Stiri Juniori U20 Masculin

EYBL Junior: U-BT Cluj termină pe locul 5 turneul de pe teren propriu

EYBL Junior: U-BT Cluj termină pe locul 5 turneul de pe teren propriu

U-BT Cluj-Napoca s-a clasat pe locul 5 în cadrul primului turneu EYBL Junior din sezonul 2021-2022, desfășurat în Sala Sporturilor „Horia Demian” (22-25.11). Ardelenii au învins joi MAFC Budapesta cu 59-55, în ultima partidă a competiției.

Alb-negrii au început duelul cu MAFC în formula David Lăpuște, Alexandru Pașca, Darius Coste, Toma Lungoci și Modibo Diaby, în timp ce adversarii au replicat cu Máté Matejovics, Dávid Pintér, Károly Vilmos Tóth, Dominik Lőrincze și Máté Szabó.

Maghiarii au fost cu un pas în fața clujenilor în primele minute ale disputei pentru locul 5 în cadrul turneului EYBL Junior, conducând cu 9-8. Radu Hanga, Darius Coste și Toma Lungoci au adus șase puncte consecutive pentru U-BT, care a încheiat primul sfert cu 14-9, după ce n-a primit coș în ultimele 4 minute ale parțialului.

Avantajul ardelenilor a crescut la 19-9, după ce Lungoci a împărțit o pereche de aruncări libere, perioadă după care MAFC s-a apropiat la 21-18. Szabó și Lőrincze au coborât diferența la un singur punct (23-22), însă finalul parțialului le-a aparținut clujenilor, cu un run de 7-0, seria oprind-o liberele lui Tóth, pentru 30-24 la pauză.

U-BT Cluj a terminat prima repriză cu 0/8 din spatele arcului de cerc, dar a controlat lupta la recuperări (24-18) și mai ales la punctele din paint (24-10).

Revenirea de la cabine a consemnat desprinderea la patru posesii în față, 36-25, într-un sfert trei cu 22 de puncte marcate în total. MAFC s-a apropiat cel mult la șase lungimi, lay-up-ul lui David Lăpuște stabilind scorul înaintea ultimelor 10 minute (42-34).

Clujenii și-au format un avantaj de 13 puncte la scorul 49-36, de unde formația din capitala Ungariei a revenit cu o serie bună la 50-44. Deși a trecut iar pragul diferenței de peste 10 puncte între, prin tripla lui Turdean (56-44), U-BT n-a avut un final liniștit de meci și Károly Vilmos Tóth a redus ecartul la 58-55 cu 11 secunde până la final. Alexandru Pașca a transformat o aruncare liberă din două și Pintér a irosit ultima încercare de la distanță, Clujul impunându-se cu 59-55.

Formația antrenată de Horia Pascu termină pe locul 5 acest turneu, după 2-1 bilanț în grupe, acumulând în total trei victorii în patru meciuri după succesul în fața lui MAFC.

Modibo Diaby a reușit al patrulea double-double, cu 17 puncte și 20 de recuperări, alături de el doar Toma Lungoci fiind în double figures (13 puncte, 3 pase decisive). De la MAFC Budapesta cei mai buni marcatori au fost Károly Vilmos Tóth și Dávid Pintér, ambii cu 14 puncte.

Doi sportivi de la U-BT Cluj au primit distincții la final, Lungoci fiind numit MVP-ul echipei, iar Diaby a fost selectat în echipa turneului. Africanul a strâns medii de 16.7 puncte și 15.5 recuperări în competiție după patru meciuri jucate.

Al doilea turneu la categoria U20 va avea loc în perioada 3-6 februarie 2022 în Slovacia, la Levice.

 

*foto: EYBL (Manases Sándor)

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    locul 3
    Desi irelevant, dar e locul 3 dupa turneul de la Cluj, cu primele 4 echipe cu acelasi bilant 3:1
    http://www.eybl.lv/new/ce_u20_results.php

    cu 2 ani în urmă (25.11.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!