Stiri Juniori U20 Masculin

Kenneth Funderburk este MVP-ul etapei a 26-a a Ligii Naționale

Kenneth Funderburk este MVP-ul etapei a 26-a a Ligii Naționale

CSM Petrolul Ploiești a încheiat faza secundă a Ligii Naționale de Baschet Masculin cu cinci victorii la rând și s-a aflat la un pas de obținerea avantajul terenului propriu în playout. Prahovenii au închis grupa 11-18 cu un succes clar la Galați, 103-89 în cursul serii de vineri (29.03).

Kenneth Funderburk s-a evidențiat din lotul galben-albaștrilor cu ocazia acestei partide. Fundașul american a totalizat 29 de puncte, 5 pase decisive, 2 recuperări și 2 intercepții în 32 de minute petrecute pe parchet din postura de titular, totul pentru +29 la eficiență. Aceste reușite i-au adus titlul de MVP al rundei a 26-a din partea site-ului nostru.

Aflat la al doilea sezon în România, Funderburk a înregistrat un career-high la puncte în LNBM, prin prestația de la Galați. El a terminat cu 9/14 din acțiune și 9/11 la linia de fault.

Americanul a prins șapte meciuri la rând în double digits la puncte, singurul moment în care a fost la sub 10 din acest punct de vedere petrecându-se în debutul grupei 11-18. Totuși, în partida cu CSM Târgu Jiu, din prima rundă a fazei secunde, baschetbalistul lui CSM Petrolul Ploiești a totalizat 13 pase decisive și 6 recuperări, pe lângă 8 puncte.

În vârstă de 31 de ani, Kenneth Funderburk este al doilea marcator al Ligii Naționale în acest sezon, dacă avem în vedere mediile din ambele faze. El a adunat medii de 18.9 puncte, 6.3 pase decisive și 5.7 recuperări, alături de +19.8 la eficiență.

Prahovenii vor juca în playout împotriva celor de la SCM Timișoara, într-o serie pe sistemul „cel mai bun din cinci meciuri”. Avantajul terenului propriu este de partea „Leilor din Banat”.

*foto: Facebook CSM Ploiești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!