Stiri Juniori U20 Masculin

F8. SCM U Craiova elimină deținătoarea Cupei României și avansează în semifinale

F8. SCM U Craiova elimină deținătoarea Cupei României și avansează în semifinale

SCM Universitatea Craiova a scos din competiție deținătoarea ultimelor două ediții ale Cupei României, „Leii din Bănie” trecând cu 72-70 de CSO Voluntari. Oltenii se vor duela luni (13.02) pentru un loc în finală cu cei de la U-BT Cluj-Napoca.

Voluntari: Mo Watson, Toddrick Gotcher, Rolland Torok, David Antonescu, Eric Thompson

Craiova: Giordan Watson, Topias Palmi, Demonte Flannigan, George Blaj-Voinescu, Dimitrije Nikolic

Flannigan a deschis scorul după șapte secunde, Watson mărind ecartul la două posesii cu liberele sale și primele puncte ale Voluntariului veneau prin David Antonescu (2-4), Gotcher egalând apoi cu o reușită din căciulă. Mo Watson puncta de la semi-distanță și o ducea în premieră pe Voluntari la conducere, Gotcher fiind atent la o recuperare ofensivă și se făcea 8-5 la jumătatea primului parțial, Blaj-Voinescu scuturând apoi plasa din spatele arcului de cerc. CSO Voluntari reușea cinci puncte consecutive și Mo Watson înscria de afară pentru 13-10, răspunsul venind imediat prin Flannigan, Moore ducând ecartul la două posesii cu un floater și după sfertul de debut scorul era 19-15 în dreptul ilfovenilor.

Voluntari s-a desprins la șapte puncte pe primele atacuri din cel de-al doilea sfert, Giordan Watson fiind precis din acțiune la 22-17 și Tohătan răspundea cu un layup la celălalt coș. Tekele Cotton îi aplica un capac lui Dimitrije Nikolic și peste câteva zeci de secunde ajungea la linia liberelor pentru 25-17, Hopkins având un coș cu fault după trei minute trecute din acest parțial. Moore avea să refacă un avantaj de trei posesii pentru CSO Voluntari, ulterior Tohătan transformându-și liberele pentru 30-23, oltenii reușind să marcheze după mai bine de două minute și urma un time-out la banca Voluntariului. Craiova a egalat situația prin Blaj-Voinescu (32-32), până la pauză scorul fiind echilibrat și la vestiare s-a intrat cu 41-35 pentru deținătoarea ultimelor două ediții ale Cupei, Cotton beneficiind de trei liberele pe finalul reprizei.

Gotcher deschidea repriza secundă cu o triplă și Giordan Watson își transforma apoi liberele, iar Mo Watson finaliza o acțiune în viteză pentru 46-37. Torok punea pentru prima dată un avantaj format din două cifre în favoarea celor de la CSO Voluntari, iar Antonescu îl căpăcea pe Palmi într-o repliere, Nikolic punctând din fața lui Gotcher la 49-41. Mo Watson scutura plasa de la distanță și-l forța pe Vitaly Stepanovski să ceară time-out la jumătatea celui de-al treilea parțial, Edwards ajungând la linia de fault cu două minute rămase pe cronometru și făcea 52-45. Tohătan s-a resimțit după un contact cu Mijovic, Craiova venind la o posesie în spate cu reușita lui Blaj-Voinescu din căciulă, scorul după 30 de minute fiind 52 la 51 pentru CSO Voluntari.

Oltenii reveneau la conducerea partidei prin coșul lui Edwards și se aflau într-un run de 12-0, Hopkins prelungind seria excelentă cu tripla de la 52-56, Voluntari marcând apoi după mai bine de șase minute și Gotcher scutura plasa de la distanță pentru 58 la 56. Hopkins înscria pentru a patra oară de la distanță și readucea Craiova în față, Moore transformându-și cele două libere cu care Voluntari dispunea de un avantaj minim și Edwards răspundea de la semi-distanță. Gotcher ajungea la linia de fault cu trei minute înainte de final (66-65), urmând ratări consecutive în ambele tabere, diferența fiind de un punct între cu 40 de secunde rămase pe cronometru, Blaj-Voinescu ratând o aruncare de la distanță, iar David Antonescu și-a irosit perechea de libere din ultimele secunde. Oltenii au beneficiat de atacul final și Nikolic ajungea la linia de fault pentru a închide jocul, 70 la 72 în favoarea Craiovei.

În prima semifinală a Cupei României – ediția 2023, cei de la SCM U Craiova se vor duela cu U-BT Cluj-Napoca luni, 13 februarie, începând cu ora 17.15.

Shawn Hopkins a fost desemnat MVP-ul partidei, el totalizând 21 de puncte (4/4 de la distanță), următorii marcatori de la Craiova fiind Cortez Edwards (14 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive) și George Blaj-Voinescu (12 puncte, 3 recuperări, 2 assist-uri).

Mo Watson s-a remarcat de la Voluntari cu 20 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, celălalt jucător în double figures fiind Toddrick Gotcher (15 puncte, 5 recuperări).

*foto: Bogdan Isailă

2 comentarii la aceasta stire:
  • Ciucâ :

    STIMATI
    baschet.ro nu vâ simtiti prost când descrieti ultimele 2 secunde ale meciului atat de simplu?!nu cred câ sa mai vâzut atata lipsâ de inteligenta baschetbalistica,nu ştiu ce sâ fac(plans sau ras)la ce a putut face jucâtorul pregatit prin strainatate şi adus special sâ câştige cupa.cred câ rugaciunile lui axinte au fost de vinâ. Apropo Buzesti jucâtorul tâu "ft slab" a marcat 12 pcte fațâ de 9 ale singurilor" români decenți" a lui Titi şi O ale jucatorului special adus

    cu 1 an în urmă (11.02.2023)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Bade Ciuca
      Iti inteleg pe deplin dezamagirea si daca te consoleaza cu ceva sa stii ca nici mie nu mi-a placut Antonescu nici pe vremea cand era laudat pentru prestatiile de la nationala de juniori.Cat despre pregatirea in strainatate se pare ca in niciun sport nu-i prea ajuta pe tinerii nostri "pasoptisti",pleaca de acasa cu grave carente in "fundamentals" si nici nu au un mental de fier astfel incat sa recupereze decalajul si sa se dezvolte la nivel inalt.In privinta celui foarte slab,margica asta de 12 puncte nu ma face sa imi schimb parerea,il cautionez si chiar il apreciez doar pentru faptul ca e disciplinat si muncitor,adicatelea arata o etica a sportului corecta,spre deosebire de petarda Tibarna,a carui indolenta provoaca repulsie!
      Altminteri un meci cu o sarabanda de erori grosolane de manuire a mingii si de pasare,drept pentru care ma intreb inca o data,chiar daca retoric din nefericire,de ce se aduc pe bani frumosi puscarii de straini care nu pot produce saltul calitativ mult asteptat al baschetului nostru.Ii felicit insa pe baieti pentru ca de data asta s-au straduit si au crezut pana la capat.Voluntariul in schimb este o gluma foarte proasta in raport cu ce bani se risipesc acolo!

      cu 1 an în urmă (11.02.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!