Stiri Juniori U20 Masculin

Luca Colceag, pe lista jucătorilor de urmărit la Europeanul U20 - Divizia B

Luca Colceag, pe lista jucătorilor de urmărit la Europeanul U20 - Divizia B

Naționala masculină U20 a României o să participe în perioada 15-24 iulie la Campionatul European U20 – Divizia B, organizat în Georgia, la Tbilisi, primul meci al tricolorilor fiind în compania Luxemburgului în faza grupelor.

Înaintea startului întrecerii continentale, FIBA a propus 8 nume de urmărit pentru acest European, printre cei menționați regăsindu-se și Luca Colceag. Fostul jucător de la U-BT Cluj se regăsește pe listă alături de sportivi din Serbia, Țările de Jos, Bulgaria, Letonia, Suedia, Austria și Macedonia de Nord.

În descrierea lui Colceag, cei de la FIBA au amintit pe lângă prestațiile sale de la U18 și U20 Challengers de anul trecut și parcursul cu U-BT în Basketball Champions League sau recenta mutare în SUA, unde o să fie membrul celor de la Montana State, în NCAA.

„Anul trecut, Luca Colceag și-a făcut un nume pe plan european la FIBA U18 și U20 Challengers, unde a impresionat cu jocul său versatil și a obținut un loc în cadrul echipei de Basketball Champions League, U-BT Cluj-Napoca. Colceag excelează mai ales în defensivă, unde acoperă rapid zonele, citește bine jocul și se folosește într-un mod efectiv de înălțimea sa pentru aruncările din perimetru și creează oportunități în zonele de pasare. La FIBA Challengers în 2021, a jucat în total 9 meciuri, adunând 14 intercepții și 13 capace. În ofensivă este mai crud, dar a arătat potențial pe termen lung. La 200 cm înălțime este în creștere și în privința aruncărilor, deși trebuie să devină mai consistent. Acest turneu final va reprezenta o nouă oportunitate pentru jucătorul de 19 ani să-și scoată în evidență talentul pe scena europeană înainte să se mute în SUA, pentru a juca la Montana State.”, se arată în descrierea celor de la FIBA.

Ceilalți sportivi menționați în articolul de pe fiba.basketball sunt Mihailo Musikic (Serbia – KK Mega Basket), Yannick Kraag (Olanda – CB Prat Juventud), Konstantin Kostadinov (Bulgaria – Palmer Alma Mediterranea Palma), Kriss Helmanis (Letonia – Club Joventut Badalona), Bobi Klintman (Suedia – Wake Forrest, SUA), Rashaan Mbemba (Austria – SNK St. Polten) și Andrej Mitrevski (Macedonia de Nord – Feniks 2010). Dintre cei menționați, Kraag o să fie adversarul României în faza grupelor.

Florin Nini, antrenorul acestei grupe, îi va avea la dispoziție, pe lângă Colceag, pe Matei Bodea (VfL Stade – Germania), Dragoș Axinte (CSO Voluntari), Matei Dorneanu (Rapid București), Enzo Vescan (CSM CSU Oradea), David Oprea (Rapid București), Robert Schipor (SCM OHMA Timișoara), Anton Rotaru (BC CSU Sibiu), Mihai Cârcoană (Toledo College – SUA), Ștefan Grasu (Dinamo București), Alexandru Lazăr (Agronomia București) și David Pătru (Dinamo București) pentru întrecerea din Georgia.

Programul României arată astfel:

România – Luxemburg (16 iulie, 13:30)

Islanda – România (17 iulie, 20:15)

România – Estonia (19 iulie, 15:45)

Olanda – România (20 iulie, 13:30)

Toate meciurile vor putea fi urmărite în direct pe canalul de YouTube al FIBA.

*foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!