Stiri Juniori U20 Masculin

Mihai Măciucă după succesul de la Oradea: „Ne dorim să facem un meci mult mai bun împotriva celor de la London Lions”

Mihai Măciucă după succesul de la Oradea: „Ne dorim să facem un meci mult mai bun împotriva celor de la London Lions”

U-BT Cluj-Napoca a obținut vineri, 8 martie, a șasea victorie consecutivă în fața lui CSM Oradea, după o revenire în ultima parte a actului decisiv din Oradea Arena: 85-84. Unul dintre cei mai buni jucători ai alb-negrilor a fost Mihai Măciucă, sportiv ce a adunat 14 puncte, 3 recuperări, 2 intercepții, o pasă decisivă și un capac pentru un indice al eficienței de +18.

După terminarea jocului, baschetbalistul român a răspuns la câteva întrebări pentru site-ul nostru.

O victorie senzațională la Oradea, ați revenit în ultimul sfert. Cum a fost meciul pentru tine?

A fost un meci pe care ni-l doream să-l câștigăm, împotriva principalei contracandidate la campionat. Am început puțin greu, am reușit să ne găsim ritmul final, iar în ultimele zece minute eu zic că am făcut un baschet foarte bun, drept dovadă am și câștigat meciul.

Ați început un pic greu meciul. N-ați întrat psihic în joc sau despre ce a fost vorba în prima repriză?

Nu pot să îmi dau seama, sincer. Au și avut multe aruncări contestate marcate, aruncări grele. Important este că am reușit să ne revenim, mental în primul rând, și am obținut victoria.

Tu, personal, ai avut o prestație foarte bună, 14 puncte, 4 triple, inclusiv una de dincolo de centrul terenului. Cum a fost acea aruncare?

Pot să spun numai că am simțit-o foarte bună din momentul în care am aruncat-o. Mă bucur și că am aruncat-o că dacă nu, era destul de trist.

Știu că la finalul antrenamentelor mai încercați aruncări de genul. Merită antrenamentele acestea, nu?

Merită. Nu este o aruncare pe care o încerc în fiecare zi dar mă bucur că a intrat.


Emi Cățe a marcat din nou coșul victoriei. Cum e să joci cu el?

Ca un sentiment de deja-vu din meciul cu Gran Canaria. Mă bucur de fiecare dată să joc cu el și aici și la echipa națională și mă bucur că facem o treabă bună împreună.

Cât de importantă e această victorie având în vedere că miercuri vă așteaptă „meciul meciurilor” cu London Lions?

Este o victorie foarte importantă, în special de moral. Ne dorim să facem un meci mult mai bun decât cel de astăzi împotriva celor de la London. Să păstrăm dăruirea pe care am avut-o pe final și să avem o intensitate mult, mult mai bună pentru a reuși și acolo victoria.

O ultimă întrebare: cât de greu e să jucați fără Patrick Richard, căpitanul vostru?

Mereu îi simțim lipsa mai ales că este și român. Dar încercăm să îl suplinim și zic eu că am reușit până acum cu brio. Desigur, el va reveni în săptămâna care vine și ne va da o gură mare de aer mai ales înaintea celui mai important meci al sezonului pentru noi.

În acest sezon, Mihai Măciucă are medii de 10.9 puncte, 3.7 recuperări, 1.4 intercepții 1.3 pase decisive și 12.5 la eficiență, având cele mai bune statistici din carieră la puncte, recuperări, intercepții și eficiență.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca John Ioan :

    Unul din cele mai bune
    Meciuri ale lui Măciucă de cand e la noi. Daca nu chiar cel mai bun. Bravo!👏

    cu 1 lună în urmă (09.03.2024) Raspunde
  • varu silvois :

    la meciul de ieri Maciuca a fost omul meciului
    cu scuzele ca ma repet fata de comentariul postat aseara. Sigur Cate e de departe varful de lance, a marcat puncte, cosul victoriei si multe altele, dar Maciuca a punctat de 3 , consecutiv, cand nimic nu mergea la noi, intr-un joc haotic in care nici macar nu-l puteam angaja pe Eddie. Cosul acela de generic a valorat mai mult de 3 puncte fiind marcat pe sirena intr-un moment cand repriza se putea incheia cu+8 pentru Oradea, dar ei au ratat de putin aruncarea si noi am marcat de 3 turnand plumb la mentalul gazdelor. Altceva vroiam insa sa scot in evidenta si anume ca Maciuca e inca un jucator tanar, cu potential dar crud, ce are sincope in joc si esential e sa fie consiliat nu doar baschetbalistic. In ultimele meciuri nu mai avea incredere in el, facea greseli mari de tot, era certat in stilul clasic al antrenorului sau. Trebuie crescut de un staff priceput altfel se va pierde precum Kuti, care degeaba a fost cocolosit si incaltat cu ....adidasi colorati, ca pe teren e pierdut in neant. Weeend placut.

    cu 1 lună în urmă (09.03.2024)
    • wemby:

      Punctul pe i
      Sunt perfect de acord cu cele spuse de dvs, in special in a doua parte a comentariului. Si eu consider ca U ar avea mare nevoie de un consilier pe latura psihologica a jucatorilor.
      De cele mai multe ori, jucatorii straini transferati de U sunt jucatori cu experienta, care si-au format deja caracterul si care stiu cum sa faca fata presiunilor - atat celor din meci, cat si celor ale antrenorului, sau ale publicului.
      In schimb, la capitolul de jucatori romani nu putem spune chiar acelasi lucruri. Apreciez initiativa domnului Silvasan de a folosi jucatori tineri (aici ma refer si la nationala, desi stiu ca acesta este un subiect controversat), pentru a-i dezvolta. Cu toate acestea, se observa clar ca Silvasan isi descarca toti nervii aproape exclusiv pe jucatorii romani (nu stiu daca e din cauza faptului ca nu si-ar permite sa strige asa pe cei straini, sau doar fiindca ii e mai la indemana sa strige in limba romana). Legat de Kuti, cred ca toti fanii U au asistat la distrugerea potentialului acestui jucator, din cauza presiunii la care nu a putut face fata.
      Sigur, un adevarat "campion" trebuie sa stie de unul singur cum sa gestioneze presiunea (e.g. Emi Cate). Dar ce facem cu cei care nu stiu cum sa faca asta? De ce nu se incearca sa fie ajutati, sa li se formeze o mentalitate diferita si sa poata face pasul spre o performanta mai buna?

      cu 1 lună în urmă (09.03.2024)
    • 'mpepo:

      De acord
      În aceeași ordine de idei cu ceea ce se întâmplă cu Kuti, văd cazul ( pentru că deja devine un caz) Roschnafski. În momentul revenirii la "U", îi întrevedeam o rapidă evoluție ascendentă. Are calități fizice deosebite care îmi susțineau speranța. De atunci, involuție. Mi se pare că are un joc haotic, e pur și simplu speriat pe teren. Cred că și el are nevoie de consiliere psihologică ( privind jocul de baschet), de antrenamente personalizate. Ar fi păcat să se piardă acest talent.

      cu 1 lună în urmă (09.03.2024)
    • wemby:

      Roschnafsky
      Pentru cazul Roschnafsky as vrea sa nu ma pronunt. Personal, cred ca acolo sunt alte probleme, care nu tin de presiunea pusa pe el. Cele mai multe din deciziile pe care le ia cand are mingea sunt complet lipsite de sens.
      As zice ca un caz asemanator lui Kuty este Lapuste. Care a terminat sezonul trecut promitator si l-a inceput pe cel actual la fel de promitator. Acum...

      cu 1 lună în urmă (09.03.2024)
    • Ciucâ:

      Il doare
      undeva pe silvâşan de jucâtorii români. Diaby alt exemplu şi mai puțin grasu.la fel şi achim

      cu 1 lună în urmă (09.03.2024)
    Raspunde
  • CSM Focșani Leks :

    un tanar increzator
    spre evolutii cat mai bune

    cu 1 lună în urmă (09.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!