Stiri Juniori U20 Masculin

FC Argeș și SCM U Craiova deschid etapa a 15-a a Ligii Naționale

FC Argeș și SCM U Craiova deschid etapa a 15-a a Ligii Naționale

Ultimele meciuri pe plan intern în 2023, cele din cadrul etapei a 15-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, sunt programate în perioada 27-30 decembrie. Debutul rundei are loc la Pitești în cursul serii de miercuri (27.12), FC Argeș și SCM Universitatea Craiova urmând să fie adversare.

Aflată pentru multe etape în lupta pentru prima poziție din Conferința B, FC Argeș a pierdut contactul cu CSM Oradea în urma rezultatelor înregistrate în decembrie. Cu toate că a început luna cu o victorie, 80-74 împotriva lui CSM Focșani, gruparea viola a cedat următoarele trei partide (69-73 la Râmnicu Vâlcea, 79-95 cu Oradea și 70-83 la Sibiu), iar astfel are 9-4 bilanț înaintea etapei a 15-a.

Craiova a putut să obțină un succes important în restanța cu CSM Constanța, 93-86, după ce în precedentele meciuri din decembrie s-a văzut învinsă. Oltenii au avut parte de patru deplasări în ultima lună și în această perioadă au pierdut la Oradea (73-90), celălalt rezultat negativ fiind în duelul de acasă cu CSU Sibiu (76-79). Echipa antrenată de Vitaly Stepanovski are 5-6 bilanț și se află în cursa pentru calificarea în Top 10.

Meciul tur, din Bănie, a avut nevoie de overtime și a fost decis de tripla lui Raijon Kelly. FC Argeș s-a impus cu 82-80 și a pus capăt unei serii de trei victorii consecutive în care s-au aflat oltenii în meciurile directe. Liderii celor două formații au fost Nikola Jevtovic (20 de puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, 3 capace) și Vitaliy Zotov (24 de puncte).

Oltenii au aproape același număr de puncte înscrise în deplasare (79.0) ca și piteștenii pe teren propriu (79.7). În ceea ce privește victoriile Craiovei departe de casă, trei din cele patru au venit când alb-albaștrii au condus după al treilea sfert. În cazul duelurilor strânse, FC Argeș stă puțin mai bine și a câștigat în ambele ocazii acasă, iar Craiova are 1-1 în deplasare când diferența finală a fost de cinci puncte sau mai mică.

Întâlnirea din Pitești Arena o să pună față în față două cluburi cu sub 80 de puncte în medie pe meci. Diferența la nivelul eficienței este destul de importantă și în favoarea lui FC Argeș (93.5 - 83.9 index), iar la recuperări și assist-uri fiecare club și-a adjudecat o parte, oltenii fiind mai buni în primul caz menționat, iar argeșenii în situația din urmă. Aceste cluburi sunt vecine în clasament la precizia de la linia de fault (74.1 - 74.9%).

Nikola Jevtovic (16.2 puncte, 7.5 recuperări) și Raijon Kelly (5.0 pase decisive) sunt în Top 10 din LNBM la aceste capitole. Vitaliy Zotov, liderul Craiovei, are medii de 21.8 puncte și 6.0 assist-uri, fiind unul dintre cei mai eficienți jucători din ligă.

Confruntarea de la Pitești va avea loc miercuri, 27 decembrie, de la ora 19.00 și va fi în direct pe Digisport 2, Prima Sport 3, respectiv FRB TV.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!