reușite din apropierea coșului pentru a menține Craiova în avantaj. Zahariev înscrie primul coș de două puncte al lui Levski după opt minute de joc, însă Craiova punctează de trei ori consecutiv pe finalul actului inaugural pentru a se desprinde la 23-15.

Rade Dzambic punctează în primul minut al secvenței a doua și Craiova se desprinde la zece puncte, scor 25-15. Angelov și Zahariev răspund pentru Levski, dar formația pregătită de către Andjelko Mandic găsește soluții pentru a se menține în avantaj, Dzambic fiind principalul artizan pe faza ofensivă. Astfel, după 15 minute de joc scorul era de 31-20. Vizitatorii punctează din nou de la distanță, însă Craiova este mai inspirată și la recuperare. Gazdele termină repriza cu Mocanu și Topcov sub panou. bulgarii stabilesc scorul pauzei, de 41-33.

Repriza a doua începe modest, cu mai multe erori, astfel încât prima reușită este consemnată în minutul al 3-lea, purtând semnătura lui Topcov. De notat că Mandic îl folosește pentru prima dată în acest meci pe Sokk undeva spre jumătatea secvenței a 3-a. Mai mult, Mirko Kovac este folosit la gazde. De altfel, Maric și Dzambic au luat loc pe bancă în această perioadă de joc. Replica vine de la Jones, autor al unei triple. Seals punctează și el de la distanță de două ori, iar diferența urcă la 15 lugimi. Americanul punctează și din interiorul semicercului, iar ecartul urcă la 16 puncte. Zahariev și Chalmers marchează ultimele puncte ale oaspeților, intercalate de coșul lui Popescu. După 30 minute de joc scorul era de 61-48 în favoarea gazdelor.

Seals înscrie din spatele semicercului, după care Mandic joacă cu Topcov și Bureau în locul lui Popescu și Căpușan. Pivotul sârb înscrie și mărește ecartul la 17 lungimi. Bulgarii răspund prin Chalmers și Micic, dar amfitrionii mențin un avantaj de peste zece lungimi. Același Micic, urmat de Zahariev, transformă din afara semicercului și Levski se apropie la opt puncte. Dzambic revine pe parchet după vreo 15 minute de joc efectiv în care a stat pe bancă. Topcov irosește două libere, iar Dzambic ratează din spatele semicercului. Gazdele cer timp de odihnă cu două minute înainte de final. Mocanu și Bureau revin pe parchet, dar cei care punctează sunt jucătorii echipei din Sofia. Zahariev strânge la un singur punct cu 49 secunde înainte de final. Dzambic împarte liberele, iar Angelov nu are emoții egalând la 71. Craiova nu mai are timeout, dar Dzambic înscrie cu oferită după blocajul lui Bureau și Craiova se impune cu scorul de 73-71 după ce Jones a irosit șansa victoriei pentru bulgari.

Remarcați
Craiova - Dzambic 15 puncte, 7 pase decisive, Popescu 14 puncte, Seals 13 puncte
Levski - Zahariev 17 puncte, 5 recuperări, Chalmers 13 puncte, Jones 12 puncte, 4 recuperări.

8 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova mariussorin :

    Felicitari!
    Va multumim baieti pentru aceasta seara palpitanta si cu final fericit!

    cu 10 ani în urmă (17.10.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    bravo
    Mi-a placut ce am vazut, cu bune cu rele dar mi-a placut.
    Am vazut devotament, lupta, realizari spectaculoase dar si greseli copilaresti.
    In teren mi-a placut Sokk, Levar si Popescu in mod special dar si tribuna
    Una peste alta inca un pas inainte.

    Felicitari tuturor de la Craiova

    cu 10 ani în urmă (17.10.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova n0 name :

    Felicitari
    Un meci foarte bun facut de ECHIPA. Atata timp cat au jucat ca o echipa

    cu 10 ani în urmă (17.10.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Bravo!
    Frumos si de data asta norocos,altminteri pentru cine a vazut ambele meciuri,am revazut azi 90% din meciul pierdut cu Steaua...

    cu 10 ani în urmă (17.10.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova blue ray :

    @Buzestii
    Exact, e o problemă cu finalul de meci. Nu cred că e vorba de oboseală, au fost rulați cam toți oamenii importanți, cred că e vorba de ceva psihic. Poate se cred cu sacii în căruță și scade concentrarea. Nu știu, orice-ar fi, trebuie făcut ceva.
    Oricum, merită felicitați,a fost un joc bun, per ansamblu.

    cu 10 ani în urmă (17.10.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      joc
      Da,in primele trei sferturi au jucat cel mai bun baschet din acest inceput de sezon.Fara sa lezez orgoliile nimanui, cu exceptia Asesoftului din campionatul intern nu ne-ar fi rezistat nimeni in acele prime 30 de minute.Din pacate,asa cum am mai spus-o,Topchov inca nu ajuta aproape deloc si nici nu cred ca o va face,dar chiar incurajator debutul lui Kovac dupa 2 luni de pauza pe teren,ceea ce va complica decizia pe cine a lasa pe banca la meciul important cu Oradea.

      cu 10 ani în urmă (17.10.2013)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova alb&albastru :

    felicitari
    Putem spune orice, da' cel putin avem si anu' asta parte de spectacol la sala, ceea ce pentru mine e cel mai important la momentul asta..... e fantastic sa vezi toti copiii cum se bucura.
    Eu zic ca suntem pe drumul cel bun (vezi primele trei reprize). Un cuvant bun pentru Kovac la primul meci dupa accidentare, si pentru Capusan, usor, usor incepe sa foloseasca perfectul simplu. Altfel, bulgarilor ieri prea le-au intrat tritele, si marcati si nemarcati le intrau...
    Bine c-am batut..... urmeaza Oradea!
    Forza Stiinta!

    cu 10 ani în urmă (18.10.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    frica de victorie?
    In primul rand felicitari!.Dar ce ne facem cu ultimele 10-12min.Lipsa de concentrare,lipsa de inspiratie in a mentine pe teren 5-ul adecvat momentului(Mandic!!!)?Debutul lui Kovac un plus,mai ales in aparare.In atac,probabil ca mai trebuie ceva timp sa simta echipa.Personalitatea lui Dzambic ne-a salvat din nou.Se pare ca la Craiova asa e mai frumos,sa transpiram cu toti pana in ultimul moment.Felicitari inca o data!!!!!!!!

    cu 10 ani în urmă (18.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!