Stiri Juniori U20 Masculin

L2M la jumătatea sezonului regulat.

Costin Marinescu

Costin Marinescu
07.02.2013

Duminică se reia Liga a II-a Masculin. Prima parte a competiției rezervate jucătorilor sub 23 ani s-a încheiat în decembrie 2012, cu un turneu de sală, după ce, săptămânal, s-a jucat după sistemul fiecare cu fiecare sub formă de etape. Retrul va începe pe 10 februarie și se va încheia pe 3 martie.

La jumătatea sezonului situația este destul de clară în ceea ce privește ocupantele locului 1 în patru dintre cele cinci serii ale competiției.

Chiar dacă FRBaschet nu a afișat încă, la aproape o lună și jumătate de la disputarea lor, rezultatele complete ale meciurilor din cadrul turneului de sală de la București, în seria 1 lider este Dinamo București, cu 8 victorii și nicio înfrângere. Dinamoviștii folosesc, în mare, același lot cu care evoluează și în LNBM, iar diferența de valoare și de experiență dintre ei și adversari este decisivă de fiecare dată. Pentru locul doi se luptă Farul Constanța și Rapid București.

În seria a II-a, CSU Ploiești este pe prima poziție, fără înfrângere. Seria, din care s-au retras steaua București și Vabova sf. Gheorghe, mai are în componență doar 3 echipe. LPS Focșani este pe locul 2, cu 4 victorii și două meciuri pierdute, iar CSM CN A. Vlaicu București pe ultima poziție, fără victorie.

Seria a III-a este dominată de BC Timișoara, cu 6 victorii din tot atâtea meciuri. Pe locurile doi și trei, la egalitate de puncte, sunt CSM Oradea și BC Timba Timișoara, fiecare având un bilanț de 3 victorii și tot atâtea meciuri pierdute. Pe ultimul loc este U Mobitelco Cluj Napoca, singura echipă din L2M care nu a cunoscut gustul victoriei în acest sezon.

În seria a IV-a, pe primul loc se află SCM Craiova, cu o înfrângere din șase partide. Pe doi, cu un bilanț neutru (3/3) este BCM U Pitești, iar pe trei urmează Energia Rovinari, cu doar 2 meciuri câștigate. Codașa clasamentului este CS Amicii Pitești.

În seria a V-a lupta pentru șefia clasamentului este mai strânsă decât în celelalte serii. Pe primul loc este CSU Atlassib Sibiu, cu  5 victorii și o înfrângere, iar pe doi se află BC Mureș Tg. Mureș, cu 4 meciuri câștigate și două peirdute.

Vezi clasamentele complete ale L2M!

Vezi rezultatele și programul L2M!

La finalul lunii ianuarie Comisia Centrală de Competiții, Certificări, Legitimări și Transferări a modificat datele de desfășurare ale etapelor returului L2M. Astfel, în seria I, unde avem în continuare 5 echipe, rundele se vor juca în 10, 17, 20, 24 februarie și 3 martie. În seriile 2-5, acolo unde sunt 3 sau 4 echipe, etapele se vor disputa pe 10, 17 și 24 februarie. Nu au fost publicat însă noul program al seriei a V-a unde, după ce CSU Cuadripol Brașov a părăsit competiția, cele cinci etape programate inițial au fost comasate în doar 3 runde.

La turneul semifinal vor merge primele două clasate din fiecare serie plus cele mai bune două echipe clasate pe locul 3 în seriile lor. La TSF formațiile vor fi repartizate în 3 serii a câte patru, primele două din fiecare serie calificându-se la Turneul final. Semifinalele vor avea loc în perioada 16 – 18 martie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!