Stiri Juniori U20 Masculin

Marius Ciulin a arbitrat prima semifinală de la Campionatul European U20

Marius Ciulin a arbitrat prima semifinală de la Campionatul European U20

Semifinalele de la Campionatul European U20 din Grecia au avut loc sâmbătă, 15 iulie, și ambele partide s-au încheiat cu diferențe importante, în finala de la Heraklion, Creta, urmând să se dueleze Israel și Franța.

În brigada care a oficiat prima semifinală, dintre Belgia și Israel, s-a regăsit și Marius Ciulin. Arbitrul român a avut o zi de pauză înainte de acest duel din penultimul act, el fiind anterior prezent la meciul dintre Italia și Polonia din grupa locurilor 9-16.

Israel a reușit să răspundă unui început mai bun al belgienilor și treptat a întors situația de pe tabelă în favoarea sa pe parcursul primului sfert, pe care l-a încheiat cu 19-14. Diferența a început să crească în repriza a doua, când s-a ajuns la un ecart format din două cifre și Israel a câștigat al treilea sfert într-un mod categoric (23-8), pentru ca în ultimul parțial să fie echilibru între echipe.

Parcursul perfect din fazele eliminatorii a continuat pentru Israel, care s-a impus cu 67-46 și a prins finala pentru prima dată din 2019 încoace, când a și organizat turneul continental. În acest parcurs până în finală, Israel a eliminat Spania și Germania, după ce în grupe a avut bilanț negativ (1-2).

Daniel Wolf a prins un meci excelent cu 17 puncte, 18 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții, iar Noam Yaacov (11 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive), Yuval Levin și Ron Zipper (ambii cu 10 puncte) l-au urmat.

Doi jucători a avut Belgia în double figures în semifinală, pe Xander Pintelon (11 puncte, 6 recuperări) și Tom Di Maria (10 puncte, 3 pase decisive, 2/4 de afară).

Ciulin a fost delegat în ultima zi a Campionatului European la meciul pentru locurile 15-16, dintre Polonia și Estonia, iar un alt arbitru român prezent la turneul dedicat selecționatelor U20, Alin Faur, va oficia meciul dintre Islanda și Slovenia (locurile 11-12).

Confruntările pentru medalii vor avea loc între Grecia și Belgia (finala mică, ora 18.30), respectiv Franța și Israel (finala, ora 21.00), în această seară pe canalul de YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!