Stiri Juniori U20 Masculin

EYBL Junior: Victorii pentru Dinamo și U-BT Cluj în primul meci

EYBL Junior: Victorii pentru Dinamo și U-BT Cluj în primul meci

Dinamo București și U-BT Cluj-Napoca au deschis cu succes turneul EYBL - CE Region la categoria Junior, ambele grupări impunându-se în primul joc pe care l-au disputat.

Gruparea din capitală a deschis competiția organizată la Cluj-Napoca, în fața lui Orange 1 Bassano, italienii începând mai bine meciul, cu un parțial de 8-2, după care s-au desprins la 17-8. Deși a cedat primul sfert cu 19-15, Dinamo a revenit puternic și a preluat conducerea pe parcursul următoarelor 10 minute, cu un run de 13-2 pentru scorul 28-21.

Bucureștenii și-au menținut forma până la pauză, desprinzându-se la peste 10 puncte și tabela indica 45-29. În continuare Bassano a venit la cel mult 8 puncte în spatele dinamoviștilor (49-41), parțialul al treilea terminându-se cu 62-49. Ultimul sfert a fost și cel mai reușit din punct de vedere defensiv pentru gruparea din capitală, cu doar 7 puncte încasate și Dinamo a învins cu 76-56.

David Pătru, cu 26 de puncte și 8 recuperări, respectiv Sasha Son (15 puncte, 5 pase decisive) s-au remarcat din tabăra alb-roșie. Pentru italieni, Timothy Van der Knaap a totalizat 17 puncte și 5 recuperări.

De un meci mai echilibrat a avut parte U-BT Cluj, împotriva lui Napoli Basket, cele două mergând cap la cap până pe finalul sfertului inaugural, unde clujenii s-au desprins la două posesii, 21-16. Avantajul a urcat la șapte puncte, prin coșul lui Diaby și apoi Vlad Grujesku a punctat pentru 32-22. Italienii au revenit cu o serie de 11-2 și a rămas un singur punct în față pentru U-BT, pentru ca la pauză să fie 38-36.

Coralic a restabilit egalitatea (42-42), după care liberele precise ale lui De Riggi au ajutat-o pe Napoli să preia conducerea, 48-46 în sfertul trei. Italienii s-au desprins și ei la două posesii, 58-53, coșul de trei puncte din partea lui Lăpuște reducând pe moment ecartul, Napoli Basket având 60-56 la finalul acestui parțial.

Cu patru minute până la final, U-BT Cluj a egalat prin aruncarea liberă transformată de Turdean (63-63), de unde finalul l-au gestionat mai bine ardelenii. Modibo Diaby și Toma Lungoci au înscris ultimele puncte ale meciului și băieții antrenați de Horia Pascu au câștigat cu 68-65.

Modibo Diaby a ieșit în evidență, cu 23 de puncte și 15 recuperări în acest joc, sportivul împrumutat la echipa de seniori a Stelei în LNBM fiind urmat din tabăra adversă de Flavio Cannavina (22 de puncte, 7 recuperări).

Următoarele jocuri pentru formațiile românești sunt cu College Basket Roma (adversara lui Dinamo) respectiv Inter Bratislava (adversara Clujului).

 

*foto: EYBL

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!