Stiri Juniori U20 Masculin

FC Argeș se impune și în al doilea joc de la București

FC Argeș se impune și în al doilea joc de la București

CS Rapid București și FC Argeș Pitești s-au întâlnit vineri, 12 aprilie, în al doilea meci al seriei din playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formația viola a părăsit din nou parchetul cu o victorie, 79-73, și a ajuns la un pas de semifinalele campionatului.

Rapid: Alex Hunter, Sayeed Pridgett, Tudor Gîrbea, Ben Altit, Paulius Petrilevicius

Argeș: Corey Allen, Tudor Fometescu, Alin Andrieș, Christian Jones, Nikola Jevtovic

Câte un coș au marcat formațiile în primele două minute ale confruntării și Jevtovic a ajutat-o pe FC Argeș să se ducă în față la 3-4. Pridgett a răspuns cu patru puncte la rând, Andrieș a scuturat plasa din colțul terenului și Petrilevicius a modificat situația la 9-7 după un pick and roll reușit. Piteștenii au pierdut mingea pe atacuri consecutive, iar Rapid a profitat de acest aspect pentru a se desprinde la șase lungimi, dar în scurt timp Gavrilă a redus handicapul la un singur punct (15-14). Hunter și Curry s-au întrecut în coșuri precise de la distanță, în timp ce Smith a închis situația după 10 minute: 18-19.

Parțialul de 8-0 al oaspeților s-a întrerupt prin punctele aduse de Hunter la 20-22 și curând Gîrbea a încasat un fault antisportiv de care Voinescu a profitat pentru +5. Rapid a întors situația în favoarea sa cu un run de 11-0, Jevtovic fiind cel care a pus capăt acestei serii cu perechea împărțită de libere la 31-26, iar peste câteva secunde Nebojsa Vidic a cerut un timp de odihnă. Allen a oferit un răspuns pe măsură, dar apoi giuleștenii au urcat până la +9 și Hunter a fost precis pe sirenă pentru 41-33, scor cu care s-a intrat la vestiare.

Piteștenii au arătat o altă intensitate în defensivă și s-au putut apropia la 41-40, după ce i-au forțat pe rapidiști să piardă câteva mingi. Corey Allen a continuat sfertul trei excelent și a contribuit la șapte primele nouă puncte ale Argeșului, însă Pridgett a putut să răspundă cu o triplă importantă și în scurt timp Rapidul a pierdut încă o minge în acest act. Petrilevicius și Jevtovic au trecut pe la linia de fault, jucătorul gazdelor fiind precis și din căciulă la 51-47, iar de acolo gazdele au condus în mai multe rânduri la două posesii. Allen a egalat situația la 57, cu 45 de secunde rămase din al treilea act, și Bilinovac a înscris cu panoul pe ultima acțiune pentru 59-57.

Diferența a devenit din nou de două posesii în urma triplei lui Dorneanu (64-59), iar în decurs de câteva zeci de secunde Argeșul s-a apropiat la o singură lungime cu ajutorul lui Curry. Jevtovic și-a făcut simțită prezența în run-ul de 8-0 al „vulturilor”, un time-out fiind cerut la banca gazdelor când scorul a devenit 64-67. Fitzpatrick a irosit oportunitatea egalării și Allen a ajuns la linia de fault cu două minute rămase pe cronometru (68-72), iar Rapid a ratat pe faze consecutive apoi și Costescu a solicitat un timp de odihnă. Curry a dus diferența la șapte puncte și a asigurat victoria pentru FC Argeș, scorul la final fiind 73-79.

KeShawn Curry a terminat cu 21 de puncte, 7 pase decisive și 5/6 la libere, Corey Allen a totalizat 18 puncte, 2 pase decisive și 7 mingi pierdute, iar Nikola Jevtovic a contribuit cu 13 puncte, 6 recuperări și 5/6 la libere.

Patru titulari ai Rapidului au fost în double digits. Sayeed Pridgett a avut 19 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive și 2 intercepții, Ben Altit a terminat cu 16 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive și 5/5 din interiorul arcului de cerc, iar Paulius Petrilevicius și Alex Hunter au adunat 13, respectiv 12 puncte.

Seria va continua la Pitești. Meciul trei va avea loc pe 16 aprilie și, dacă va fi nevoie, cel de-al patrulea se va juca în data de 18 aprilie. 

*foto: Facebook FC Argeș Basketball 

5 comentarii la aceasta stire:
  • didi.alex. :

    #hm
    Frumoasă victorie.
    Rapidul nu are nici o șansă !

    cu 2 săptămâni în urmă (12.04.2024) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Ce bine!
    Ca s-a pastrat nivelul de joc si puterea mentala - avem un avantaj bun si putem inchide seria acasa. Jucam ca o echipa renascuta dupa ce am trecut printr-o serie grea in finallul de campionat regulat. Sa fie de bine si saptamana viitoare! 🟣🏀🦅🍀

    cu 2 săptămâni în urmă (12.04.2024) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fair play💛💙 :

    Meci fain
    Dupa ultimele meciuri din campionat credeam ca au terminat combustibilul dar se pare ca mai au. Victorie muncită, felicitări piteștenilor.
    Deci 3 semifinaliste se stiu..

    cu 2 săptămâni în urmă (12.04.2024)
    • Suporterrrr:

      le stii tu?
      Pai ia zi-ne si noua semifinalistele daca tot le stii dinainte. Sa nu mai stam sa jucam ca prostii, daca tot le stie sibianu’. Eu tot ce stiu e ca este baschet, mingea e rotunda si se poate intampla ORICE.

      cu 2 săptămâni în urmă (13.04.2024)
    • BC CSU Sibiu Fair play💛💙:

      Prea personal?
      Îmi cer scuze daca comentariul meu te-a făcut sa te simți in vreun fel...nu asta era scopul, dar nu poti să fi atât de subiectiv încât să-mi spui ca moral, atentie nu valoric, Rapidul poate obtine 3 victorii consecutive in fata Piteștiului in acest moment al campionatului indiferent cât de rotunda e mingea. Sau vrei sa spui ca aveai îndoieli in ceea ce priveste calificatele din celelalte 2 întâlniri.
      " sibianu'..." , chiar atat de jos e nivelul...?

      cu 2 săptămâni în urmă (14.04.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!