Stiri Juniori U20 Masculin

FC Argeș Basketball s-a impus la scor în fața lui SCM U Craiova

FC Argeș Basketball s-a impus la scor în fața lui SCM U Craiova

FC Argeș Basketball s-a impus fără drept de apel în primul meci din runda inaugurală de playoff în fața celor de la SCM U Craiova, scor. Chiar dacă oltenii conduceau la pauză, trupa din Bănie a avut o cădere dramatică în repriza secundă.

De la gazde au lipsit Nikola Jevtovic și Raynere Thornton, în timp ce la oaspeți a revenit Michael Qualls, dar nu au jucat Troy Franklin și Aurelian Gavriloaia. BCM FC Argeș Pitești a început meciul în formula Seppala, Jeremic, Măciucă, Gontikas și Fitzpatrick, în timp ce SCM U Craiova i-a avut în primul cinci pe Kennedy, Blaj Voinescu, Vîrnă, Hawley și Qualls.

Radu Vîrnă a deschis scorul cu o triplă, Konstantinos Gontikas a marcat opt puncte consecutive pentru piteșteni, iar Michael Qualls a reușit un and-one spectaculos cu care îi aducea pe oaspeți în avantaj, scor 15-12. Jeremic și Gajovic au înscris fiecare câte o triplă, dar oltenii au marcat șase puncte consecutive iar tripla lui Alin Andrieș a stabilit scorul după primul sfert la 21-18. Mladen Jeremic a egalat la 21, dar Craiova s-a distanța la șapte puncte după mai multe reușite semnate de același Radu Vîrnă (30-23). Goran Gajovic a înscris cu o triplă, apoi a reușit un capac spectaculos pe panou și o fază uluitoare cu un dribling pe la spate și un slam dunk feroce, aducând Piteștiul la două puncte (32-34).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Vîrnă a mai marcat două libere, dar Gontikas a reușit pe finalul primei reprize o pasă demnă de fotbal american, Fitzpatrick a recepționat și a transformat un and-one. Astfel, după 20 de minute spectaculoase, scorul era 35-36 pentru oaspeți.

Qualls a început a doua repriză cu un dunk, dar apoi Seppala a marcat cinci puncte consecutive (40-38). Același Qualls a răspuns cu un four-point play (43-44). Gazdele au revenit însă pe tabelă, cu cinci puncte înscrise de Fitzpatrick (52-48), forțându-l pe antrenorul Stepanovsky să ceară time-out. Qualls a transformat 2 din 3 libere, Tudor Gheorghe a fost mai inspirat cu 3 din 3, iar după coșul lui Măciucă scorul era 58-50 pentru gazde. Hawley a reușit un and-one, dar Gontikas a stabilit scorul după 30 de minute la 62-55.

Același Gontikas a profitat de metehnele vechi ale Craiovei și a marcat patru puncte rapide cu care a dus avantajul la 11 puncte și l-a forțat pe tehnicianul oaspeților să ceară un nou time-out. Gontikas a reușit apoi un capac pe panou, care a dus la un and-one al lui Seppala. Howley a rupt seria gazdelor la 69-57. Au urmat însă alte șase puncte consecutive ale gazdelor și un nou capac spectaculos, marca Fitzpatrick. Piteștenii au continuat să „plouă” cu coșuri de la distanță, oltenii au marcat doar șase puncte în ultimul sfert, iar scorul final a fost 93-61 pentru FC Argeș Basketball.

Konstantinos Gontikas a fost excelent, cu 30 de puncte, 14 recuperări și 12/14 din acțiune, Mladen Jeremic a terminat cu 13 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări, iar Goran Gajovic a terminat și el în double-double cu 12 puncte și 10 recuperări. Tudor Gheorghe a înscris 11 puncte, Ilari Seppala și Toarlyn Fitzpatrick au marcat și ei câte 10 puncte.

De partea cealaltă, Radu Vîrnă a marcat 21 de puncte din 23 de aruncări, în timp ce Michael Qualls a marcat 15 puncte, dar cu 5 turnovers și 4/17 din acțiune și a terminat cu minus la eficiență. Josh Hawley a fost singurul oltean în formă, cu 11 puncte și 11 recuperări.

Seria se mută acum la Craiova pentru meciul 2, care se va juca vineri, 6 mai, de la ora 19:30 și va transmis de Digi Sport 4 și de FRB Tv.*foto: facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!