Stiri Juniori U20 Masculin

Jay Threatt este noul conducător de joc al lui CSU Sibiu

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
09.12.2023

Jay Threatt este noul conducător de joc al lui CSU Sibiu

BC CSU Sibiu a rezolvat problema conducătorului de joc. După despărțirea de Kyle Adnam, vulturii galen-albaștri au reușit să coopteze un jucător cu experiență pentru Liga Națională de Baschet Masculin pe poziția 1. Este vorba despre Jay Threatt, baschetbalist ce a trecut pe la Rapid București și CSM Galați.

În vârstă de 34 de ani și înalt de 1.78 metri, Threatt a sosit pentru prima oară în LNBM la Phoenix Galați, în sezonul 2015/2016. Atunci, în 36 de jocuri, el a avut medii de 13.5 puncte, 3.1 recuperări, 6.6 pase decisive și 1.3 intercepții, cu doar 1.7 mingi pierdute.

Șapte sezoane mai târziu, el a revenit în baschetul românesc, la jumătatea stagiunii anterioare, când a fost cooptat de către Rapid București. El a bifat 15 meciuri pentru giuleșteni, dintre care mai bine de jumătate au fost în play-off, înregistrând 9.8 puncte, 2.9 recuperări și 5.4 pase decisive în medie.

Jay a fost pe teren și în finala mică disputată împotriva celor de la CSU Sibiu, noua sa echipă. El a ratat doar meciul decisiv din seria de cinci jocuri, remarcându-se în principal în al patrulea meci, în care a adunat 17 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

De-a lungul carierei sale, Threatt a mai bifat experiențe în Islanda, Germania, Franța, Finlanda, Lituania, Polonia, Grecia, Kosovo și Portugalia, iar în NCAA a jucat pentru Delaware State Hornets și George Mason Patriots, unde a fost coleg cu Vlad Moldoveanu.

*foto: Facebook/Baschet Rapid

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu Nikant :

    Jay
    Nu e ce ne trebuie , nu e un marcator , are procente relativ bune doar că și pasator , în ultima perioada la echipele pe unde a trecut a avut procentaje slăbuțe. Dar de atât am avut 💰 . Plus vârsta

    cu 4 luni în urmă (10.12.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    eValoarea
    CSU Sibiu nu are niciun nume in lista de performeri (top 5) la eficienta, puncte, recuperari, pase decisive, mingi castigate, capace. Eu nu tin minte sa fi fost in ultimii ani intr-o situatie similara.
    Indiferent daca filosofia lui Tomas se axeaza pe jocul de echipa sau nu, materialul cu care lucreaza conteaza. O fi un amanunt mititel ce scapa conducerii si m-am gandit sa gandesc cu voce tare despre el...mititelul, sa-l fac mai lizibil.

    cu 4 luni în urmă (10.12.2023) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    E exact PG care va lipseste
    Cred eu. Nu aveti nevoie de un Og scorer, ci de unul care sa faca ordine in atac si sa puna in valoare coechipierii.
    L.am vazut jucand in meciurile Porto-Craiova si apoi in cateva de ale Rapidului, mie imj pare f bun, dedigur si fata de nivelyl bugetului vostru. Daca e sanatos/apt, vred ca va fi un upgrade adevarat in jocul colectiv al echipei, care se va rasfrănge in rezultate.
    Acum, eu sunt neutru/rece, deci o sa vedem daca va fi asa sau nu. Chiar ma mir ca nu a avut contract sezonul asta?

    cu 4 luni în urmă (12.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!