Stiri Juniori U20 Masculin

Liga Balcanică - Înfrângere la 27 puncte în Bulgaria pentru SCM U Craiova

Adrian Micinic

Adrian Micinic
28.11.2013

89-62
2-3   2-3

SCM U Craiova a suferit cea de-a 3-a înfrângere stagională la nivelul Ligii Balcanice. Echipa pregătită de către Milan Nisic a fost depășită în Bulgaria de Balkan Botevgrad cu scorul de 89-62. Partida a fost transmisă în direct la TVR 3.

Milan Nisic a început partida cu Sokk, Seals, Kovac, Bureau și Popescu. Apărarea oltenilor funcționează extrem de eficient în debutul jocului, iar aceasta alimentează ofensiva în tranziție pe fondul căreia Craiova s-a desprins la 10-2 în primele două minute și jumătate. Bulgarii cer timp de odihnă pentru a opri debutul modest de joc. Balkan bagă mingea sub coș, de unde obține fie vizite la linia de pedeapsă, fie puncte din spațiul de trei secunde. Popescu comite a doua greșeală personală, fiind substituit obligatoriu de un român. Acesta e Căpușan. Gazdele izbutesc un parțial de 21-2, în cadrul căruia Nisic a cerut un timp de odihnă, i-a trimis în teren pe Dzambic respectiv Topcov și oaspeții au intrat în penalizare. Intră și Maric, iar acesta marchează la prima acțiune ofensivă. Acesta stabilește scorul primei secvențe, de 23-14 în favoarea lui Balkan Botevgrad.

Oltenii încep secvența a doua cu o formulă diferită față de cea din startul partidei, avându-i pe Dzambic și Maric pe posturile de fundași, respectiv cu Bureau, Hallik și Popescu la pozițiile înalte. Popescu înscrie primul coș al acestei perioade de joc, în vreme ce Maric coordonează primele acțiuni ofensive ale oaspeților. Balkan marchează pentru a doua oară din spatele semicercului, iar Popescu este schimbat după ce a încasat o lovitură. Mocanu este trimis în teren, în vreme ce Hallik transformă de două ori de la distanță pentru a strânge la 33-28 în minutul 17 al partidei. Dzambic comite abatere de pași irosind șansa de a strânge și mai mult scorul pe tabela de marcaj. Balkan punctează de mai multe ori consecutiv și se desprinde din nou la peste zece lungimi. Gazdele termină mai bine repriza și duc scorul la 44-32.

Echipa din Craiova începe repriza a doua cu aceeași formulă în care a intrat la primul angajament al partidei, Popescu revenind pe parchet. Gazdele punctează pentru prima dată în secvența a 3-a pe tranziție. Balkan domină la recuperare ofensivă și punctează chiar și cu execuții norocoase pentru a se desprinde la 49-35 în minutul 23 al partidei. Bureau marchează din afara semicercului, iar apoi Seals se apără eficient și punctează pe tranziție. Oltenii joacă într-o alcătuire cu Popescu și Topcov la interior. Lilov își depășește adversarul și înscrie de sus, de lângă Popescu. Același jucător interceptează și înscrie pe contraatac pentru a duce scorul la 58-43 în minutul 26, când Nisic a cerut timp de odihnă. După reluare fostul baschetbalist de la Gaz Metan Mediaș transformă de la mare distanță pentru un nou ecart maxim între cele două protagoniste. Craiova revine la formula cu Popescu, Hallik și Bureau pe pozițiile înalte, dar amfitrionii găsesc soluții pentru orice. Popescu apare foarte bine în spațiul de trei secunde și obține mai multe vizite la linia de pedeapsă, însă este imprecis la acest procedeu. Dzambic este sancționat cu fault tehnic pe finalul secvenței a 3-a. După 30 minute de joc scorul era de 68-50 în favoarea lui Balkan după tripla lui Hallik. 

Lilov transformă la prima acțiune ofensivă a lui Balkan în secvența decisivă. Popescu răspunde din spațiul de trei secunde, iar Bureau finalizează cu o acțiune individuală de efect. Lilov este sancționat cu greșeală antisportivă pentru o infracțiune comisă în jumătatea adversă de teren. Se dictează și alte sancțiuni ofensive de ambele părți. Balkan continuă sp controleze lupta la recuperare și în secvența decisivă. De asemenea, bulgarii au fost superiori la puncte marcate după recuperare ofensivă, la cele după o posesie pierdută de adversar, la cele din trei secunde și la cele marcate pe contraatac. 

Remarcați
Balkan - Lilov 24 puncte, Dahlman 20 puncte, 17 recuperări, Knutson 10 puncte, Sedmak 10 puncte.
Craiova - Popescu 18 puncte, 8 recuperări, Bureau 10 puncte, Hallik 9 puncte.

În urma acestui rezultat ambele echipe au ajuns la 2-3 la general.

13 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe secretariat :

    Mediocritate
    O echipa debusolata ... haotici.
    Cauze:
    1. Antrenorul:nu este posibil ca echipa sa nu poata realiza o schema , parca sunt niste baieti de pe Institut care se strang prima oara la un 3 la 3 la un panou... Salutari prietenilor cu care jucam cu 25 de ani in urma ...
    2. Jucatori indolenti , lipsiti de ambitie si de placerea de a juca , lipsiti de respect pentru public... Poate ar trebui ca din cand in cand sa vina pe SES sa priveasca bucuria in joc a tinerilor , sa isi aduca aminte ca banii ii faci mai usor daca „muncesti” din placere.
    3. Manager care se pare ca nu pricepe pericolul iminent care pandeste echipa : evolutiile modeste vor duce anul viitor la un buget mic care nu iti permite performanta...Un cerc vicios din care nu poti iesi atat timp cat accepti mediocritatea . Manager care nu a inteles ca a avut un culoar extrem de favorabil in sportul craiovean . Culoar care s-a ingustat cu fiecare evolutie penibila avuta.
    Publicul intelege ca poti avea zile proaste , lipsite de inspiratie,ca poti avea ghinion.Dar nu va accepta niciodata sa cedezi fara lupta , sa nu-ti dai sufletul pe teren.
    Pacat...

    cu 10 ani în urmă (28.11.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Bravo!
      IMPECABIL comentariul tau,nu necesita nicio observatie,cel mult niste completari,unele pe care o sa mi le permit:
      1)drama o constituie lipsa oricarei perspective in conditiile unui joc total fara orizont,catastrofal
      2)sacrificarea ticaloasa a lui Mandic a produs mai multe convulsii,nicidecum socul revitalizarii
      3)jucatori care fie nu aveau sub nicio forma ce cauta la o echipa cu aspiratii inalte in acest sezon din cauza valorii precare(ma refer la ce sunt acum,nu cine au fost)gen Topchov(a n-a oara DEZASTRUOS) sau Capusan,respectiv unii care nu s-au integrat(Maric),situatie care a condus si la bulversarea(vezi reactiile nervoase din timpul meciurilor)celorlalti jucatori cheie.

      cu 10 ani în urmă (29.11.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @secretariat
      Ai punctat perfect si cu managementul,dar as spune in felul urmator,ca intr-un asemenea moment nu e cel mai corect si intelept lucru sa facem praf si managementul,avem nevoie de ultimele resurse de luciditate ca sa ajungem la un balon de oxigen intitulat pauza de iarna.Si,niciodata nu e prea tarziu,pentru nimeni pe lumea asta,sa spuna:sunt om,am gresit,m-a luat valul,hai sa ne strangem din nou randurile,s-o intoarcem pe toate fetele si sa scoatem corabia la liman!

      cu 10 ani în urmă (29.11.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      P.S.
      Il omisesem in mod nedrept de la "petarde" pe Kovac(execrabil pana acum si opnez ca fara sansa de revenire),semnal de alarma pentru toti conduatorii ca nu CV-urile joaca pe teren,cu atat mai mult in cazul celor ajunsi la apus de cariera(cu atat mai uzati cu cat CV-ul este mai impresionant) si reveniti si dupa pauze foarte lungi(de un sezon sau chiar mai mult).Din punctul meu de vedere un caz similar este si Marshall de la Ploiesti,care a avut unele prestatii jenante,total incompatibile cu CV-ul sau.

      cu 10 ani în urmă (29.11.2013)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr :

    @secretariat
    Perfect adevarat. La inceputul sfertului 4 am renuntat sa mai vad meciul. Chiar nu avea rost.

    cu 10 ani în urmă (28.11.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Craiova
    Am urmarit filmul"Cascadorii rasului".In rolurile pricipale;Nisic,Topcov,Djambic,Maric,Seals,Sokk,etc.Se intampla ceva cu echipa!!!Poate se lucreaza mai mult la partea tactica.Singura schema vazuta(blocajele la Seals pentru a ramane liber).Cam putin la acest nivel.

    cu 10 ani în urmă (29.11.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova alb&albastru :

    recapitulare
    Sa ne intoarcem putin in vara... la formarea lotului. S-a pastrat scheletul de baza de anu' trecut: Mandic, Dragusin, Seals, Bureau, Halik si... Dzambic. Au fost adusi: Kovac, Popescu, Maric, Sokk, Mocanu. S-a accidentat Dragusin....mmm...s-au adus Capusan si Topchov (nu mai stiu exact Capusan daca a venit inainte sau dupa...nu conteaza).
    Parea un lot bun...oricum mai valoros ca sezonul trecut. De ce nu s-a reusit formarea unei echipe? Opinia mea este ca Secretariat a insirat ,in ordine, vinovatii in comentariul sau, iar Buzestii da oarecum solutia in ultimul comentariu. Sa speram ca domnul manager e capabil sa ia cele mai bune decizii....

    cu 10 ani în urmă (29.11.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      tot management
      Nu de capabilitate duce lipsa domnul manager(este extrem de inteligent,cu siguranta pe podiumul ligii sub acest aspect),alte "chestiuni" i-au jucat feste si n-a reusit sa si le domine...

      cu 10 ani în urmă (29.11.2013)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova alb&albastru :

    atunci
    .... sperantele sunt intemeiate.

    cu 10 ani în urmă (29.11.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      pai
      E si crestineste sa dorim indreptarea pacatosului si nu moartea lui...(sa ma ierte credinciosii daca n-am citat cu acuratete...)

      cu 10 ani în urmă (29.11.2013)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe aditza :

    Buzestii
    Perfect punctat primul comentariu punctul 3. trebuie sa scapam de jalnicii de topchov si mocanu care impreuna au acumulat 0 puncte, 0 recuperari, 0 pase decisive in ultimul meci. Incredibil. Nici blocaj nu fac, nu fac decat sa incurce...Seals s+a lovit de topchov pe teren in dribling pt ca si+a depasit adversarul iar topchov era batut in cuie in fata lui, nu i+a dat prin cap sa se dea la o parte. La fel si Kovac este groaynic, nu da nicio pasa si e pur si simplu incapabil. Acesti 3 jucatori plus Capusan care e moale strica jocul echipei!!! Si mai strica si schimbarile facute cu cate 3 jucatori odata, schimba frate cate unul..
    Ca cireasa de pe tort as spune si ca nu e normal sa faci rotatie d 11 jucatori, adica toata echipa fara gavrila, cand tu ai 3 petarde care nu trebuie jucate o secunda!

    cu 10 ani în urmă (29.11.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    Echipa
    Craiova nu joaca nimic!
    Situatia devine stanjenitoare ,ca sa nu spun penibila!
    Din punctul meu de vedere Nisic ar trebui sa dispara rapid din schema ,iar dintre stranieri sa ramana doar Seals si Bureau!
    De ceilalti ''stranieri'' prefer sa nu mai discut ca ii fac praf!
    Stiu ca e foarte greu si nu ne-am asteptat la aceste rezultate,dar cu cat actionam mai repede in sensul asta ,cu atat o sa ne fie mai bine (ma refer la rezultate)!

    cu 10 ani în urmă (30.11.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Bravo,Drexlere!
      Dar cred ca ar fi suficient sa se ia doar toti sarbii de mana si sa mearga frumusel undeva unse sa nu-si bata joc!

      cu 10 ani în urmă (30.11.2013)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!