Stiri Juniori U20 Masculin

Evan Fitzner este noul pivot al lui BC CSU Sibiu

Evan Fitzner este noul pivot al lui BC CSU Sibiu

BC CSU Sibiu a anunțat transferul pivotului american Evan Fitzner. Acesta sosește din liga secundă a Turciei, acolo unde a jucat pentru Ankara Basket.

În vârstă de 25 de ani, Fitzner măsoară 2.08 metri și este un jucător care poate acoperi pozițiile 4-5. El a absolvit la univesitatea Indiana în anul 2019.

În sezonul 2020/2021, Fitzner a jucat 13 partide în Turcia și a avut cifre statistice de 16.8 puncte, 6.8 recuperări și 1.5 pase decisive în 34.2 minute petrecute pe parchet. El a terminat cu procentaje remarcabile, 45.3% de la 3 puncte și 86.1% de la linia de fault.

În cariera sa profesionistă, Evan Fitzner a mai petrecut un sezon în Danemarca la Team FOG Naesved.

Evan Fitzner este al 3-lea străin anunțat de BC CSU Sibiu pentru sezonul 2021/2022, după Justas Tamulis și Manyea Pratt.

foto: The Athletic

19 comentarii la aceasta stire:
  • andrewj23 :

    Un jucător interesant
    Știe cineva ceva de următorul transfer de la Oradea?De mai bine de 2 săptămâni așteptăm…

    cu 2 ani în urmă (18.08.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    Nimic stralucitor
    Fara prea mare experienta, totusi poate fi o surpriza placuta. Cifrele arata bine dar trebuie citite in contextul ligii secunde din Tr si a numarului redus de meciuri jucate. Mai degraba e 4 decat 5 deci daca-l fortam pe 5 cred ca nu se va simti ft bine. Sunt curios daca mai luam un pivot sau facem una tinereasca cu Uta si Evan.

    cu 2 ani în urmă (18.08.2021)
    • BC CSU Sibiu Nikant:

      4/5?
      Un jucator atipic, nu e un 4 autentic, are ceva din veleitatile unui 3 dar nu are viteza necesara datorita inaltimii, iar de 5 nici nu se discuta, nu o sa faca fata in lupta cu pivoți de calibru din campionat😔. Ramane de vazut ce mai aducem. Dar sperantele sa aducem jucatori de calitate sunt mici la fel ca si bigetul de anul acesta 😁.

      cu 2 ani în urmă (18.08.2021)
    • BC CSU Sibiu DND:

      Da
      In mare parte ai dreptate, un jucător de poziția 3 de 2,08 interesant dacă știi să-l folosești + dacă mai pune 10 kg (de masă musculară) e bun rău, cum zicea cineva o grămadă de dacă.
      Eu aștept ultimele transferuri sper la un 5 bun și un 3 bun

      cu 2 ani în urmă (19.08.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Markus :

    .
    Eu unul sunt dezamagit de CV-ul lui. Se zvoneste ca incepem campionatul doar cu 4 straini si ca ultimii 2 pe care ii aducem au CV ok si ceva experienta. Da, pare interesant jucatorul, 2.08m si aruncare decenta de afara, insa vine din liga a doua din Turcia, de la o echipa din coada clasamentului si este destul de tanar. O sa fie carne de tun pentru ce jucatori cu experienta au sub panou primele 4 echipe de anul trecut. Din pacate, pare ca o sa ne luptam pentru maxim locurile 7-8. O sa avem o banca scurta cu doar 4 straini in lot. Dar sa privim partea buna a paharului, macar o sa vedem cel putin 6 echipe mai valoroase decat a noastra,iar cu celelalte o sa avem parte de meciuri stranse, tensionate.

    cu 2 ani în urmă (18.08.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      "destul de tanar"
      cred ca din remarca asta ne putem da seama de valoare. Are 25, deci nu mai e rookie de buna vreme, au contraire. Daca era o tanara speranta candva, ar fi trebuit sa confirme. Una peste alta, bugetul Sibiului ii confirma valoarea ;).

      cu 2 ani în urmă (18.08.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      mda
      De acord, CV ul de profesionist este subtirel. Pe mine ma intriga putin ultimul an de colegiu, la Indiana, care e o universitate buna, dpdv baschetbalistic. Din echipa de anul acela (2018-2019) 2 jucatori au ajuns in NBA, Romeo Langford avand chiar minute bune la Celtics.
      Acum sa vedem cum va arata pe teren, din ce am vazut, pare pozitia 4, pe o scala intre Bogdan Popa si Dragan Zekovic... ramane de vazut de care se apropie mai mult... :))). Mana foarte buna de afara, dar e destul de lent si moale, face niste blocaje destul de anemice... nfine, vom vedea destul de repede.
      Lucrul bun pe care-l vad eu este ca odata cu aducerea lui, se pare ca ne vom indrepta spre 5 straini si nu 4, asa cum era vorba... macar rotatie sa fie...

      cu 2 ani în urmă (18.08.2021)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      .
      Eu unul nu am gasit vreun video sa vad cum a jucat in Danemarca sau Turcia. Din filmuletele din colegiu, intr-adevar nu pare un pivot puternic care sa strea mult in caciula. Seamana cu Zekovic si Will Paul.
      Cumva e normal sa incepem cu 5 straini din moment ce avem 3 romani care joaca la nationala, 2 dintre ei fiind trecuti de 23 de ani.

      cu 2 ani în urmă (18.08.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      sunt cateva selectii din Danemarca pe youtube, inclusiv un fragment mai mare dintr-un meci in care a dat 33p, trebuie sa cauti mai bine :)

      cu 2 ani în urmă (18.08.2021)
    Raspunde
  • uplifter :

    Sibiu
    Acum înțeleg mai bine preocuparea de care vorbea Gyke despre echipa din Sibiu.
    Jucătorul este interesant, pare genul modern de big guy din ziua de azi, cu șut bun de afara.
    Dar, sunt mulți de dar. Este tânăr, fără experienta, pare cam slăbuț fizic, ca pivot nu vad cum ar sta în fata unui Stipanovic, Gavrilovic sau Thompson, îl mănâncă efectiv.
    E ceva ce îmi scăpa. Fără sa aibă niciodată un buget de primele 3-4 echipe, în perioada cu dl Georgescu și imediat după, știu ca acolo a fost un buget cât de cât decent.
    Ce s-a întâmplat acum? Au fost schimbări pe la club sau? Doar sponsorii erau, ma gândesc ca relațiile trebuiau doar cultivate și intretinute.
    Sibiul are cea mai tare organizație de suporteri din tara, practic respira baschet, cum s-a ajuns la un nivel atat de jos?

    cu 2 ani în urmă (18.08.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      personal oppinion
      cred bugetul CSU trebuie privit din 2 perspective.
      1. relativ la bugetele anterioare. Marea parte a banilor vin din privat, cu contributii mici si medii, dar mai multe ca numar. Nu avem un sponsor gen BT, care sa faca diferenta. Si cred ca fiecare sponsor si-a diminuat putin aportul, cel putin din cauzat de lipsa expunerii daca nu a performantelor ecomice individuale si cumulat e putin probabil sa avem buget mai mare decat in trecut. Adica sincer, pastrarea unui nivel egal cu sezonul 19-20 ar fi o realizare.
      2. relativ la celelalte echipe. Bugetele locale par mult mai darnice in alta parte, chiar comparativ cu anii precedenti. Nu mai vb aici de U, ca e alta poveste.
      Efectele agreate, duc la un ecart considerabil.
      PS La Sibiu contau si banii de abonamente, care nu erau deloc ieftine, ori acum, topicul e in aer inca, nu se stie nimic.

      cu 2 ani în urmă (18.08.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @buget si altele
      hai sa spunem ca ticketingul a fost principalul sponsor pana in pandemie; anul trecut a lipsit complet, anul asta nu te poti baza la momentul actual, deoarece nu stim ce restrictii pot aparea. In general, in ultimii ani am avut un buget de pozitiile 3-8, intr-un top al bugetelor...

      in rest, cred ca am mai zis, sezonul urmator eu il vad ca unul de recalibrare, de definire a noului proiect; cel putin asa vad eu, din ce informatii am. sper sa se clarifice in urmatoarele saptamani si atunci vom intelege mai usor.

      cu 2 ani în urmă (18.08.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu adrianus . :

    CSU
    Partial putin dezamagit, sper sa ma insel
    Statisticile par bune dar ma asteptam la altceva
    Sa vedem ce mai aducem
    Nu aratam rau dar nici bine in cat sa spunem ca vom juca finala. Totul depinde de echipa
    Hai CSU!!

    cu 2 ani în urmă (18.08.2021) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    intre timp
    S-a accidentat Brown de la U. lipseste minim o luna. se cauta deja inlocuitor. Mere treaba bine.

    cu 2 ani în urmă (18.08.2021)
    • Benjamin:

      ..
      1 luna eu zic ca e lejer spus. ma astept la o perioada mai lunga pana ce o sa-si intre intr-un ritm decent de joc intens + sa cunoasca sistemul si relatiile de joc. Pare a fi un nou caz Curry.

      cu 2 ani în urmă (18.08.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @brown
      ceva e nasol acolo, pozitia 1 pare blestemata...

      cu 2 ani în urmă (18.08.2021)
    • Benjamin:

      ..
      Eu imi pun ceva semne de intrbare in ceea ce priveste staff-ul care se ocupa de partea asta.

      cu 2 ani în urmă (18.08.2021)
    • uplifter:

      Re:
      Deși suntem clar OT, vroiam doar sa adaug ca și eu ma gândesc la aceeași chestie.
      Partea medicala și fizio lasă de dorit aici, este inadmisibil sa fie atâtea accidentări la echipa. Oare nimeni cu greutate nu se sesizează aici?

      cu 2 ani în urmă (18.08.2021)
    • Benjamin:

      ..
      Da, cam multe accidentari. Nu zic ca is rai sau buni, dar poate e vorba de metodele folosite si care poate nu sunt adaptate la baschet si la pozitia jucatorului.

      cu 2 ani în urmă (18.08.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!